مدت زمان لازم برای یادگیری زبان انگلیسی، فرانسه، آلمانی

مدت زمان مورد نیاز برای یادگیری زبان های انگلیسی، فرانسه یا آلمانی چقدر است؟ و اپلیکیشن زبانشناس چه کمکی در این زمینه میتواند به شما بکند؟

زهرا بهنیا
زهرا بهنیا
۱۴۰۱ اسفند آپدیت شد 
1.png

شاید تا به حال چند باری با خودتان دو دوتا چهارتا کرده‌اید که اگر الان شروع به یادگیری زبان کنم تا چند ماه یا چند سال دیگر به تسلط کافی می‌رسم؟ احتمالا هم پاسخ این سوال را از مدرسان مختلف این‌گونه شنیده‌اید «مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی کاملا به خودتان بستگی دارد». اگرچه در حالت کلی این جواب درست به نظر می‌رسد اما عوامل دیگری هم در آن دخیل‌اند که با شناخت آن‌ها می‌توان سرعت یادگیری را چندین برابر کرد. در این مقاله از زبانشناس خواهیم دید میانگین مدت زمان یادگیری زبان‌های خارجی مثل انگلیسی، فرانسه و آلمانی چقدر است و چگونه سرعت رسیدن به تسلط را بیشتر کنیم.

چه عواملی بر مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی موثر است؟

2.png

شاید بهتر باشد پیش از اینکه ببینیم یادگیری زبان انگلیسی چقدر طول می‌کشد، سوالات اساسی‌تری را در مورد برنامه‌ریزی روزانه یادگیری زبان بررسی کنیم. هرچقدر که در شروع آموزش، پاسخ شفاف‌تری به چنین سوالاتی بدهید به صورت واقع‌بینانه‌تری می‌توانید مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی را تخمین بزنید.

نیاز و هدف از یادگیری زبان چیست؟

نیاز و هدف از یادگیری زبان، از شخصی به شخص دیگر متفاوت است و این موضوع بر سبک مطالعه و مدت زمان رسیدن به تسلط بسیار اثرگذار است. موقعیتی را فرض کنید که فردی برای تحصیل در مقطع بالاتر از یک دانشگاه معتبر پذیرش گرفته است‌ و باید در مدت زمان کوتاهی مدرک بین‌المللی زبان را ارائه دهد. از سوی دیگر دانش‌آموزی را تصور کنید که قصد دارد در کنار درس و مدرسه، آموزش زبان را جدی‌تر دنبال کند.

همان‌طور که می‌بینید در موقعیت اول فرد باید در مدت کمتر و فشرده‌تری یادگیری خود را به سطح مورد انتظار برساند؛ بنابراین نیاز و هدف شما به عنوان یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای موثر در مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی شناخته می‌شود.

سطح فعلی شما چیست؟

پاسخ درست به این سوال، جایگاه حقیقی شما را در مسیر یادگیری ارزیابی می‌کند و در انتخاب منابع آموزشی راه روشنی را پیشِ رویتان ترسیم می‌کند. تعیین سطح فعلی و نیز سطح مورد انتظار، بیش از هر عامل دیگری بر مدت زمان یادگیری شما اثرگذار است؛ پس هر چقدر فاصله سطح فعلی و سطح مورد انتظار کمتر باشد، سرعت رسیدن به هدف افزایش میابد.

چقدر انگیزه دارید؟

انگیزه برای یادگیری زبان انگلیسی، تعیین‌کننده اصلی پایبندی به برنامه و رسیدن به سطح دلخواه شماست. علاقمندی و انگیزه فاکتورهای مهمی هستند که به شما کمک می‌کنند در مسیر یادگیری زبان دوپینگ کنید و بدون وقفه ادامه دهید.

تا چه اندازه می‌توانید برای یادگیری وقت بگذارید؟

مدت زمان لازم برای یادگیری زبان انگلیسی را می‌توان از دو جهت کلی بررسی کرد:

چقدر زمان دارید تا به سطح موردنظر خود برسید؟

تا چه اندازه می‌توانید برای آموزش روزانه خود زمان صرف کنید؟

امکانات و منابع آموزشی شما چیست؟

انتخاب هوشمندانه امکانات و ابزارهای آموزشی در کوتاه‌تر شدن مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی به‌شدت اثرگذار است. از این کلاس به آن کلاس زبان رفتن، ارتباط برقرار نکردن با متدهای آموزشی یا نیمه‌کاره رها کردن کتاب و منابع آموزشی تا حدود زیادی به عدم انتخاب درست برمی‌گردد. این موضوع که آفت مهمی در سرعت یادگیری زبان به شمار می‌رود می‌تواند شما را فرسنگ‌ها از اهدافتان دور کند.

پس در همان ابتدای مسیر یادگیری نیاز، بودجه و علاقمندی خود را بسنجید و سپس کلاس زبان، معلم خصوصی و سایر ابزارهای آموزشی را انتخاب کنید.

مقیاس تسلط در یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

در سطح اروپا، مقیاسی کلی و استانداردی برای سنجش تسلط زبان‌آموزان وجود دارد که به‌اختصار به آن CEFRL میگویند. دانستن این مقیاس و حد و حدود آن، می‌تواند یک دید کلی نسبت به مدت زمان موردنیاز برای رسیدن به تسلط به ما بدهد که در مقاله سطح‌های زبان انگلیسی به‌طور ویژه به این موضوع پرداخته‌ایم.

3.png

سطح مقدماتی (A1): کلاس گردشگری

یک فرد مبتدی دایره‌ی لغات بسیار کمی دارد. مبتدی‌ها می‌توانند سلام و احوال‌پرسی ساده را انجام دهند، می‌توانند سؤالات ساده‌ای بپرسند، می‌توانند احساس خوب یا بد خود را نسبت به چیزی بیان کنند. شاید هم بتوانند با کمک یک دیکشنری یا کتاب‌های مکالمات آماده تا حد خیلی کمی با بومی زبان‌ها ارتباط برقرار کنند.

سطح متوسط (A2-B1): بازماندگان

یک زبان‌آموزِ سطح متوسط می‌تواند عبارات و اظهارات مختلفی را به زبان انگلیسی بسازد. تقریباً با زحمت بسیار کمی می‌تواند در رابطه با زمان، آب‌‌وهوا، مکان، علاقه‌مندی‌ها و چیزهایی که دوست دارد، صحبت کند. زبان‌آموزان سطح متوسط می‌توانند از زمان‌های حال، گذشته و آینده استفاده کنند اما هنوز اشتباهاتی در به کار بردن این زمان‌ها دارند. همچنین قادر هستند که در رابطه با موضوعات مشخصی با بومی زبان‌ها صحبت کنند.

سطح پیشرفته(B2-C1): تقریباً مسلط

زبان‌آموزی که در سطح پیشرفته قرار دارد، می‌تواند برنامه‌های معمولی رسانه‌های مختلف (تلویزیون، فیلم، رادیو، اخبار و موسیقی) را با زحمت اندکی درک کند. او می‌تواند یک مکالمه‌ی طولانی، با افراد انگلیسی‌زبان داشته باشد و حتی اگر این مکالمه در یک محیط نویزی (مکالمه با بیش از یک نفر یا مکالمه در شرایطی که سروصدای زیادی وجود دارد) واقع شود.

سطح بسیار پیشرفته(C2): مسلط

زبان‌آموز مسلط تقریباً می‌تواند تمامی برنامه‌های رسانه‌ای را بفهمد. می‌تواند با انگلیسی‌زبان‌ها مکالمه‌ی طولانی‌مدت داشته باشد. می‌تواند در محیط‌های پرجنب‌وجوش صحبت کند. زبان‌آموز مسلط، لزوماً نیازی نیست که لهجه‌ای عالی به زبان انگلیسی داشته باشد، او می‌تواند محتوای رمان‌های بسیار بلند زبان انگلیسی را بفهمد و منظورش را در مطالب نوشتاری به خوبی بیان کند.

بومی زبان: زبان مادری

زبان انگلیسی برای بومی زبان یا زبان اول است یا زبانی است که مدت زمان زیادی از زندگی‌اش را با آن سروکار داشته است؛ مثل کسانی که از کودکی به کشور دیگری سفر کرده‌اند و از ابتدا با محیطی غیر از محیط زبان مادر در ارتباط بوده‌اند.

تا چه حد می‌خواهید مسلط باشید؟

با توجه به تعاریف بالا، استانداردهایی برای سنجش میزان تسلط به زبان انگلیسی وجود دارد، اما شاید بتوان آن را به صورت نسبی هم در نظر گرفت؛ مثلا شاید تسلط برای یک فرد در این حد تعریف شود که صرفا بتواند مکالمه‌ای با افراد انگلیسی‌زبان داشته باشد اما برای بعضی‌ تسلط به زبان انگلیسی به عنوان یک دریای بی‌انتها توصیف شود.

سریع‌ترین زمان یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

4.png

سریع‌ترین زمان یادگیری زبان انگلیسی و هر زبان خارجی دیگر زمانی رخ می‌دهد که اولا آمادگی ذهنی کافی و پشتکار در خود فرد شکل بگیرد و دوم اینکه ابزار آموزشی و شرایط فردی به صورت هوشمندانه و بهینه در اختیار وی قرار گیرد. در این بخش به چند مورداشاره می‌کنیم که به تسریع مدت زمان یادگیری کمک زیادی می‌کند.

سوختِ جتِ یادگیری: انگیزه‌، انگیزه و باز هم انگیزه

ازآنجایی‌که میزان انگیزه شما، نیروی محرکه اصلی یادگیری زبان محسوب می‌شود، در وهله اول باید آن دلیل قدرتمندی که شما را به سمت آموزش فرامی‌خواند را پیدا کنید. این انگیزه در هر فرد به نحوی معنا پیدا می‌کند؛ یک نفر با تسلط به زبان افق روشنی را در مسیر شغلی و تحصیلی خود تصور می‌کند و فرد دیگر با تصور بهبود ارتباطات خود با افراد خارجی، موج انگیزه در وجودش جریان پیدا می‌کند.

انگیزه اصلی شما از یادگیری زبان چیست؟ در یک برگه کاغذ بردارید و شروع کنید از مزایا و دلایل یادگیری زبان بنویسید؛ آن را پیش چشمان خود قرار دهید و هرازچندگاه به آن نگاهی بیندازید. با این یادآوری ساده همیشه دلیلی برای کنار گذاشتن بهانه‌ها می‌آید.

اصل آهسته و پیوسته خواندن را رعایت کنید.

یادتان باشد اگر به بهترین کلاس‌های زبان یا بهترین وب‌سایت‌های آموزش زبان انگلیسی دسترسی داشته باشید اما گهی تند و گهی خسته بخوانید، هرگز نمی‌توانید در مدت زمان مشخص به سطح ایده آل خود نزدیک شوید. اگر در برنامه‌ریزی گام‌به‌گام برای یادگیری زبان، مدت زمان کوتاه اما منظمی را به یادگیری اختصاص دهید، بسیار بهتر از آن است که یک روز ساعت مطالعاتی خود را بسیار بالا ببرید و دیگر روزها به سراغ یادگیری زبان نروید.

با رعایت استمرار و پیوستگی در یادگیری می‌توانید تا حدود زیادی مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی را کوتاه کنید. در ابتدای شروع مطالعه هدف‌‌های کوچکی را انتخاب کنید که بتوانید به راحتی به آن‌ها دست پیدا کنید. اگرچه با این کار شیب ملایمی از یادگیری را به وجود می‌آورد ولی در درازمدت شاهد افزایش ساعت مطالعه و نتایج خیره‌کننده‌ای خواهید بود.

5.png

هدف‌گذاری واقع‌بینانه‌ای داشته باشید.

در مقاله برنامه‌ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی به‌طور مفصل در مورد یک هدف درست و هوشمندانه صحبت کردیم. منظور از هدف هوشمند، هدفی واقع‌بینانه است که با توجه به امکانات موجود، در مدت زمانِ مشخصی قابل دستیابی باشد.

منابع چالشی، جذاب و متناسب با سطح خود پیدا کنید.

گنجاندن محتوای صوتی، تصویری و کتاب در برنامه روزانه یادگیری زبان از ایجاد خستگی جلوگیری می‌کند و رغبت یادگیری را دوچندان می‌کند. یادتان باشد همیشه بر اساس ژانر مورد علاقه خود دست به انتخاب و یادگیری از طریق فیلم، سریال، رمان، داستان کوتاه، پادکست و آهنگ بزنید.

شاید دسترسی به انواع فیلم، کتاب داستان، پادکست و آهنگ، آن هم با زیرنویس دو زبانه دشوار و هزینه‌بر باشد. با مراجعه به اپلیکیشن زبان‌شناس می‌توانید به دنیایی از محتواهای چالش‌برانگیز و جذاب به همراه زیرنویس دسترسی داشته باشید.

زندگی خود را در زبان انگلیسی غوطه‌ور کنید!

شاید تسلط به زبان انگلیسی در کوتاه‌مدت، تنها زمانی مقدور باشد که ساک خودتان را جمع نموده و به یک کشور انگلیسی‌زبان سفر کنید یا اینکه دل از همه چیز بکنید و از ۲۴ ساعت شبانه‌روز، ۱۰ الی ۱۵ ساعت آن را به یادگیری زبان انگلیسی اختصاص دهید. این موقعیت‌ها را اصطلاحاً غوطه‌ور شدن می‌نامند.

اگر نمی‌توانید دست از جهان شسته پای دفتر و کتاب بنشینید، راه‌های دیگری برای غوطه‌ور شدن وجود دارد. با وجود شبکه‌های اجتماعی و امکانات زیادی که در فضای دیجیتال وجود دارد می‌توانید چنین موقعیتی را برای خود شبیه‌سازی کنید؛ مثلا مطالب مورد نیاز خود را به انگلیسی جستجو کنید و بخوانید، صفحات افراد نیتیو اسپیکر را به صورت آنلاین دنبال کنید، آهنگ و فیلم‌های زبان اصلی را بشنوید و تماشا کنید.

مطمئن باشید با رعایت اصل غوطه‌ور شدن و افزایش تعامل با دنیای انگلیسی‌زبان‌ها بیش از هر چیز دیگری می‌توانید به سرعت یادگیری خود امیدوار باشید.

چند سال طول می‌کشد تا مدرک زبان انگلیسی را بگیریم؟

6.png

زمانی که تصمیم جدی برای شرکت در آزمون آیلتس می‌گیرید احتمالا می‌خواهید بدانید چقدر زمان برای آمادگی کافی وجود دارد. همان‌طور که در بخش‌های قبل گفتیم این موضوع به سطح فعلی، نتایج آزمون‌های آزمایشی مثل آزمون ماک آیلتس، نمره هدف، میزان وقت آزاد برای تمرین، امکانات و شرایط شما بستگی دارد.

مثلا فرض کنید در آزمون‌های آزمایشیِ تعیین سطح، نمره‌ای معادل نمره 4 آیلتس دریافت کرده‌اید، در چنین شرایطی نمی‌توانید انتظار داشته باشید در مدت یک ماه نمره خود را به عدد 7 برسانید؛ بنابراین پیش از هر چیز بهتر است واقع‌بین باشیم و برنامه‌ای متناسب با شرایط فعلی داشته باشیم.

جالب است بدانید در پروسه یادگیری زبان انگلیسی دوره‌ای به نام ماه‌عسل وجود دارد؛ این دوره به زمانی است که طول می‌کشد زبان‌آموز از سطح مبتدی به pre-intermediate برسد. در این سطح مطالب به نسبت ساده است و زبان‌آموز با انگیزه زیادی یادگیری را آغاز می‌کند و هر چیزی برای او تازگی دارد. اگر این پروسه یادگیری را در کلاس زبان‌های عادی سپری کند معمولا حدود 18 ماه طول می‌کشد.

معمولا مراحل بعدیِ آموزش و رفتن به سطوح دیگر با سرعت کمتری پیش می‌رود. برای رسیدن از سطح pre-intermediate به سطح متوسط، 66 درصد مسیر برای نزدیک شدن به سطح یک نیتیو اسپیکر طی شده است؛ اما این مرحله یکی از دشوارترین و خسته‌کننده‌ترین مراحل، در فرایند آموزش محسوب می‌شود که بسیاری از زبان‌آموزان در این مرحله متوقف می‌شوند.

پس از رسیدن به مرحله upper-intermediate، سرعت یادگیری بالاتر می‌رود؛ زیرا زبان‌آموز با چم‌وخمِ کلی زبان آشنایی پیدا کرده و به‌نوعی شیرینی و لذت مهارت خود را ملموس می‌بیند.

زمان مورد نیاز برای هر سطح زبان انگلیسی چیست؟

میانگین ساعت‌هایی که برای سپری کردن هر سطح و رفتن به سطح دیگر نیاز است، در وب‌سایت کمبریج به ترتیب زیر در نظر گرفته شده است:

سطوح استاندارد CEFRنمره ‌آیلتسساعت موردنیاز برای هر سطح
سطح C2 ( Proficiency )8-91000-1200 ساعت
سطح C1 ( Advanced )7-8700-800 ساعت
سطح B2 ( upper-intermediate )6-6/5500-600 ساعت
سطح B1 ( Intermediate )5-5/5350-400 ساعت
سطح A2 ( Elementary )3-4180-200 ساعت
سطح A1 ( Beginner )1-290 - 100 ساعت

گرفتن آیلتس چقدر زمان می‌برد؟

7.png

برای اینکه ببینیم چقدر زمان برای بالا بردن نمره آزمون آیلتس نیاز است؟ در ابتدا باید دو حالت کلی را در فرد زبان‌آموز ارزیابی کنیم:

حالت اول مربوط به افرادی است که دانش انگلیسی خوبی دارند، اما هنوز در آزمون‌های آزمایشی نمرات بسیار پایینی کسب می‌کنند. مشکل این افراد مربوط به عدم تسلط به تکنیک‌های شرکت در آزمون یا پاسخگویی هوشمند به سوالات برمی‌گردد؛ مثلا این افراد با وجود دانش گرامری و واژگان، اشتباهات املایی بسیاری دارند. این افراد پس از چند هفته مطالعه ممکن است شاهد پیشرفت‌های قابل‌توجهی باشند.

در نقطه مقابل اشخاصی هستند که در هریک از مهارت‌ها و بخش‌های زبان دارای ضعف‌های بسیاری هستند؛ مثلا گرامر را به خوبی نمی‌شناسند، دایره واژگان محدودی دارند و با مفاهیم و اصطلاحات رایجِ زبان انگلیسی به خوبی آشنایی ندارند. ازآنجایی‌که این افراد نیازمند یادگیری پایه‌ای هستند نباید انتظار داشته باشند با مطالعه اندک و در مدت کوتاه به نمره مطلوبی برسند.

زمان موردنیاز برای رفتن به سطح بعدی در زبان انگلیسی

با تمام این تفاسیر در ادامه مروری داریم بر آماری که توسط وب‌سایت ielts-assistant که از بررسی وضعیت آموزشی زبان‌آموزان ارائه کرده است.

شروع از نمره 3/5 – 4/5

اگر در نتایج آزمون‌های آزمایشی چنین نمره‌ای را کسب کرده‌اید، برای دستیابی به نمره 5/0- 6/0 به حداقل 6 تا 8 ماه زمان نیاز دارید تا با مطالعه جدی به آن برسید. اگر هم انتظار نمره 7 یا 6/5 دارید، حتی ممکن است نیاز باشد سال‌ها برای آن تلاش کنید.

شروع از نمره 5- 5/5

اکثر زبان‌آموزانی که قصد شرکت در این آزمون‌های بین‌المللی زبان را دارند از چنین نمراتی شروع به مطالعه جدی می‌کنند. با چنین سطحی می‌توانید پس از یک ماه مطالعه مداوم به نمره 6 دست یابید و اگر طالب نمره 7 هستید نیاز است حداقل 8 تا 12 ماه به صورت جدی به یادگیری بپردازید.

شروع از نمره 6- 6/5

با کسب چنین نمره‌ای در آزمون‌های آزمایشی می‌توانید انتظار داشته باشید، در عرض 1-3 ماه مطالعه صحیح به نمره 6/5 – 7/5 را به دست آورید. حتی دیده شده است که در این سطح می‌توان با مطالعه مستمر و فشرده به نمره 8 هم دست یافت.

حال یک سوال؛ آیا امکان دریافت نمره 9 وجود دارد؟

اگرچه در حالت کلی دریافت نمره 9 امکان‌پذیر است اما بعید به نظر می‌رسد حتی شخصی که نمره 8 دارد با تنها یک یا دو ماه مطالعه و در اولین تلاش خود بتواند به این نمره ایده آل برسد. چه برسد به شخصی که با سطح فعلی 5 و در مدت زمان اندکی خواهان دسترسی به چنین نمره‌ای باشد. البته بهتر است بدانیم معمولا هیچ سازمان یا دانشگاهی نمره 9 را ملاک پذیرش قرار نمی‌دهد؛ حتی برای پذیرش در دانشگاه معتبری مثل هاروارد کسب نمره 7 آیلتس کافی است.

گرفتن تافل چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان آمادگی برای آزمون تافل هم مثل سایر آزمون‌های بین‌المللی فرمول مشخصی ندارد و باز هم از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ زیرا شرایط شخصی هر فرد مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده است؛ اما اینکه چطور این مدت زمان را به حداقل کاهش دهیم را در بخش‌های قبلی به آن پرداخته‌ایم.

8.png

مدت زمان آزمون تافل 3 ساعت است که در این مدت مهارت‌های مختلف شما سنجیده می‌شود. نتیجه آزمون که به مدت دو سال معتبر به‌حساب می‌آید و را می‌توان نتیجه اولیه را پس از 6 روز از تاریخ شرکت در حساب ETS خود در اپلیکیشن یا وب‌سایت رسمی تافل مشاهده کرد.

روزی چند ساعت زبان بخوانیم؟

شاید اگر بگوییم تا می‌توانید ساعت مطالعه خود را افزایش دهید، در ظاهر امر به عنوان پاسخی ایده آل شما را به هیجان وا دارد؛ اما همواره باید در نظر داشته باشیم که میزان انرژی و انگیزه هیچ انسانی همیشه در سطح عالی قرار ندارد؛ بنابراین باید با رعایت اصل پیوستگی، برنامه منظمی را برای این موضوع در نظر بگیرید. همان‌طور که قبل‌تر هم گفتیم در ابتدا از قدم‌های کوچک شروع کنید و تحت هر شرایطی به برنامه پایبند باشید. پس از مدتی خواهید دید مطالعه و یادگیری زبان برای شما تبدیل به یک عادت روزانه شده است که ترک کردن آن چندان راحت نیست. اما پاسخ روشن و دقیقی برای اینکه بدانیم چند ساعت در روز باید زبان بخوانیم، وجود ندارد؛ زیرا جواب این سوال بستگی به کلاس و منبع آموزشی، میزان علاقمندی و انگیزه، عادت‌های آموزشی و نیز هدف شما دارد؛ بنابراین بهتر است به شما بگوییم چگونه ساعت مطالعه خود یا میزان تعامل با انگلیسی را افزایش دهید.

خود را محدود به کلاس زبان نکنید!

در وهله اول یادتان باشد آموزش خود را محدود به یک یا دو ساعت کلاس زبان نکنید. پس از کلاس، زمانی را برای مرور مطالب و نیز خودآموزی مهارت‌های چهارگانه صرف کنید. خاطرات روزانه خود را با به‌کارگیری قواعد و واژگانی که آموخته‌اید بنویسید.

از وقت‌های تلف‌شده استفاده کنید!

در اوقات مرده مثل زمانی که در صف انتظار هستید یا زمان‌های آزاد، گوش کنید، ببینید و تمرین کنید. با این کار می‌توانید سرعت یادگیری خود را تسریع کنید بدون اینکه نیاز باشد ساعت‌های پیوسته و طولانی را به مطالعه اختصاص دهید.

9.png

یادگیری زبان آلمانی چقدر طول می‌کشد؟

10.png

علیرغم پیچیدگی‌های تلفظی و گرامری زبان آلمانی، این زبان الفبا و ریشه مشترکی با زبان انگلیسی دارد؛ به همین دلیل به نسبت زبان‌هایی مثل روسی که الفبای متفاوتی دارد زبان ساده‌تری به شمار می‌رود؛ مثلا زبان آلمانی استثنائات کمتری نسبت به زبان انگلیسی دارد، الگوی تلفظی مشخصی برای بسیاری از واژگان وجود دارد و عموما کلمات به همان شکل نوشتاری تلفظ می‌شوند و از این حیث پیچیدگی‌های تلفظی در واژگان انگلیسی را ندارد. یکی دیگر از محاسن زبان آلمانی این است تنها با دانستن چند صد کلمه قادر خواهید بود در مکالمات منظور خود را برسانید. اگر یادگیری زبان آلمانی برای شما تفننی باشد و نیازی برای یادگیری سریع نداشته باشید، با روزی یک ساعت مطالعه منظم، بسته به قدرت فراگیری و علاقمندی خود می‌توانید بعد از دو تا سه سال به سطح متوسط در این زبان برسید. اما اگر یادگیری زبان آلمانی به دلایل مهاجرت، تحصیل یا کسب موقعیت شغلی یک هدف جدی‌تر به‌حساب می‌آید، لازم است زمان مطالعه خود را بیشتر و فشرده‌تر کنید؛ مثلا اگر روزانه 8 ساعت مطالعه مفید داشته باشید می‌توان انتظار داشت بعد از مدت 5 ماه به سطح متوسط برسید. به‌طورکلی اگر در یک محیط آلمانی‌زبان قرار بگیرید و در مطالعه فشرده این زبان کوشا باشید، می‌توانید مدت زمان یادگیری زبان آلمانی را به کمتر از یک سال کاهش دهید.

آیا یادگیری زبان فرانسه سخت است؟

11.png

حالا به سراغ زبان شیرین فرانسه می‌رویم؛ زبان فرانسه یکی از معدود زبان‌های زنده دنیاست که افرادی با ملیت‌های متفاوت در هر پنج قاره جهان، به وسیله آن تکلم می‌کنند. به جز کشور فرانسه، این زبان در بلژیک، سوئیس، لوکزامبورگ، ساحل‌عاج، موناکو و... نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این‌ها به دلیل غنای فرهنگی و ادبی کشور فرانسه این زبان ازجمله زبان‌های پرطرفدار برای یادگیری به شمار می‌رود. بسیاری از کسانی که شیفته یادگیری این زبان هستند، شاید گمان کنند این زبان بسیار دشوار است. در این بخش می‌خواهیم جنبه‌های مختلف این زبان را به بوته قضاوت بگذاریم تا ببینیم آیا واقعا این زبان سخت است یا نه؟ معیارهای متفاوتی برای سنجیدن میزان سختی یا آسانی یک زبان خارجی وجود دارد؛ مثلا منشأ و ریشه فرهنگی زبان، شیوه تلفظ حروف، حروف الفبا و قواعد گرامری ازجمله این معیارها محسوب می‌شوند. در ادامه به دو چالش مهم در یادگیری زبان فرانسه پرداخته‌ایم:

آیا تلفظ واژه‌های فرانسوی سخت است؟

بسیاری از فارسی‌زبان‌ها بحث تلفظ در زبان فرانسه جز سخت‌ترین موانع یادگیری می‌دانند، شاید دلیلش تفاوت‌هایی است که در ابتدای آشنایی با این زبان احساس می‌کنند؛ مثلا تلفظ حرف "r" که به صورت حلقی و با صدای غ تلفظ می‌شود در ابتدا کمی ناملموس است ولی چندان هم دشوار نیست. پس از مدت کوتاهی الگوهای تلفظی در این زبان برایتان جا می‌افتد و می‌توانید واژگان را تلفظ کنید.

دشواری یادگیری جنسیت اسامی در زبان فرانسه

یکی از چالش‌هایی که در یادگیری زبان فرانسه ایجاد می‌شود، این است که اشیا و اسامی در زبان فرانسه دارای جنسیت هستند و دانستن این موضوع برای به کار بردن قواعد گرامری مثل استفاده از ضمایر، صفت و فعل بسیار حائز اهمیت است. این موضوع هم با تکرار و یادگرفتن دسته‌بندی‌های مختلفی که برای جنسیت اشیا وجود دارند، قابل یادگیری است.

یادگیری زبان فرانسه چقدر طول می‌کشد؟

زمان لازم برای سطح مبتدی زبان فرانسه

برای گذراندن سطوح مبتدی و مقدماتی نیاز است 220 ساعت مطالعه داشته باشید.

زمان لازم برای سطح متوسط زبان فرانسه

با 310 ساعت مطالعه، به سطح متوسط رسیده و می‌توانید بسیاری متون متوسط را درک کنید و تا حدود قابل قبولی به این زبان صحبت کنید.

زمان لازم برای سطح فوق متوسط زبان فرانسه

حدود 490 ساعت زمان نیاز دارید تا بتوانید سطحِ فوق متوسط را پشت سر بگذارید و برای رفتن به سطح پیشرفته آماده شوید.

زمان لازم برای سطح پیشرفته زبان فرانسه

در نهایت با 690 ساعت مطالعه و تمرین به سطح پیشرفته و با 890 ساعت زمانِ مفید خواهید توانست به این زبان شیرین مسلط شوید. آنچه در این بخش گفتیم بر اساس چارچوب اروپایی مشترک مرجع برای زبان‌هاست که میانگین ساعات مطالعاتی موردنیاز برای رسیدن به هر سطح را در زبان فرانسه مشخص می‌کند. حال اینکه تا چه اندازه اشتیاق دارید و میزان ساعات موردنیاز را چگونه در برنامه‌ریزی روزانه خود می‌گنجانید بستگی به شما دارد.

اپلیکیشن زبانشناس؛ یک کوله‌پشتی پر از ابزار یادگیریِ زبان انگلیسی

13.png

اگر فرصت یا دسترسی به کلاس‌های آن‌چنانی و معلم خصوصی ندارید با اپلیکیشن زبانشناس می‌توانید بر محدودیت‌ها غلبه کنید و مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی را به حداقل برسانید؛ چراکه در این بستر آموزشی، امکانات آموزشی کاملی برای هر مرحله از یادگیری در اختیار شما قرار می‌گیرد. اپلیکیشن زبانشناس در دو نسخه اندروید و ios در دسترس قرار دارد تا یادگیری این زبان‌ را برای شما سریع و ساده نماید. سؤال این است که اپلیکیشن زبانشناس چه امکاناتی در اختیار شما قرار می‌دهد تا یادگیری این زبان را جذاب‌تر و سریع‌تر می‌کند؟

تعیین سطح زبانشناس

در لحظه ورود به اپلیکیشن با سه سوال تعیین سطح می‌شوید، پس از مشخص شدن سطح فعلی، امکانات آموزشی مناسبی برای شما ردیف می‌شود.

برای استفاده از این اپلیکیشن بایستی حداقل در سطح A1 قرار داشته باشید. اگر سطح شما نزدیک به صفر است، این اپلیکیشن برای شما کاربرد چندانی ندارد. برای استفاده مفید از زبانشناس بایستی ابتدا خود را به سطح مقدماتی A1 برسانید و بعد از آن استفاده نمایید؛ اما اگر سطح شما مقدماتی و بالاتر باشد، می‌توانید نهایت استفاده را از این ابزار آموزشی اثربخش داشته باشید.

امکانات و منابع آموزشی زبانشناس

تقریبا هر آنچه به عنوان منبع و ابزار برای زبان انگلیسی نیاز دارید، در این اپلیکیشن وجود دارد؛ انواع فیلم، سریال، انیمیشن، پادکست، رمان، داستان کوتاه، موسیقی، مسابقه نمایشی و … به‌سادگی هرچه تمام‌تر در این اپلیکیشن ‌دسترس هستند. از همه مهم‌تر اینکه ژانرهای متفاوت عاشقانه، فانتزی و... برای هر منبع وجود دارد تا بر اساس سلیقه خود انتخاب کنید؛ بنابراین می‌توانید در مدت یادگیری خود تنها با استفاده از موبایل یا کامپیوتر، خود را تا جای ممکن در مباحث زبان انگلیسی غوطه‌ور کنید.

با وجود تنوع منابع آموزشی اپلیکیشن زبانشناس، دیگر نیازی نیست قفسه‌ها را پر از کتاب‌های قطور کنید.

14.png

ابزارها و تکنیک‌های زبانشناس

داشتن ابزارهایی مثل لایتنر و دیکشنری‌های معتبر برای یادگیری بلندمدتِ هر زبان‌آموز بسیار مهم است که اتفاقا آن هم در اپلیکیشن زبانشناس وجود دارد. آموزش فوت‌وفن‌های یادگیری مثل تکنیک سایه‌، تقلید، همچنین ترفندهای پاسخگویی به آزمون آیلتس و تافل هم از بخش‌های محبوب این اپلیکیشن هستند.

روش ابتکاری زبانشناس برای افزایش دایره‌ی لغات و گرامر

یکی از مهم‌ترین چالش‌ها برای هر زبان‌آموزی، افزایش دایره‌ی لغات است؛ زیرا دایره‌ی لغات گسترده رابطه‌ی مستقیمی با میزان تسلط به زبان دارد. تیم زبانشناس با تکیه‌بر تجربیات موجود، بهترین استراتژی یادگیری لغات، را درون اپلیکیشن پیاده‌سازی نموده است که یادگیری لغات جدید را برای شما بهینه می‌نماید.

همچنین برخی پکیج‌های تخصصی اپلیکیشن زبانشناس شامل درس‌نامه‌هایی است که با خواندن آن‌ها به‌طور ناخودآگاه گرامر زبان را یاد می‌گیرید.

یادگیری مکالمه

اپلیکیشن زبانشناس طوری طراحی شده است که با پیاده‌سازی روش‌هایی مانند تکنیک سایه و استراتژی‌های تقویت مکالمه زبان انگلیسی، مهارت مکالمه‌ی شما هم به سرعت تقویت شود.

برنامه‌ریزی و اندازه‌گیری روند پیشرفت

در اپلیکیشن زبانشناس امکان برنامه‌ریزی و مشاهده روند پیشرفت، بر اساس الگوریتم‌های استاندارد آموزشی، وجود دارد که می‌تواند به حفظ انگیزه در فرایند یادگیری کمک کند. مثلا با هر روز مطالعه در اپلیکیشن یک حلقه به زنجیره یادگیریِ شما اضافه می‌شود که برای پاره نشدن آن باید اصل استمرار در مطالعه را رعایت کنید.

تالار زبانشناس

منحصربه‌فردترین حُسن آموزشی این اپلیکیشن این است که در زبانشناس تنها نیستید. شما می‌توانید با سایر زبان‌آموزان و اساتید ارتباط برقرار کنید؛ سوال بپرسید، به سوال دیگران پاسخ دهید و حتی درخواست یک پارتنر هم‌سطح بدهید. برای این کار باید وارد بخش پرسش و پاسخ در تالار زبانشناس شوید؛ تالار زبانشناس، انجمنی دوستانه است که افراد برای رشد جمعی و کمک به یکدیگر همواره تلاش می‌کنند.

سخن آخر

در این مطلب در ابتدا سعی کردیم به سوال رایجِ «یادگیری زبان انگلیسی چقدر طول میکشد؟» پاسخی منطقی دهیم و در ادامه به همین موضوع در مورد دو زبان فرانسه و آلمانی پرداختیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله از زبانشناس پاسخ درستی را دریافت کرده باشید. حالا بگویید زبان مورد علاقه شما چیست؟ آیا حاضرید برای تسلط به این زبان ماه‌ها و سال‌ها زمان صرف کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید