آیا آموزش زبان انگلیسی در خواب امکان‌پذیر است؟

آیا واقعا این امکان وجود دارد که زبان انگلیسی را در خواب یاد بگیریم؟ چرا برخی پژوهش‌ها آموزش زبان انگلیسی در خواب را تایید کرده‌اند؟

زهرا بهنیا
زهرا بهنیا
۱۴۰۱ آبان منتشر شد 
1.jpg

تصور اینکه چرتی بزنیم و به‌راحتی آب خوردن یاد بگیریم، بهشتی است که می‌تواند رویای تسلط به زبان انگلیسی را محقق کند. مخصوصا اگر تلاش‌های گاه‌وبیگاهمان بی‌نتیجه مانده باشد، با شنیدن زمزمه‌هایی درباره یادگیری زبان در خواب، بی‌درنگ به استقبال آن می‌شتابیم. اما پیش از آنکه ذوق‌زده شویم بهتر است مروری بر مطالعات انجام شده داشته باشیم و ببینیم سازوکار یادگیری زبان انگلیسی در خواب چگونه است؛ پس با ما همراه باشید.

آیا یادگیری زبان در خواب، ریشه علمی دارد؟

یکی از دلایل محبوبیتِ مقوله آموزش زبان در خواب این است که می‌توان بدون اتلاف وقت استراحت کرد و آموخت. اما اینکه یادگیری زبان در خواب ریشه علمی دارد یا خیر؟ سوال مهمی است که در این بخش به آن پاسخ خواهیم داد.

ایده اولیه یادگیری در خواب که با عنوان (hypnopedia) شناخته می‌شود، برای اولین‌بار در اوایل قرن بیستم مطرح شد. روزا هاینه، روان‌شناس آلمانی، اولین مطالعه را در سال 1914 منتشر کرد و نشان داد که خواب برای حافظه و یادگیری مفید است. او دریافت که یادگیری مطالب جدید، کمی قبل از رفتن به رختخواب باعث یادآوری بهتر اطلاعات در طول روز می‌شود. ادامه روند تحقیقات بعدی را می‌توان حاصل مطالعات شوروی سابق در سال 1960 و مطالعات انجام شده در سال‌های بعدی دانست.

از آنجا که مغز عضو عجیبی است و هنوز رازهای زیادی در مورد کارکرد آن و فرایند یادگیری در خواب وجود دارد، موضوع یادگیری در خواب شبه‌علمی است که تاکنون موردتوجه پژوهشگران قرار گرفته است و در مورد قبول یا رد آن تردیدهایی وجود دارد.

تحقیقات انجام شده درباره یادگیری انگلیسی در خواب

2.jpg

شاید یکی از بهترین شواهد اخیر در مورد یادگیری در خواب، از مطالعه‌ای در سوئیس ناشی شود که در آن از دانش‌آموزان خواسته شد به واژگان جدید در یک زبان خارجی گوش دهند. دانش‌آموزان در دو گروه قرار گرفتند؛ گروه اول درحالی‌که کلمات پخش می‌شد به خواب رفتند. گروه دوم بیدار ماندند و به آن گوش دادند.

اگرچه گروهی که در خواب بودند، بعدها بهتر واژگان را بهتر به‌خاطر آوردند؛ اما اظهارنظر قطعی در مورد امکان یادگیری در خواب دشوار است؛ زیرا برای استناد به این نتیجه نیاز است آزمایش‌های بلندمدت‌تری صورت بگیرد یا تأثیر سایر متغیرهای اثرگذار هم در نظر گرفته شود.

مارک زوست، استاد روان‌شناسی در دانشگاه برن در سوئیس در تحقیقی که در زمینه آموزش زبان در خواب انجام داد به این نتیجه رسید که مغز می‌تواند در طول خواب، بین کلمات ارتباط ایجاد کند؛ اما این به معنای یادگیری کامل زبان نیست؛ چون برای یادگیری موضوعاتی مثل گرامر نیاز است ساختارهای پیچیده جمله تجزیه‌وتحلیل شود که در خواب امکان ندارد.

همچنین تاکید کرد که هیچ میان‌بری برای یادگیری یک زبان جدید از طریق خواب وجود ندارد، و برای یادگیری لازم است تلاش آگاهانه‌ای صورت بگیرد؛ زیرا نمی‌توان در بیداری و به‌صورت آگاهانه به اطلاعاتی که هنگام خواب به ناخودآگاه مغز داده می‌شود، دسترسی پیدا کرد. حتی در آزمایشی که خود وی انجام داد از ترفندهایی برای استفاده از حافظه ضمنیِ زبان‌آموزان استفاده کرد تا بتواند به اطلاعات موردنظر خود دست یابد. در واقع بهره‌گیری از حافظه ضمنی، وجه اشتراک اغلب تحقیقاتی است که از آموزش زبان در خواب حمایت می‌کنند.

نتیجه‌گیری نهایی تحقیق زوست این است که اگرچه می‌توان از قابلیت بالقوه مغز برای تقویت واژگان استفاده کرد، اما یادگیری یک زبان کاملاً جدید، بسیار پیچیده‌تر از آن است که در شرایط ناهوشیار خواب اتفاق بیفتد.

البته ربه‌کا کراولی، از محققان دانشگاه لندن که در مورد خواب و یادگیری زبان مطالعه می‌کند، می‌گوید ممکن است با گوش‌دادن به فایل‌های ضبط شده در هنگام خواب، حافظه خود را برای یادگیری زبان در هنگام بیداری سمت‌وسو بدهید.

در کنار تمامی تحقیقات انجام شده توماس آندریلون، عصب‌شناس دانشگاه موناش یادگیری در خواب را عملاً غیرممکن می‌داند.

جمع‌بندی مطالعات آموزش زبان در خواب

3.jpg

به‌طورکلی می‌توان نتیجه گرفت یادگیری در خواب رویای بشر است، اما اغلب غیرممکن تلقی می‌شود؛ زیرا مغز در حالت خواب فاقد آگاهی و محیط عصبی شیمیایی لازم برای یادگیری است و شواهد فعلی برای یادگیری خواب در انسان قطعی نیست. زیرا یادگیری یک زبان جدید شامل بخش‌های مختلفی است: شناخت صداها، یادگیری واژگان و تسلط بر دستور زبان است و یادگیری هریک پیچیدگی‌های خاصی دارد.

البته تاکنون، تحقیقاتی نشان داده‌اند که هنگام خواب احتمال آشنا شدن با لحن و لهجه یک زبان یا حتی معنای کلمات در سطح ضعیف وجود دارد. اگرچه این موضوع در فرایند آموزش و به‌کارگیری پتانسیل بالقوه مغز کمک‌کننده است؛ اما کافی نیست. به‌هرحال در بحث یادگیری زبان در خواب، حتی اگر نتوانید در خواب یک زبان کاملاً جدید را یاد بگیرید، اما می‌توانید به مغز خود کمک کنید درس‌های زبان را بهتر به‌خاطر بسپارد.

در یادگیری یک زبان خارجی به‌عنوان یک کار پرچالش، احتمالاً پیشرفت کندی خواهیم داشت مگر اینکه در برنامه‌ریزی روزانه برای یادگیری زبان، با پیدا کردن یک پارتنر هم سطح به روند آموزش سرعت بدهیم یا با استفاده از روش غوطه‌وری پویا که در مقاله مدت‌زمان یادگیری زبان انگلیسی آن را توضیح دادیم به بهبود مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی کمک کنیم.

در نهایت اگرچه شواهد کافی برای اثبات قطعی یادگیری زبان در خواب وجود ندارد؛ اما با گذشت زمان و پیشرفت علم می‌توان به کشف رمزورازهایی جدید در مورد این مبحث جذاب و کاربردی امیدوار بود. چون بهبود حافظه بلندمدت در خواب، حتی اگر به صورت ناخودآگاه اتفاق بیفتد یک مزیت تکاملی ویژه است.

فعالیت مغز در آموزش زبان انگلیسی در خواب

4.jpg

تصور اینکه در هنگام خواب مغز غیرفعال می‌شود، بسیار اشتباه است؛ زیرا عدم دسترسی آگاهانه به اطلاعات مغز در خواب به معنای خاموش‌شدن مغز نیست. اگر چنین بود شانس زنده ماندن بسیار کاهش می‌یافت؛ چون تحریکات صوتی، بویایی و حسی شبانه برای بیداری فوری احساس نمی‌شد.

در طول مدتی که خوابیده‌ایم، مغز تعداد زیادی اتصالات عصبی جدید ایجاد می‌کند و مشغول فعال‌سازی و پخش مجدد اطلاعاتِ ساعات بیداری شما می‌شود. بدین ترتیب ارتباطات عصبی ایجاد شده در طول فرایند کسب اطلاعات و یادگیری تقویت می‌شود.

در زمان خواب عمیق، حالتی که به آن خواب موج آهسته (SWS) نیز می‌گویند، مغز اطلاعات و خاطرات روزانه را پردازش می‌کند. درحالی‌که موارد بی‌اهمیت ضعیف یا حذف شده‌اند، اطلاعات بااهمیت تقویت و ظرفیت مغز آزادتر می‌شود. در واقع در تمام مدتی که خوابیده‌ایم مغز بدون وقفه اطلاعات جدید را بهینه‌تر ثبت می‌کند و آموخته‌های روز را در فرایندی به نام "تثبیت" بازپخش می‌کند.

اما در مورد یادگیری زبان در خواب، نکته مهم این است که وضعیت متوسط ​​محیط عصبی و شیمیایی مغز، اتصال عملکردی، متابولیسم انرژی، شکل‌پذیری سیناپسی و الگوهای بیان ژن، شرایط ایده آلی برای شکل‌گیری حافظه بلندمدت در مدت خواب را فراهم نمی‌کنند. بااین‌حال فرایند یکپارچه‌سازی تضمین می‌کند که آنچه را که در آن روز بحث کرده‌اید به‌خاطر بسپارید و مطالب بهتر در ذهن جا بیفتد.

رابطه خواب و یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

5.jpg

با تمام آنچه در مورد رد یا قبول یادگیری زبان انگلیسی در خواب گفتیم، نمی‌توان از تأثیری که خواب بر روی یادگیری می‌گذارد چشم‌پوشی کرد؛ زیرا شواهد بسیاری بر آن تاکید دارند. مثل مطالعه‌ای که در مجله بین‌المللی و معتبر International Journal of Psychophysiology منتشر شده است که نشان می‌دهد که بین یادگیری کارآمد زبان و خوابِ باکیفیت همبستگی وجود دارد.

داشتن یک خواب خوب شبانه نه‌تنها برای بهبود یادگیری، بلکه برای بقا نیز ضروری است. خواب سیستم ایمنی شما را تقویت می‌کند، به کاهش وزن کمک می‌کند، شما را به فردی مثبت‌تر و بردبارتری در فرایند طولانی آموزش زبان انگلیسی تبدیل می‌کند.

خوب خوابیدن به توانایی ما برای تمرکز کمک می‌کند زیرا هم در یادگیری اطلاعات جدید و هم در بازیابی اطلاعاتی که از قبل می‌دانیم کلیدی است. برعکس، نداشتن خواب کافی توانایی مغز را برای توجه و تواناییِ تبدیل آموخته‌هایتان به خاطرات بلندمدت مختل می‌کند.

بهتر است در انتهای زمان مطالعه زبان، خود را به چرت کوتاهی مهمان کنید؛ نه فقط برای اینکه مستحق استراحت هستید، بلکه به این دلیل که آنچه را که به‌تازگی آموخته‌اید را بهتر به حافظه بسپارید. سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از خواب، کار با کامپیوتر و گوشی را متوقف کنید تا نور آبیِ صفحه‌نمایش، مغزتان را برای بیداری تحریک نکند.

یادگیری شیرین انگلیسی با زبانشناس

برای یادگیری شیرینِ زبان انگلیسی، شاید بهتر باشد علایق خود را به مباحث آموزشی زبان گره بزنیم. مثلاً از بازی خیره‌کننده بازیگر موردعلاقه‌مان لذت ببریم، اما زبان یاد بگیریم. با شنیدن صدای ستاره محبوبمان در دنیای موسیقی غرق شویم، اما زبان یاد بگیریم. اگر هم هوس کتاب و دفتر به سرمان زد به‌راحتی آن را ورق بزنیم، کلمات جدیدش را های‌لایت و مرور کنیم.

اپلیکیشن زبانشناس مکانی است برای لذت بردن از یادگیری زبان انگلیسی، درست همان چیزی که وصفش را گفتیم. انواع ابزارها و محتوای صوتی، تصویری و متنی به‌صورت فیلم، موسیقی، کتاب، سریال، پادکست، دیکشنری‌های معتبر آنلاین، جعبه لایتنر و... توسط زبانشناس در اختیار زبان‌آموز قرار داده می‌شود. وجود چنین تنوعی بر اساس طیف گسترده سلایق و نیازهای زبان‌آموزان امکان منحصربه‌فردی محسوب می‌شود که زبانشناس برای شما فراهم کرده است. با داشتن یک برنامه مطالعاتی مستمر در این اپلیکیشن می‌توانید مهارت خود را در مکالمات روزمره، گرامر، واژگان، اصطلاحات رایج انگلیسی و سایر عناوین مهم آموزش زبان انگلیسی بهبود ببخشید.

سخن آخر

اکثر انسان‌ها موجوداتِ راحت‌طلبی هستند که مشقت یادگیری به‌ویژه در سنین بالاتر با طبیعت ذاتی آنها سازگاری چندانی ندارد. اما این راحت‌طلبی را نمی‌توان توجیه خوبی برای دنبال‌کردن تبلیغات صرفا تجاریِ یادگیری زبان انگلیسی در خواب دانست. زیرا چنین تبلیغات پرسودی تنها جنبه تجاری دارند و شما را به هدف نهایی نخواهند رساند. تنها با بهبود عملکرد مغز از طریق تغذیه، خواب کافی و نیز انجام تمرینات به‌موقع می‌توان از ظرفیت بی‌انتهای مغز در هر سنی بهره برد.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه‌ها

ایمان

۱ اردیبهشت ۱۴۰۰

همچنین حل کردن مسایل در طول خواب یا روز بعد دو دلیل اصلی داره، مغز در طول خواب شروع به مرتب کردن حافظه و پاکسازی حافظه می کنه ، یعنی اطلاعات یا به حافظه بلند مدت منتقل میشن یا حذف میشن ، در نتیجه ذهن خالی میشه آماده یادگیری جدید یا حل مسایل میشه و موضوعاتی که به دلیل خستگی یا شلوغی ذهن قابل حل نبودن قابل حل می شوند.

ایمان

۱ اردیبهشت ۱۴۰۰

به نظرم اینایی که گفتن شنوایی و لهجه شون بهتر شده به خاطر اینه که ده دقیقه یه ربع طول می‌کشه خوابشون ببره و این مثل تمرین روزانه بوده براشون و اگر در طول روز همون زمان رو گوش بدن همون تأثیر یا شاید هم بیشتر رو داشته باشه.

مهدی

۲۴ شهریور ۱۳۹۵

سلام، بنده اولین باره که سایت شما رو میبینم. خیلی لذت بردم از لحن نوشته و بررسی دقیق و علمی‌تون. متشکرم و امیدوارم موفق باشید.

احمد

۲۰ مرداد ۱۳۹۵

با سلام... من سال 1385 یک دی وی دی با نام انگلیسی در خواب از بازار تهیه کردم. صدایی که پخش میشود همراه با صداهای طبیعی مثل آب و صدای پرندگان می باشد که به همراه آنها داستان های زیبا و مکالمات جالب بین فردی و همچنین صداهای فیلم پخش میشود... من ابتدای کار شب ها گوش میدادم ولی خود این گوش دادن باعث خستگی شدید و خواب عمیق میشه... جالب اینکه من پس از چندین ماه این احساس رو داشتم که لهجه زبان انگلیسی نسبت به دوستام بهتر شد و تلفظ ها را بهتر انجام میدادم ولی به هیچ وجه باعث نشد که زبان یاد بگیرم و فقط و فقط این رو خودم درک کردم که هنگام مکالمه با دوستانی که سالها به کلاسهای زبان رفته بودند وقتی مقایسه میشدیم. دوستانم به من میگفتند که لهجه شما کاملا بومی آمریکایی است. ولی شاید امکان دارد با توجه به فیلم هایی که دیده باشم آنها نیز تاثیر گذار باشند.

جواد

۲۰ مرداد ۱۳۹۵

سلام

یک استاد خانم که خودشان انگلیسی بودند برای اموزش زبان به ایران اومدن

برای اموزش به عده ای مدیر یک شرکت

ایشان تاکیدشان بر این بود که مکالمات انگلیسی یا داستان های صوتی را دانلود کرده و هنگام خواب گوش دهید

ززززیرا مغز در حالتی که انسان خواب است،حافظه کوتاه مدت به خواب میرود اما حافظه بلند مدت بیشتر درگیر است در خواب

حال اگر شما به داستان یا مکالماتی که حتی ان ها رو متوجه نمیشوید گوش دهید بعد از مدت 6ماه بیشتر،وقتی به این کلماتی که قبلا گوش داده اید برخوردید ناخوردآگاه مغز آن کلمه را برایتان اشنا نشان میدهد.

اما گوش دادن در خواب کافی نبوده و اموزش گام ب گام و دیدن فیلم زبان اصلی نیز جزو مراحل اصلی میباشد

حسین

۲۱ مرداد ۱۳۹۵

بایستی از ایشان پرسید که منبع این ادعا کجا هست؟ بنده در مقاله ی بالا توضیح دادم که این ادعا منبع معتبری نداره

عرفان

۲۳ فروردین ۱۳۹۵

از نظر من این نمیتونه باعث یادگیری بشه.

مثل این هستش که شما خوابی بعد دور و اطرافتون هرکی حرف زده با کس دیگه رو بدونید که چی گفتن.

مغز در حالت اماده نیست در حال استراحته.

یه بخشهایی از مغز ممکنه برای برگشتن هوشیاری فعال باشه اما بخشهایی که باعث میشه چیز ها در حافظه های کوتاه و بلند مدت ذخیره بشن نااگاهند.

خیلی ماهیچه ها و بخش های بدن استراحت دارن میکنن تونوس های ماهیچه ای هم قط میشن.

فکر نمیکنم.

سالی

۲۵ بهمن ۱۳۹۴

من تو خواب خیلی خوب انگلیسی صحبت میکنم حتی همسرم میگه بعضی وقتها باصدای بلند و خیلی خوب صحبت میکنی ، ولی تو بیداری نمیتونم خوب صحبت کنم .یکی بهم بگه این سی دی ها میتونه کمکم کنه یا نه؟؟؟ میخوام تو بیداری هم مثل خوابم صحبت کنم.

حسین

۲۶ بهمن ۱۳۹۴

خیر

سی دی های آموزش زبان انگلیسی در خواب فایده ای ندارد.

محمد

۲ دی ۱۳۹۴

خواب انسان سه عمق داره و گوش دادن به هر چیزی تو این سه عمق سه اثر متفاوت ایجاد میکنه که بحثش طولانییه ولی در کل آموزش نیست که اتفاق میافته . این کار مثه یه جور کاتالیزور میمونه که سرعت آموزش و کیفیتش رو تحت الشعاع قرار میده.

احمد

۲ دی ۱۳۹۴

به نظر بنده در خواب نمیشه چیز جدیدی یاد گرفت بلکه چیزهایی که قبلا یاد گرفته شده و یا در مورد آن مطالعه صورت گرفته، تحزیه تحلیل صورت میگیرد. بنده یادم هست که در زمانی از من یک معمایی پرسیدند که من نتوانستم جواب دهم ولی در خواب به جواب رسیدم و فردایش جواب آن معما را دادم.

احمد

۳ دی ۱۳۹۴

ما دو ضمیر آگاهانه و ناخودآگاه داریم اطلاعات اول باید آگاهانه وارد مغز شود و در ضمیر ناخودآگاه ذخیره شود و وقتی دوباره در باره همان اطلاعات بحث میکنیم از ضمیر ناخودآگاه اطلاعات دوباره به ضمیر آگاه بر میگردند یعنی اطلاعات باید در زمان هوشیاری وارد مغز شوند و در خواب این امر امکانپذیر نیست .

حسین

۴ دی ۱۳۹۴

دقیقا حرف شما را قبول دارم. بنده خودم به شخصه یادم هست یک زمانی در المپیاد های دانشجویی شرکت میکردیم سوالات به حد زیادی سخت بود. خیلی اتفاق افتاد که یک روز به مساله ای فکر کنم و آن را حل نکنم اما شب در خواب گره مساله رو در خواب باز کنم. اما به قول شما که بنده این را نیز قبول دارم نمیشود چیزی را در خواب یاد گرفت.

احمد

۵ دی ۱۳۹۴

از نظر علمی هم باید تحریک عصبی صورت گرفته و از طریق اعصاب به نواحی مختلف مغز که داده ها در آن پردازش و ذخیره میشوند اطلاعات منتقل شوند. در خواب هیچ تحریک عصبی صورت نمیگیرد و یا اگر صورت هم بگیرد پاسخی ایجاد نمیشود این یعنی اطلاعات به منتقل نمی شود تا مراکز بالاتر پاسخ انعکاسی داشته باشند!

احسان

۶ دی ۱۳۹۴

اصلا چنین چیزی غیر ممکن هست ... فقط آوای بعضی ادوات موسیقی در حالت خواب توسط مغز دریافت درست میشوند .... الباقی با کدهای ناخوانا و غیر متعارف و با در هم پیچیدگی غیر موزون فقط برای چند ثانیه ضبط میشوند ...

حسین

۷ دی ۱۳۹۴

خیلی حرف جالبی گفتین چون چنتا از مقالاتی که این ادعا رو داشتن روی همین بهتر شدن عملکرد فرد در ادوات صوتی هست. ولی آیا منبع معتبری برای این حرفتون دارین که بیشتر بررسی کنم؟

علی

۲ دی ۱۳۹۴

مرحله مهمی از یادگیری تثبیت حافظه هست که تو خواب رخ می ده.

حسین

۳ دی ۱۳۹۴

علی جان با این موضوع مخالف نیستم و حرف درستیه از لحاظ علمی هم ثابت شده این تثبیت حافظه. سوال اینه آیا در خواب میتونیم چیز جدیدی یاد بگیریم. با استفاده از عوامل بیرونی؟

جواد

۴ دی ۱۳۹۴

تو بیداری یاد نمیگیرن تو خواب که کلا مخ تعطیله

جاوید

۵ دی ۱۳۹۴

بعید می دانم... یادگیری امر تدریجی و نیاز به تکرار و تمرین دارد... حال خواب و تمرین!؟:-) خود من بیش از یکسال کلاس رفتم و تمرین و مطالعه کردم تا به تسلطی نسبی رسیدم...

نیلوفر

۶ دی ۱۳۹۴

من بعید نمیدونم چون به عقیده من اثرشو تو ضمیر ناخوداگاه ادم میزاره

جواد

۷ دی ۱۳۹۴

اونجور که من خونده بودم فقط یه جور بستر سازی میشه تو مغز که باعث میشه یادگیری تو بیداری سریعتر صورت بگیره

نادر

۲ دی ۱۳۹۴

مقاله یک ،

مقاله دو

در این دو مقاله اومده که در خواب میشه یاد گرفت

حسین

۳ دی ۱۳۹۴

نادر جان ممنونم که مقالاتو گذاشتی. اینارو قبلا مطالعه کردم به نظرم دلیل کافی نمیتونه باشه. مثلا مقاله ی دوم فقط 4 درصد پیشرفت توسط یادگیری در خواب گزارش شده که کاملا صحت ادعا رو زیر سوال میبره. چون 4 درصد در مطالعات آماری چیزیه که به راحتی بالا پایین میشه. مثلا ممکنه اون گروهی که در خواب هم براشون یادگیری انجام شده به خاطر خواب نبوده که بهتر عمل کردن بلکه میتونه به خاطر این باشه که در کل بهتر از گروه اول بودن. در ضمن این مقالات هیچکدوم در بلند مدت تاثیرات یادگیری در خواب رو بررسی نکردن. شاید در کوتاه مدت درصد ناچیزی جواب بده. ولی آیا مثلا اگر به طور ممتد در خواب آموزش ببینیم برای سیستم خوابمون ضرر نداره؟ آیا دچار کمبود خواب نمیشیم؟

نادر

۴ دی ۱۳۹۴

اساسا همه زبان ها فراگیر هستند و احتیاج به تلاش های ممتد دارد وگرنه متخصصین همه زبان ها مدارک صادره با اعتبار بی نهایت صادر می کردند. حال اگر به باقی علوم هم مراجعه کنیم هم همین داستان تکرار می شود. در مورد تاثیرات منفی و کمبود خواب هم نکته منفی نه تنها پیدا نشده بلکه حتی باعث افزایش کارایی مغز می شود و نهایت اختلاف بر اساس نوع صوتی هست که گوش می دهیم. طبعا شما طبق سر تیتر صفحه تان متخصص این امر هست. و من در زمینه دیگری آشنایی دارم اما نکته ای که من بر اساس تجربه ای که بدست آوردم همه علم بر اساس فرضیاتی است که ممکن است حتی خطا داشته باشد و نتایج ما هم با تمام کوششمان باز هم ممکن است خطا داشته باشد ولی باز هم ارزشمند است پس بهتر است راه رو ادامه بدهیم و تکمیل کنیم یا با علل منطقی ردش کنیم نه اینکه با یک کلمه رد یا تایید کنیم. سخنان من راجب کل علم هستش. در ضمن امیدوارم باعث سو برداشت نشود و من به تخصص شما احترام میگذارم

حسین

۵ دی ۱۳۹۴

بنده تلاشهایی که برای در این مقالات انجام شده نفی نمیکنم اما به نظر بنده با توجه به این حجم کم از مقالاتی که روی این موضوع نوشته شده جای شک و شبهه بسیار زیادی وجود داره که نتایج آنطور که باید و شاید درست نباشه. دقیقا سوال بنده هم همینه که از دید تجربی کسی آیا این موضوع رو تجربه کرده یا نه.

نادر

۶ دی ۱۳۹۴

کم یا زیاد بودن تعداد مقالات نمیتونه دلیلی بر رد کردن یک مقاله بین المللی باشه.

حسین

۷ دی ۱۳۹۴

دلیلی بر رد شاید نباشه ولی خوب بین المللی بودن مقاله هم دلیلی هم بر تایید مطالب نوشته شده نمیتونه باشه. سالانه مقالات زیادی نوشته میشوند که پس از آن نقض می شوند.

ابوالفضل

۸ دی ۱۳۹۴

آموزش در خواب!!!!حتما مزاح میفرمایین.بهتر هست مطالب علمی رو عزیزان مطرح بفرمایین

داریوش

۲ دی ۱۳۹۴

چند شخصیت دانشگاهی هستند که کارهای مرتبطی در زمینه ی یادگیری (بطور عام) به هنگام خواب انجام داده اند. کن پالر یکی از پرکارترین آنهاست.

دو شخصیت دیگه (بنشنین و بورن) هم افراد معتبری هستندو دومی بابت تحقیقاتش در این زمینه جایزه ی لایب نیتز(که بخاطر دستاوردهای بی بدیل و نو به محققان تعلق می گیره) رو دریافت کرده.

نورالله

۲ دی ۱۳۹۴

مسلما وقتی کسی خوابه ، صداهای اطراف رو می شنوه ، برای همینه که با صدا زدن بیدار میشه ، یعنی مغز نسبت به صدا ها فعال میشه ، اینکه listening رو تقویت میکنه درش شکی نیست ، چون مغز به صدا ها و کلمات آشنا میشه ولی بعیده که روی تکلم اثر بذاره ، چون تکلم هنر استفاده از ماهیچه های زبان و حلقه و در خواب تحریک نمی شن ، مگر اینکه عکسش ثابت بشه

حسین

۳ دی ۱۳۹۴

نورالله گفتین لیسنینگ رو تقویت میکنه. آیا تجربه ای داشتین یا مطلب علمی در این رابطه دیدین؟ چون به نظرم خیلی بعیده

نورالله

۴ دی ۱۳۹۴

راستش من خودم الان بدون زیرنویس فیلم می بینم ، فقط هم لهجه جنوب آمریکا برام سخته فهمیدنش چون زیاد نشنیدم ، ولی خب معمولا با موزیک می خوابم ، سخت ترین حالت زبان هم فکر کنم حالت آواز با موزیک باشه ، از زمانی که شروع کردم به گوش دادن موزیک موقع خواب دیگه مشکلی ندارم تو فهمیدنشون ، انگار که ذهنم به کلمات و تن صدا و افت و خیز جمله ها عادت کرده ... احتماله !

نورالله

۵ دی ۱۳۹۴

الان یه چیزی دقت کنید توی همین متن بالا ، شیوه جمله بندی من کاملا فارسی نیست ، یه مقدار عوض شده ، شیوه حرف زدنم همین طور ، انگار گاهی ترکیب قواعد انگلیسی با کلمات فارسی باشه

حمید

۱۰ آبان ۱۳۹۴

مدتي است كه به مطالعه ي زبان از ديدگاه عصبي شناخني علاقه مند شده ام و در اين زمينه كتب و مقالاتي را مطالعه نموموده ام . خيلي علاقه مندم تا در اين زمينه كار كنم و به علل يادگيري زبان اول توسط نوزاد با در نظر گرفتن ريشه هاي عصبي و تاثيرات نوروترنسميتر ها و مكانيزم ها دخيل در اين امر مثل habituation يا senssitization بپردازم يا به دنبال پيشنهاد روشي براي تدريس زبان انگليسي به فارسي زبانان هستم كه منطبق بر فيزيولوژي مغز است و plasticity را در تدريس درگير مي كند. دراين جهت كتب، مقالات و فيلم هايي مشاهده نمودهام. مثلا كتاب Principles of Neural Science by Kandel يا فيزيولوژي گايتون و هال، را مطالعه نموده ام. خواستم منو در اين مسير راهنمايي بفرماييد كه الان چه موضوعاتي بيشتر جاي كار كردن دارن و بهتره كه چه كتابها و مقالات ديگه اي رو بخونم كه ديدم به قضيه روشن تر شه؟

دانشجوی ارشد

۱۹ مهر ۱۳۹۴

علت کشیده شدن مردم به این طور ابزارها برای یادگیری زبان میتونه ناشی از گرفتاری و مشغله زیاد و وقت کافی نداشتن برای یادگیری زبان،در عین نیاز شدید به یادگیریه اون باشه.و شاید هم بعضی به علت تنبلی و اینکه دنبال ساده ترین روش برای یادگیری زبان هستند.این قبیل افراد احتمالا نمیدونن ک یادگیری زبان دوم هم مثل اول فرایندی بسیار بلند مدت و طولانیه.که با اجی مجی گفتن و معجزه گونه قابل اکتساب نیست.تازه،ما هنگام یادگیری زبان اول در دوره ی حساس یادگیری زبان هستیم و مغز برای یادگیری خیلی امادست و در بزرگسالی قطعا کوشش هشیارانه ی بیشتری برای یادگیری زبان نیازه.

حسین

۲۰ مهر ۱۳۹۴

بله درست میفرمایید یکی از دلایل قطعا همینه. متاسفانه خیلی ها نابرده رنج، دنبال گنج هستند!