ترس از مکالمه زبان انگلیسی

ترس از مکالمه زبان انگلیسی یکی از بزرگترین موانع پیش روی زبان‌آموزان است. در این نوشته، راهکارهایی برای غلبه بر این ترس ارائه شده است

photo_2022-03-28_16-59-49.jpg
حسین ناصری
۱۴۰۱ شهریور آپدیت شد 
ترس از مکالمه

غلبه بر ترس از مکالمه به زبان انگلیسی

همان‌طور که در گذشته آمد، کمرویی و ترس دو مانع بزرگ در یادگیری زبان انگلیسی است. این دو عامل بیشتر به خاطر شیوه‌ی آموزشی مدارس و آموزشگاه‌ها در زبان‌آموز رشد می‌کند. زیرا در مدارس، دانش‌آموز یاد می‌گیرد که اشتباه کردن عواقب بدی را می‌تواند در پی داشته باشد. بنابراین ترس از اشتباه در وی بسیار بزرگ می‌شود. این موضوع در رابطه با آموزش زبان انگلیسی بسیار پررنگ‌تر دیده می‌شود. به‌راستی اگر به زبان‌آموز اجازه داده شود که تا جایی که می‌تواند اشتباه کند و اشتباهاتش به رخش کشیده نشود، آیا باز این مشکل به وجود می‌آید؟ به یک کودکی که زبان مادری خود را یاد می‌گیرد نگاهی بیندازید. آیا این کودک مرتب اشتباهات گفتارش تصحیح می‌گردد؟ کاملاً واضح است که خیر. برای آموزش زبان انگلیسی نیز بایستی همین‌گونه عمل شود که متأسفانه این دیدگاه فعلاً در مدارس و آموزشگاه‌ها جایگاهی ندارد. بنابراین این سؤال پیش می‌آید که** چه کنیم که بر ترس از مکالمه به زبان انگلیسی غلبه کنیم؟**

ترس

راهکارهای غلبه بر ترس از مکالمه به زبان انگلیسی چیست؟

شناخت منشأ ترس از مکالمه به زبان انگلیسی

دقیقاً شما از چه چیزی می‌ترسید؟ ترس از مکالمه به زبان انگلیسی معمولاً به خاطر این است که فکر می‌کنید که نکند مرتکب اشتباهی به زبان انگلیسی شوید. یا نکند که با یک برخورد منفی مواجه شوید.

وقتی این ترس به آدم دست می‌دهد، در هر شرایطی، ذهن قفل می‌کند. یعنی دیگر نمی‌توان به چیز دیگری فکر کرد. این موضوع فقط ویژه‌ی زبان انگلیسی نیست. شاید مثلاً قبلاً به یک مصاحبه‌ی شغلی رفته باشید و این موضوع برایتان پیش آمده باشد. شاید یک ارائه برای جمع داشته‌اید. خیلی‌ها جلوی دوربین، وقتی کسی با آن‌ها مصاحبه می‌کند قفل می‌کنند. در هرجایی که با این ترس مواجه شوید ذهن شما کاملاً بسته می‌شود و عملکردتان بسیار پایین می‌آید.

برای اینکه ترس خود را بهتر متوجه شوید، از خودتان بپرسید که عکس‌العمل شما وقتی‌که شخصی خارجی، تلاشی می‌خواهد بکند که به زبان فارسی صحبت کند چیست؟ آیا او را مسخره می‌کنید یا هرچقدر هم که اشتباه بکند خوشحال می‌شوید و وی را بیشتر تشویق می‌کنید. احتمالاً پاسخ شما گزینه‌ی دوم است. همین شرایط برای شما نیز برقرار است. اکثر افراد با روی باز با این موضوع برخورد می‌کنند. اگر هم کسی شما را مسخره بکند واقعاً مشکل از شما نیست. بلکه آن فرد تعادل روانی ندارد و بایستی تا جایی که می‌شود از وی دوری کنید.

دسته‌ی دومی از افراد که بایستی از آن‌ها دوری کنید افرادی هستند که به‌طور ناخودآگاه هر اشتباه گرامری که ببینند تصحیح می‌کنند. به این افراد به‌اصطلاح گرامر نازی (grammar nazi) می‌گویند. گرامر نازی‌ها واقعاً یک گفتگوی دل‌چسب را خراب می‌کنند. بنابراین از این نوع افراد هم تا جایی که می‌توانید دوری کنید.

فرندز

یک نمونه گرامر نازی

تمرین و تقویت مهارت شنیداری قبل از مکالمه زبان انگلیسی

اگر شما به‌تازگی یادگیری زبان انگلیسی را آغاز کرده‌اید بسیار مهم است که قبل از اینکه مکالمه به زبان انگلیسی را آغاز کنید، برای مدت‌زمان خیلی زیادی تنها بخوانید و بشنوید. این نکته را پیش‌ازاین در نوشته‌ی چگونه لغات انگلیسی را حفظ کنیم نیز گفته بودم. دلیل این موضوع به خاطر این است که بهتر است مکالمه زبان انگلیسی را تا زمانی که چیزی برای گفتن داشته باشید به تأخیر بیندازید. وگرنه مکالمه‌ی شما محدود به صحبت‌های کلیشه‌ای مانند احوالپرسی ساده می‌شود. در ضمن اگر دایره‌ی لغاتتان محدود باشد ممکن است که صحبت‌های طرف مقابل را در کل نفهمید.

برای تقویت مهارت شنیداری بایستی از منابع مختلفی بهره ببرید تا شرایط مختلف را تجربه کنید. مثلاً یک‌بار فیلم نگاه کنید. بار دیگر اخبار گوش دهید. و یک‌بار هم موسیقی مناسب بشنوید. برای خواندن هم همین رویکرد را در پیش بگیرید. زیرا تغییر شرایط خیلی می‌تواند در بهتر شدن یادگیری کمک کند

گوش دادن

بچه‌ها قبل از شروع مکالمه تا مدت‌ها به دیگران گوش می‌دهند.

مکالمه زبان انگلیسی را با مکالمه‌ی دونفره آغاز کنید

اگر یک خورده از مکالمه به زبان انگلیسی می‌ترسید و یا تازه‌کار هستید، صحبت کردن در یک جمع می‌تواند ترسناک‌تر باشد. زیرا تمرکز بر صحبت‌های تمامی افراد با لهجه‌ها و سرعت‌های مکالمه‌ای مختلف بسیار سخت است و ممکن است موضوع به‌طورکلی از دستتان برود. کلاً مکالمه در جمع به هر زبانی که باشد سخت‌تر از مکالمه‌ی دونفره است. بنابراین پیشنهاد می‌شود با رعایت مواردی که در اولین پیشنهاد گفته شد مکالمه‌ی دونفره به زبان انگلیسی داشته باشید. وقتی مکالمه دونفره باشد شخص مقابل می‌تواند شرایط شما را بهتر درک کند و اگر شما سطحتان پایین است آرام‌تر و ساده‌تر صحبت کند.

در مکالمه‌ی دونفره بایستی همیشه به این نکته دقت داشته باشید که شخص مقابل معلم زبان انگلیسی شما نیست که سؤالات درسی و اشکالات گرامری خود را از ایشان بپرسید. این موضوع نه‌تنها کمکی به شما نمی‌کند، بلکه یک مکالمه دوستانه را به‌شدت خراب می‌کند. سعی کنید که تنها به گفتگوی دوستانه و عادی توجه کنید تا مسائل درسی و گرامری.

مکالمه انگلیسی

برای شروع، مکالمه‌ی دو نفره به زبان انگلیسی کارآمدتر از مکالمات گروهی است.

برای شروع مکالمه زبان انگلیسی از قبل چیزی در ذهن داشته باشید

خیلی وقت‌ها شروع یک موضوع جرئت بسیار زیادی می‌خواهد. اگر بتوانید شروع‌کننده‌ی خوبی باشید، ادامه‌ی راه برایتان ساده‌تر می‌شود و شما در آن راه مطمئن‌تر قدم برمی‌دارید. مکالمه به زبان انگلیسی نیز همین‌طور است. اگر سطحتان زیاد بالا نباشد، ممکن است برای شروع یک مکالمه مشکل داشته باشید. اما می‌توان این مشکل را تا حد زیادی برطرف کرد. برای این کار از قبل موضوعات احتمالی که ممکن است در شروع یک مکالمه به وجود بیاید را تمرین کنید. مثلاً برای ما فارس زبان‌ها سلام و احوالپرسی جزء مکررترین موضوعاتی است که در مکالمه به وجود می‌آید. اما مثلاً فرض کنید که در خارج از کشور هستید و می‌خواهید به یک رستوران بروید. از قبل چیزهایی در ذهن خود برای سفارش غذا آماده داشته باشید. با این کار به خودتان اطمینان بیشتری خواهید داشت.

آهسته‌تر!

آخرین پیشنهاد بنده این است که در یادگیری زبان زیادی عجله نکنید. آهستگی و پیوستگی رمز موفقیت در یادگیری زبان انگلیسی است. زیرا زمان خیلی زیادی طول می‌کشد که ذهن شما به ساختارهای جدید زبان انگلیسی عادت کند. برای مکالمه به زبان انگلیسی نیز همین‌طور است. اگر احساس می‌کنید هنوز آماده‌ی مکالمه به زبان انگلیسی نیستید. صبر داشته باشید تا زمانی که احساس قدرت بکنید. فراموش نکنید که یادگیری زبان انگلیسی مثل یک مسابقه نیست.

آروم باش

نیازی نیست که برای مکالمه به زبان انگلیسی عجله ای داشته باشید.

شما چه فکر می‌کنید؟

این‌ها کارهایی بودند که بنده خودم برای غلبه بر ترس از مکالمه به زبان انگلیسی انجام داده‌ام. نظر شما چیست؟ اگر شما هم نکاتی برای این موضوع دارید با دیگران در قسمت دیدگاه‌ها در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه‌ها

اسماعیل مرشدی

۱۰ فروردین ۱۴۰۱

سلام و درود پنجاه و پنج سال سن دارم و الان سه ماهه اراده کردم به هزار بدبختی زبان یاد بگیرم ولی کمتر موفق می شدم ، خودم احساس می کردم که یک جای کار می لنگه ، اعتمادبه نفس بالایی ندارم برای همین به خودم می گفتم توکه به زبان مادری خوب نمی تونی با دوتا آدم حرف بزنی چطور می خوای مکالمهب انگلیسی یاد بگیری ؟ تا اینکه با مطالب شما آشنا شدم و دارم می خونم شون ، ضمن تشکر فراوان از شما باید بگم امثال من انگار اول باید برن مشکلات روحی روانی خودشون رو در این موضوعات حل کنن بعد برن زبان بخونن کاش سالهای مدرسه اینقدر ما رو توبیخ نمیکردن تا الان اعتماد به نفسمون اینقدر افتضاح نباشه

شیوا

۲ تیر ۱۴۰۰

وقت بخیر، از اینکه این اپلیکیشن جامع رو در اختیار ما قرار دادین کمال تشکر دارم.

reza zakizade

۳ تیر ۱۴۰۰

خوشحالیم که مورد رضایتتون واقع شده

بهار

۱۶ بهمن ۱۳۹۹

حقیقتا من برای مطالعه یه زبان دیگه دنبال راه حل بودم که به سایت شما برخوردم و برام این سوال پیش اومد که این راهکارهای شما برای زبان دیگه ای بغیر از انگلیسی هم جوابگو هست؟؟؟

مينا گلپا

۱۱ شهریور ۱۳۹۵

سلام من دوست دارم خوب بشنوم و جوابهاي درست بدم لطفا كمك كنيد

فائقه

۲۵ مرداد ۱۳۹۵

سلام. من زبانم در حد متوسط هست وامسال تصمیم گرفتم حتما در حدعالی و مسلط کار کنم کلاس ثبت نام کردم و دوترم مشغول شدم ولی متاسفانه هزینه برای ادامه اش برایم ممکن نیست ودر منزل شروع به ادامه و کار کردم امروز سایت شما و توضیحات شما رو دیدم خیلی خوشم اومد تا حالا اینطور توضیحات رو ندیده بودم اکثر سایت ها مطالب شبیه و تکراری بودند که بعد از چندبار خسته می شدم و دیگه سراغش نمی رفتم

امیدوارم با راهنمایی شما بتونم نرفتن کلاس رو جبران کنم

اخه توی کلاس گروه داشتیم و چون از بقیه خیلی بهتر بودم و جرات صحبت کردن داشتم انگیزه برای ادامه قوی می شد ولی تو خونه تنهام و خیلی سخته خودم به خودم نمره بدم و یا انگیزه!

برای مطالب مفیدتون ممنون

لیلا

۱۰ مرداد ۱۳۹۵

از اینکه اینقدر خوب و صمیمانه این مطلب رو در اختیار کسایی گذاشتین که بهش احتیاج دارن واقعا ممنوم

من تصمیم گرفتم که زبان انگلیسی رو به عنوان یه زبان دوم و مهم جدی دنبال کنم

وبه سایت شما رسیدم

هنوز نمیدونم از کدوم راه ؟ ولی سایت شما اطلاعات مفیدی برام داشت

حیفم اومد تشکر نکنم

ممنون و به امید موفقیتهای بیشتر شما

Ali

۲۰ تیر ۱۳۹۵

سلام.من زیاد ترسی از مکالمه ندارم فقط تنها مشکل من اینه که کسی نیست که به انگلیسی مسلط باشه و من بتونم باهاش حرف بزنم.طوری که بعضی وقت ها عصبانی میشم و شروع میکنم با خودم درباره همه چیز به انگلیسی حرف زدن و انقدر انگلیسی حرف میزنم که دهنم خسته میشه!!!!!به نظرتون چیکار کنم عطش صحبت کردن به انگلیسی در من بخوابه؟؟؟؟

حسین

۲۱ تیر ۱۳۹۵

یعنی با قسمت بازگویی داستان عطشتون نمیخوابه؟

Ali

۲۲ تیر ۱۳۹۵

چرا روزهایی که بازگویی داستان دارم تقریبا عطشم میخوابه ولی من شاید در هفته بتونم حداکثر دوتا بازگویی داستان داشته باشم یکی برای داستان های واقعی و دیگری برای انگلیسی قدرت ولی بقیه روزها چی؟من که نمیتونم هر روز بازگویی یه داستان داشته باشم چون هر داستان حداقل یک هفته زمان میخواد و اگه فقط کل هفته رو یک داستان بازگویی کنم اولا خیلی تکراری میشه و دوما اگه من همه وقتم رو به بازگویی اختصاص بدم بقیه استراتژی های مهم مثل تکنیک سایه و سخنرانی چی میشه؟پس این استراتژی نمیتونه کل هفته عطشم رو بخوابونه.

حسین

۲۳ تیر ۱۳۹۵

خوب لازم نیست برنامتون خیلی سفت باشه. میتونین منعطف تر عمل کنین. مثلا هر روز، بازگویی یک داستان از داستان های قبلی رو انجام بدین. یا حتی بیشتر.

ساناز

۱۹ تیر ۱۳۹۵

سلام.

اول ازهمه ممنون ازسایت خوبتون.

راستش من دانشجو هستم.چند ساله دنبال یادگیری زبان هستم.اما هربار که نتونستم باعث شده که اززبان ویادگیری اون بترسم.یه مقاومتی نسبت به یادگیری این درس دارم که شاید باعث تنفرمن هم شده.من میخوام برای تحصیل درسالهای آینده به خارج کشور برم واین یادگیری زبان یکی از موانع اصلی من هست.نمیدونم ازکجا شروع کنم.خواهش میکنم راهنماییم کنید.

حسین

۲۰ تیر ۱۳۹۵

سلام

برای اینکه بتونم برنامه ای به شما بدم، لطفا یکی از دروس پکیج داستان واقعی رو مطالعه بفرمایین و به بنده بگین که آیا سطحش براتون مناسب هست یا خیر

ممنون

مسعود

۴ تیر ۱۳۹۵

عالی است

تا به حال اینگونه مسائل برایم توضیح داده نشده بود

با تشکر

mohsen

۷ مهر ۱۳۹۴

it s really useful .......thanks dear author for your guidances ....