در جواب tell me about yourself چه بگوییم؟

در این مطلب در مورد اینکه در جواب tell me about yourself چه بگوییم؟ بیشتر بخوانید.

در جواب tell me about yourself چه بگوییم؟

یکی از مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین تجربه‌های زندگی ما، شرکت در مصاحبه‌های شغلی است. یکی از سوال‌هایی که احتمالا در ابتدای هر مصاحبه می‌شنوید، سوال tell me about yourself است. اگر خودتان را برای مهاجرت آماده می‌کنید یا قرار است به‌زودی با یک شرکت خارجی مصاحبه داشته باشید، این مطلب برای شماست. در ادامه در مورد معنی این جمله و جواب‌های مناسب آن بیشتر بخوانید.

جمله‌ی tell me about yourself به چه معناست؟

این جمله را در فارسی می‌توان به شکل زیر ترجمه کرد:

«در مورد خودتان توضیح دهید.»

با توجه به معنی جمله، این سوال معمولا در ابتدای یک آشنایی، ملاقات با یک فرد جدید یا در مصاحبه‌های کاری یا هر مصاحبه‌ی دیگری پرسیده می‌شود. برای اینکه جواب کامل و دقیقی به این سوال بدهید، ابتدا باید شرایط را در نظر بگیرید. اگر این سوال در مصاحبه پرسیده شده باشد، باید نکات زیادی را موقع جواب دادن بدانید.

کاربرد سوال tell me about yourself

در پاسخ tell me about yourself چه بگوییم؟

قبل از اینکه بررسی کنیم که در جواب tell me about yourself باید چه بگوییم، لازم است که کاربردهای مختلف آن را بشناسیم و بدانیم که در چه موقعیت‌هایی از این سوال استفاده می‌شود.

برای شروع مکالمه

وقتی کسی را برای اولین بار ملاقات می‌کنید، شروع کردن یک مکالمه بسیار سخت است. با این سوال می‌توانید سر صحبت را باز کنید تا طرف مقابل در مورد سابقه، علایق و هر چه که دوست دارد با شما صحبت کند. همانطور که از معنی این سوال پیداست، یک سوال کاملا باز است. یعنی دست شما را برای جواب دادن باز می‌گذارد. در جواب آن می‌توانید هر چیزی که دوست داشتید در مورد خودتان و شخصیتتان به طرف مقابل بگویید تا آشنایی شما شکل بگیرد.

برای بررسی توانایی شما در جواب دادن به سوالات باز

همانطور که قبلا گفتیم، این یک «سوال باز» است. یعنی جواب مشخص و دقیقی ندارد و شما می توانید هر طور که دوست داشتید به آن جواب بدهید. به‌ همین دلیل می‌تواند یک محک خوب برای بررسی توانایی شما در جواب دادن به سوال‌های باز باشد. این سوال را ممکن است در آزمون‌های زبان هم بشنوید. در این نوع از آزمون‌ها هدف از این سوال فقط بررسی توانایی‌های زبانی شما است و معرفی کردن دقیق خودتان، مد نظر نیست. در نتیجه می‌توانید خلاقیت داشته باشید و در جواب، با به کار بردن جمله‌ها و اصطلاحات مناسب، نظر طرف مقابل را جلب کنید.

برای اطلاع از سوابق شما در مصاحبه‌های شغلی

وقتی در مصاحبه‌های شغلی با سوال tell me about yourself مواجه می‌شوید، بازه‌ی جواب‌هایی که می‌توانید بدهید محدودتر می‌شود. مصاحبه‌ی شغلی جایی برای صحبت کردن از علایق و اطلاعات شخصی نیست. در این صماحبه‌ها باید در مورد سوابق تحصیلی و کاری خود حرف بزنید. از مهارت‌هایتان صحبت کنید و باید عبارت‌های رسمی‌تر به کار ببرید.

ملایم‌تر کردن جو مصاحبه

با این سوال، مصاحبه‌های جدی شما بیشتر شبیه به یک مکالمه‌ی ساده به نظر می‌رسند. در نتیجه احساس راحتی بیشتری خواهید کرد و استرس شما کمتر می‌شود.

جایگزین‌های Tell Me About Yourself

برای پرسیدن این سوال، فقط همین یک راه وجود ندارد. با روش‌های مختلف، طرف مقابل یا مصاحبه‌کننده ممکن است همین سوال را بپرسد. در ادامه به چند مورد از این سوال‌های جایگزین اشاره می‌کنیم:

I’d like to hear more about you.

دوست دارم بیشتر در مورد شما بشنوم.

این جمله ممکن است هم در مصاحبه‌ها، هم در شروع یک آشنایی استفاده شود.

Walk me through your resume.

من را در مورد رزومه‌ی خودتان راهنمایی کند.

این سوال جایگزین خوبی برای Tell Me About Yourself در مصاحبه‌های کاری است که شما از قبل رزومه فرستاده‌اید. در جواب باید در مورد آنچه که در رزومه‌ی شما آمده بیشتر توضیح دهید.

Could you share a bit about your background?

می‌توانید کمی در مورد سوابق خودتان توضیح دهید؟

این سوال هم برای مصاحبه‌های شغلی یا تحصیلی است. در مورد سابقه‌ی کار و تحصیلتان باید توضیحات بیشتری ارائه کنید.

Tell me more about your journey.

در مورد مسیر خودتان بیشتر بگویید.

این سوال کمی لحن صمیمانه‌تری دارد. در مورد مسیر شغلی و تحصیلی که تا کنون طی کرده‌اید می‌توانید توضیح دهید.

Is there anything about yourself that’s not on your resume you’d like to share?

چیزی در مورد شما وجود دارد که در رزومه ذکر نشده و بخواهید توضیح دهید؟

این سوال هم در مصاحبه‌های شغلی کاربرد دارد. در جواب، باید چیزهایی را ارائه کنید و توضیحاتی بدهید که در رزومه‌ی شما نباشد.

How would you describe yourself?

خودتان را چطور توصیف می‌کنید؟

این سوال را ممکن است در آزمون‌های زبان، مصاحبه‌های شغلی و تحصیلی و... بشنوید. در جواب با توجه به موقعیت می‌توانید در مورد ویژگی‌های شخصی‌تان توضیح دهید.

Talk about the events that led you to pursue your current career?

در مورد اتفاقاتی که باعث شد شغل فعلی خود را دنبال کنید صحبت کنید؟

این سوال بیشتر روی سوابق کاری شما تمرکز دارد. در جواب می‌توانید از رشته‌ی تحصیلی مرتبط یا سابقه‌ی کارهای قبلی و حتی علاقه‌ی خود به یک شغل خاص صحبت کنید.

Can you tell me more about why you’re here?

می‌تونید به من بگویید که چرا اینجا هستید؟

این سوال کمی با موارد بالا تفاوت دارد. در جواب این سوال اگر در مصاحبه‌ی کاری مطرح شده، باید دلایل خود را برای انتخاب یک شرکت توضیح دهید. اگر در آزمون زبان است، باید دلایل خود را برای آزمون دادن و زبان خواندن توضیح دهید.

What brings you here today?

امروز چه چیزی شما رو به اینجا کشونده؟

این سوال هم تقریبا شبیه نمونه‌ی قبل است و روی دلایل شما برای شرکت در یک مصاحبه، آزمون و ملاقات و... تمرکز دارد.

در جواب Tell Me About Yourself چه بگوییم؟

در پاسخ tell me about yourself

همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، سوال Tell Me About Yourself یک سوال باز است. یعنی بی‌نهایت جواب مناسب آن وجود دارد که جواب‌ها به شخصیت، شرایط و سوابق شما بستگی دارد. در نتیجه نمی‌توان فرمول ثابتی برای پاسخ به Tell Me About Yourself پیدا کرد. در ادامه چند نمونه پاسخ به این سوال را می‌خوانید. شما خودتان می‌توانید با توجه به شرایط، جواب‌ها را تغییر دهید و در موقعیت مناسب استفاده کنید.

اگر در مصاحبه‌ی شغلی با این سوال مواجه شده‌اید، جواب شما می‌تواند مطابق با ساختار زیر باشد. یعنی از رویدادهای گذشته شروع کنید، به رویدادهای زمان حال برسید و بعد در مورد آینده صحبت کنید.

زمان حال

صحبت خود را با زمان حال شروع کنید. اینکه الان در کجای زندگی قرار دارید و موقعیت شغلی فعلی شما چیست. در این قسمت می توانید پاسخ‌های ساده و ابتدایی مثل نام، محل زندگی و عنوان شغلی خود را عنوان کنید. اگر نمی‌دانید که چطور باید خودتان را معرفی کنید و چطور از محل زندگی خود صحبت کنید، سه مطلب زیر را از دست ندهید:

چگونه خودمان را به انگلیسی معرفی کنیم؟ (راهنمای کامل)

مکالمه انگلیسی درباره ملیت با ترجمه فارسی

در جواب what's your job چه بگوییم؟

در ادامه یک مثال از این نوع جواب Tell Me About Yourself را بخوانید:

My name is John Mendes. I’m from Long Island and currently live in Chicago. I’m a marketing director at AlphaBeta Software, and I’m responsible for developing marketing and branding strategies while coordinating a team of 30 people. We’ve managed to grow the customer base by 50% and boost revenue by 30% over the past 12 months under my leadership.

اسم من جان مندز است. من اهل لانگ‌آیلند هستم و در حال حاضر در شیکاگو زندگی می‌کنم. من مدیر بازاریابی در نرم‌افزار AlphaBeta هستم و مسئولیت توسعه استراتژی‌های بازاریابی و برندسازی را در کنار هماهنگی تیمی متشکل از ۳۰ نفر بر عهده دارم. ما در ۱۲ ماه گذشته با رهبری من توانستیم پایگاه مشتریان را ۵۰ درصد و درآمد را ۳۰ درصد افزایش دهیم.

زمان گذشته

در این قسمت باید در مورد سوابق و دستاوردهای کاری خود در زمان گذشته توضیح دهید. مثلا شغل قبلی، مسئولیت‌هایی که بر دوش شما بوده، مهارت‌هایی که داشته‌اید و قابل انتقال برای شغل جدید است، تحصیلات و... را در این قسمت بگنجانید. البته دقت کنید توضیحاتی که می‌دهید و سوابق کاری و تحصیلی شما باید با موقعیت شغلی که برای آن درخواست داده‌اید، مرتبط باشد.

اگر دوست داشتید می‌توانید در مورد اینکه چه مسیری شما را به این مرحله رسانده توضیح دهید.

مثال زیر را در نظر بگیرید:

Prior to my current software developer position, I worked as a QA tester at Acme Engineering for two years. I’ve always had a knack for problem-solving and numbers, so I majored in Math and was on my college’s chess team. Earning the Google IT Automation with Python Professional Certificate was a logical step, after which I landed an internship at a local software startup.

قبل از سمت فعلی، من یعنی توسعه‌دهنده نرم‌افزار، به مدت دو سال به عنوان تستر QA در Acme Engineering کار می‌کردم. همیشه در حل مسئله و اعداد مهارت داشتم، بنابراین در رشته ریاضی تحصیل کردم و در تیم شطرنج کالج حضور داشتم. کسب Google IT Automation با گواهینامه حرفه‌ای پایتون یک مرحله‌ی منطقی در این مسیر بود و پس از آن در یک راه‌اندازی نرم افزار محلی کارآموزی کردم.

در مطلب زیر می‌توانید چند نمونه مکالمه در مورد رشته‌ی تحصیلی بخوانید و اصطلاحات لازم برای صحبت کردن از مدرک تحصیلی را یاد بگیرید:

مکالمه انگلیسی درباره رشته تحصیلی به همراه ترجمه فارسی

زمان آینده

فردی که با شما مصاحبه می‌کند و قصد استخدام شما را دارد، می‌خواهد بداند که مسیر شغلی و آینده‌ای که برای خودتان در نظر گرفته‌اید چیست و چه چیزی شما را به این موقعیت شغلی خاص جذب کرده است. در این قسمت در مورد مهارت‌ها و علایق خود صحبت کنید و ارتباط آن را برای موقعیت شغلی مورد تقاضای خود توضیح دهید.

با اشاره به آینده مشخص کنید که برای خودتان و شغلی که قرار است تصاحب کنید، چه برنامه‌ای دارید. به نمونه‌ی زیر توجه کنید. می‌توانید از عبارت‌ها و اصطلاحات به کار رفته در آن الهام بگیرید و در مصاحبه‌های شغلی خود استفاده کنید.

Although I really enjoy my work as an SDR, I’d like to dig deeper down the sales funnel and start actually closing deals. The current position has given me the opportunity to master my communication, listening, and negotiation skills. After two years, I’m ready for a more challenging and dynamic role that requires bringing new business and revenue to the company.

اگرچه من واقعاً از کارم به عنوان توسعه‌دهنده‌ی نرم‌افزار لذت می‌برم، اما می‌خواهم قیف فروش را عمیق‌تر کنم و عملاً معاملات را شروع کنم. موقعیت فعلی به من این فرصت را داده است که بر مهارت‌های ارتباطی، گوش دادن و مذاکره مسلط شوم. پس از دو سال، من برای یک نقش چالش برانگیزتر و پویاتر آماده هستم که مستلزم ایجاد تجارت و درآمد جدید برای شرکت است.

در واقع در این قسمت هم باید به برنامه‌های آینده‌ی خودتان اشاره کنید و هم اینکه در نقشی که قرار است به شما سپرده شود، چه کاری برای شرکت انجام خواهید داد.

اشتباهات رایج در جواب Tell Me About Yourself

در ادامه چند مثال از جواب‌هایی می‌بینید که در جواب Tell Me About Yourself نباید استفاده کنید و می‌تواند تاثیر منفی در استخدام یا نمره‌ی آزمون شما داشته باشد. البته نکاتی که در ادامه عنوان می‌کنیم بیشتر بر مصاحبه‌های شغلی تمرکز دارد.

تکرار کردن اطلاعات رزومه

وقتی برای مصاحبه‌ی شغلی دعوت می‌شوید در جواب Tell Me About Yourself نباید اطلاعاتی که داخل رزومه آمده دوباره تکرار کنید. در واقع حتی اگر طرف مقابل از شما سوال walk us through your resume را هم بپرسد، نباید معنی آن را تحت‌اللفظی در نظر بگیرید و اطلاعات رزومه را دوباره تکرار کنید بلکه باید اطلاعات جدیدی به فرد مقابل بدهید.

گفتن چیزهایی مثل اسم و سن، محل زندگی، تحصیلات و... تکرار رزومه است و لازم نیست.

دادن اطلاعات شخصی و بیش‌ازاندازه

مصاحبه‌ی شغلی و آزمون زبان و... موقعیت‌های رسمی هستند. در جواب Tell Me About Yourself نباید اطلاعات شخصی که به کار مربوط نیست در اختیار دیگران بگذارید. یا اینکه لازم نیست اطلاعاتی بیشتر از آنچه که نیاز است به دیگران ارائه کنید.

البته اگر این سوال در فضای دیگری پرسیده شده مثلا در یک قرار ملاقات برای آشنایی با یک فرد، می‌توانید کمی شخصی‌تر هم جواب دهید.

دست‌کم گرفتن توانایی‌ها و تجربه‌ها

اگر ذاتا فردی متواضع و درون‌گرا هستید و عادت دارید که خودتان را دست کم بگیرید، احتمالا در مصاحبه‌های شغلی موفق نمی‌شوید. در نتیجه برای جواب دادن به این سوال باید آمادگی بیشتری داشته باشید و بیشتر تمرین کنید. از تجربه‌ها و تحصیلات مرتبط خود بگویید و هر مهارت دیگری که دارید و به این موقعیت شغلی مربوط می‌شود، اضافه کنید.

به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات حساس

برخی افراد در مصاحبه‌های شغلی اطلاعات حساس محل کار قبلی خود را لو می‌دهند. این کار اصلا درست نیست و دید منفی در طرف مقابل ایجاد می‌کند. اطلاعاتی که در جواب این سوال می‌دهید فقط باید اطلاعات کلی در مورد خودتان و مهارت‌ها و تجربه‌هایتان باشد.

دو مثال در جواب Tell Me About Yourself

در جواب tell me about yourself

همان طور که اشاره کردیم پاسخ این سوال برای هر فرد و در هر موقعیت، می‌تواند پاسخ متفاوتی باشد. در نتیجه نمی‌توان یک فرمول کلی برای همه در نظر گرفت. اما اگر اصلا هیچ ایده‌ای در مورد اینکه چه بگویید ندارید، می‌توانید از این نمونه‌ها استفاده کنید.

نمونه پاسخ برای فرد شاغل و جویای کار

اگر در حال حاضر جایی مشغول به کار هستید، می‌توانید از نمونه‌ی زیر در پاسخ Tell Me About Yourself استفاده کنید. به جای جاهای خالی، عبارت‌های مناسب خود را بگذارید.

“Well, I’m currently working at XYZ Company and I specialize in doing ___. The reason I applied for this job is I saw ___ on the job description and I think I would be able to help you ___ and ___. One of my key accomplishments in my current role was helping my employer do ___, and I’m confident I can help your team get similar results here.”

خب، من در حال حاضر در شرکت XYZ کار می‌کنم و در انجام ___ تخصص دارم. دلیل درخواست من برای این شغل این است که ___ را در شرح شغل دیدم و فکر می‌کنم بتوانم به شما در ___ و ___ کمک کنم. یکی از دستاوردهای کلیدی من در نقش فعلی‌ام کمک به کارفرمایم در انجام ___ بوده و من مطمئنم که می‌توانم به تیم شما کمک کنم تا نتایج مشابهی را در اینجا کسب کنید.

نمونه پاسخ برای فرد بیکار و جویای کار

اگر در حال حاضر شغلی ندارید و شاید تجربه‌ی کاری هم نداشته باشید از نمونه‌ی زیر استفاده کنید:

“In my most recent position at XYZ Company, I specialized in doing ___. The reason I applied for this job is I saw ___ on the job description and I think I would be able to help you ___ and ___. One of my key accomplishments in my last role for XYZ Company was helping them ___, and I’m confident I can help your team get similar results here.”

در آخرین موقعیت شغلی‌ام در شرکت XYZ، من در انجام ___ تخصص داشتم. دلیل درخواست من برای این شغل این است که ___ را در شرح شغل دیدم و فکر می‌کنم بتوانم به شما در ___ و ___ کمک کنم. یکی از دستاوردهای کلیدی من در آخرین نقشم در شرکت XYZ کمک به آن‌ها برای ___ بود و من مطمئنم که می‌توانم به تیم شما کمک کنم تا نتایج مشابهی در اینجا کسب کنیم.

جمع‌بندی

جمله‌ی Tell Me About Yourself جمله‌ای است که برای شروع یک مکالمه در ملاقات با یک فرد جدید یا در مصاحبه‌های شغلی و حتی آزمون‌های زبان با آن مواجه می‌شوید. جوابی که به این جمله می‌دهید به موقعیتی که در آن قرار دارید و ویژگی‌ها و تجربه‌های شما بستگی دارد و یک فرمول ثابت ندارد. اما با بررسی مثال‌هایی که بالاتر عنوان کردیم می‌توانید یک نمونه از پاسخ‌های مناسب را برای خودتان بنویسید و برای روز مصاحبه یا آزمون آماده شوید.

اگر نمی‌دانید در جواب سوال‌ها و عبارت‌های مختلف انگلیسی چه بگویید، ما در لینک زیر مجموعه‌ای از این عبارت‌های پرکاربرد و جواب‌های مناسب آن‌ها را جمع‌آوری کرده‌ایم. مطالعه‌ی آن‌ها کمک می‌کند که برای هر آزمون و مصاحبه‌ای آماده باشید.

در جواب جملات انگلیسی چه بگوییم؟

اگر دوست دارید در مکالمه‌ها بدرخشید و هیچ‌وقت برای پاسخ دادن به دیگران معطل نکنید باید به سطح قابل قبولی از تسلط بر زبان برسید و این تسلط ممکن نیست مگر اینکه هر روز با زبان سروکار داشته باشید. اما با وجود دغدغه‌های فراوان، کتاب‌های متنوع و دوره‌های آموزشی زیاد، احتمالا برای یادگیری زبان، سردرگم می‌شوید و نمی‌دانید از کجا شروع کنید.

پیشنهاد ما نصب اپلیکیشن زبانشناس است؛ یک راهنمای کامل و جامع برای تسلط بر زبان انگلیسی. با این اپلیکیشن به هر منبعی که برای یادگیری نیازی دارید، از کتاب و فیلم و پادکست گرفته تا دوره‌های آموزشی معتبر از بهترین مربیان دنیا دسترسی خواهید داشت. کافی است روزی چند دقیقه وقتتان را در زبانشناس بگذرانید و در مدت کوتاهی، تغییرات خیره‌کننده‌ی خود در تسلط بر مهارت‌های مختلف زبان را مشاهده کنید. گرامر، یادگیری لغت با تکنیک لایتنر، مکالمه، مهارت شنیدن با بهترین پادکست‌های دنیا و... گوشه‌ای از مهارت‌هایی است که با کمک اپلیکیشن زبانشناس به بالاترین سطح می‌رسد و شما را برای هر آزمون و مصاحبه‌ای آماده می‌کند.