بیوگرافی حسین ناصری و قصه شکل‌گیری زبانشناس

حسین ناصری (هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل زبانشناس) ازجمله کارآفرین‌هایی است که به همراه تیمش، ایده ساخت پلتفرم محبوب آموزش انگلیسی را اجرایی کرد.

زهرا بهنیا
زهرا بهنیا
۱۱ ماه پیش منتشر شد 

حسین ناصری (هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل زبانشناس) ازجمله کارآفرین‌هایی است که به‌جای گله از زمین‌وزمان پاشنه‌ی همت خود را ورکشید و به همراه تیمش، ایده ساخت پلتفرم محبوب آموزش انگلیسی را اجرایی کرد. این روزها زبانشناس به شما امکان می‌دهد پاپ‌کورن به دست انگلیسی یاد بگیرید و از تسلط به این زبان لذت ببرید. برای اینکه مدیرعامل زبانشناس را بهتر بشناسید، با قصه تولد زبانشناس همراه باشید!

حسین ناصری کیست؟

حسین ناصری یکی از هزاران جوانی بود که با رویای مهاجرت، روز را به شب می‌رساند و در همان روزهایی که در گیرودار دریافت ویزا بود، جرقه تشکیل یک پلتفرم آموزشی سرگرم‌کننده مسیر زندگی او را تغییر دارد.

او با ایمان به مسیری که در آن قرار داشت، توانست زبانشناس را تبدیل به یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های آموزش زبان کند. در این بخش می‌خواهیم به جزئیات بیشتری از زندگی تحصیلی و حرفه‌ای او بپردازیم.

دستاوردهای دوران تحصیل

حسین ناصری متولد سال ۱۳۶۷ در شهر قم، مدرک کارشناسی رشته مهندسی مکانیک را از دانشگاه خواجه‌نصیر کسب کرده‌ است. حسین به بهانه گذراندن چند واحد درسی، متوجه علاقه‌اش به برنامه‌نویسی شد. او در همان دوران دانشجویی توسط استاد این درس، دعوت به همکاری در بخش نرم‌افزاری برای پروژه‌های برنامه‌نویسی شد.

رویای تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور، انگیزه زیادی برای ارائه مقالات بین‌المللی در او به وجود آورد تا جایی که در دوران کارشناسی موفق به چاپ ۱۱ مقاله ISI در ژورنال‌های معتبر شد. علاوه بر این یک ثبت اختراع و کسب رتبه دوم پژوهش‌های کاربردی در جشنواره خوارزمی از دیگر دستاوردهای حسین در مدت تحصیل بود.

معضل تقویت انگلیسی برای اپلای

پس از اتمام موفقیت‌آمیز دوران کارشناسی، تقریبا همه چیز برای اپلای و تحصیل او در دانشگاه‌های خارجی مهیا بود، به جز مدرک زبان انگلیسی. می‌توان گفت نداشتن مهارت کافی در زبان، بزرگ‌ترین نقطه‌ضعف حسین بود که تا آن لحظه تلاش‌های جسته‌وگریخته او برای تسلط به این زبان بی‌نتیجه مانده بود، هیچ کتاب و کلاسی هم این مشکل را برطرف نکرده بود.

کسب نمره مطلوب تافل با روشی متفاوت

بعد از تلاش‌های نافرجام بسیار، نهایتا توجه حسین به استادی به نام ای جی هوگ جلب شد که به‌جای روش‌های منسوخ حفظ لغت و گرامر، به آموزش غیرمستقیم و روان‌شناسی یادگیری زبان تأکید داشت. پس از 6 ماه همراهی با دوره‌های این استاد، حسین بالاخره موفق شد نمره موردنیاز را در آزمون تافل کسب کند و پس از ارسال مدارک، به انتظار دریافت ویزا نشست.

ماجرای شنیدنی تولد زبانشناس

آنچه تاکنون گفتیم، قصه آشنایی برای بسیاری از فارغ‌التحصیلان علاقمند به مهاجرت است اما از اینجا به بعد داستان رنگ متفاوت‌تری می‌گیرد چون حسین تصمیم گرفت تا زمان آمدن جواب پذیرش، خود را به کار دیگری مشغول کند و این موضوع معادلات را جور دیگری رقم زد.

کشف یک خلأ بزرگ در منابع آموزش انگلیسی

ازآنجاکه خود حسین سال‌های زیادی با یادگیری زبان انگلیسی دست‌به‌گریبان بود، خلأ یک منبع آموزشی کارآمد را برای فارسی‌زبان‌ها احساس می‌کرد. او که از روش آموزشی استاد آمریکایی نتیجه لازم را گرفته بود، برای کمک به سایر زبان‌آموزان تصمیم گرفت با الهام از این روش، یک پلتفرم آموزشی قدرتمند و جدید به راه بیندازد.

ارائه اولین نسخه زبانشناس با حداقل‌ها

در مراحل اولیه، علاقه و دانش حسین در برنامه‌نویسی یک نقطه قوت بود، به‌علاوه این که در همان روزها این ایده را با یکی از هم‌کلاسی‌های خود به نام علی گل‌میرزایی مطرح کرد. علی هم از فارغ‌التحصیلان رشته مکانیک بود که دستی بر آتش برنامه‌نویسی و چند تجربه عملی در کارنامه حرفه‌ای خود داشت.

زبانشناس در ابتدا سرمایه‌ای برای گسترش تیم و توسعه مجموعه نداشت و هر آنچه بود، حاصل تقسیم وظایف بین حسین و علی بود؛ بنابراین این تیم دونفره به همراه یکدیگر شروع به برنامه‌نویسی اپلیکیشن زبانشناس و گسترش محتوای وب‌سایت زبانشناس کردند.

آن‌ها در مسیر توسعه زبانشناس مجبور بودند رشد تدریجی را تجربه کنند و هر روز بیشتر از روز قبل بیاموزند. سرانجام پس از ۴ ماه کار بی‌وقفه، آن‌ها در سال ۱۳۹۳ موفق شدند اولین نسخه اپلیکیشن را با نام انگلیسی شیوا معرفی کنند که البته این نام بعدها به زبانشناس تغییر کرد.

شکست سنگینِ نسخه اولیه زبانشناس

اگر تصور می‌کنید نسخه اولیه زبانشناس، یک نرم‌افزار بی‌نقص بود سخت در اشتباهید، چرا که این نسخه با بازخوردهای به‌شدت منفی کاربران مواجه شد. این نقطه حساس همان جایی است که بنیان‌گذاران زبانشناس لحظات سخت و ناامیدانه‌ای را تجربه کردند و حتی به این فکر افتادند که دیگر به فعالیت ادامه ندهند.

درصد زیادی از افراد خوش‌فکری که اقدام به راه‌اندازی کسب‌وکار خود می‌کنند درست در همین مرحله پا پس می‌کشند. باوجوداینکه بنیان‌گذاران زبانشناس هم در این لحظه طعم تلخ شکست را در کام خود را حس کردند، در یک اقدام جسورانه تصمیم گرفتند تلاش خود را از سر بگیرند و نسخه جدیدی از زبانشناس را ارائه دهند.

کام‌بک قوی زبانشناس در نسخه دوم

آنچه یک نسخه نه‌چندان قوی را تبدیل به زبانشناسِ امروز کرد، باور و امیدی بود که این دو نفر به مسیر و ایده خود داشتند. به پیشنهاد حسین تصمیم بر این شد که نسخه جدیدی از اپلیکیشن در اختیار زبان‌آموزان قرار گیرد.

این نسخه مشکلات نسخه قبلی را نداشت، منابع جدید و جذاب‌تری هم به آن اضافه شده بود. این بار اپلیکیشن زبانشناس با استقبال گسترده مخاطبان مواجه شد و کورسوی امیدی در دل تیم کوچک زبانشناس روشن شد.

ایجاد محیط تعاملی در تالار زبانشناس

پس از موفقیت روزافزون اپلیکیشن، ایده تالار زبانشناس هم در ذهن مؤسسان زبانشناس شکل گرفت. تالار زبانشناس، محیط منحصربه‌فردی بود که سرعت بیشتری به جذب مخاطب داد و توانست اپلیکیشن زبانشناس را بیش از همیشه به بستری تعاملی تبدیل کند.

در این تالار زبان‌آموزان می‌توانستند تعامل بیشتری برقرار کنند و از سؤالات، چالش‌های یادگیری و نیازهای زبان‌آموزی بگویند و پاسخ بشنوند. دراین‌بین تیم زبانشناس هم می‌توانستند بیشتر به خواسته‌ها و بازخوردهای مخاطبان گوش دهند و بر اساس آن نسخه‌های بهتری از زبانشناس را ارائه دهند.

شنیدن صدای زبان‌آموزان زبانشناس

اهمیت به مخاطبان تا جایی پیش می‌رفت که اگر زبان‌آموزی مشکلی در مسیر یادگیری با زبانشناس احساس می‌کرد، تیم زبانشناس تلاش می‌کرد تا موضوع را در کمترین زمان ممکن برای او برطرف کند. این حساسیت به نیازها و تعاملات سریع با مخاطبان، به مذاق بسیاری از زبان‌آموزان به‌قدری خوش می‌آمد که رفته‌رفته بر تعداد همراهان وفادار زبانشناس اضافه می‌شد.

فرهنگ پیشرفت جمعی در تالار زبانشناس

حالا دیگر تالار زبانشناس تبدیل به جایی شده بود که زبان‌آموزان با علاقه بیشتری به آن مراجعه می‌کردند تا در یک جامعه پویای آموزشی به سمت هدفی مشترک حرکت کنند. در این میان صمیمیت فضای تالار به حدی بود که خود زبان آموزان از هیچ تلاشی برای پیشرفت یکدیگر فروگذار نبودند و به صورت خودجوش به سوالات سایرین جواب می‌دادند و تجربیاتشان را با دوستان به اشتراک می‌گذاشتند.

جذب همکار تازه‌نفس از بین همراهان فعال زبانشناس

در بین مخاطبان، حجم فعالیت‌های روزانه شخصی به نام کامبیز کشاورز در تالار زبانشناس به‌قدری بود که توجه حسین را به خود جلب کرد، به همین دلیل برای مدتی نحوه فعالیت او زیر نظر گرفته شد تا در صورت امکان به‌عنوان نفر سوم به تیم اضافه شود.

با عملکرد مثبت کامبیز، طولی نکشید که مجموعه زبانشناس او را دعوت به همکاری کرد تا بتواند از پتانسیل‌های این فرد بیشتر بهره‌مند شود.

آموزش انگلیسی با چاشنی طنز در تالار

بعد از ملحق شدن کامبیز به‌عنوان فردی پرانرژی، تالار زبانشناس جان تازه‌ای گرفت؛ چراکه او برای کمک به زبان‌آموزان از هیچ کوششی دریغ نمی‌کرد، نوشتن مقالات آموزشی، برگزاری چالش‌ها، پاسخگویی به سؤالات و ارائه مشاوره‌هایی مفید به زبان‌آموزان عمده این فعالیت‌ها را تشکیل می‌داد.

پس از مدتی کامبیز تصمیم گرفت از طریق محتوای ویدئویی، مطالب آموزشی زبان انگلیسی را با چاشنی طنز همراه و در تالار منتشر کند. اگرچه ویدئوهای اولیه عالی و بدون اشکال نبود اما مدت زیادی نگذشت که کیفیت این ویدئوها به‌قدری بالا رفت که جای خود را در بین زبان‌آموزان به‌خوبی باز کرد.

توجه سرمایه‌گذاران به پتانسیل‌های زبانشناس

با روند صعودی پیشرفت زبانشناس و جلب نظر مخاطبان، پیشنهاداتی برای سرمایه‌گذاری روی این اپلیکیشن ارائه شد که خبر خوشی برای تیم کوچکِ آن روزهای زبانشناس به حساب می‌آمد. این جذب سرمایه فرصت خوبی برای گسترش تیم و توسعه نرم‌افزار بود که با استقبال بنیان‌گذاران مواجه شد.

دور زدن تهدیدها در دوران کرونا

فعالیت زبا‌نشناسی‌ها در تالار، اینستاگرام و وب‌سایت به روال سابق باقی بود تا اینکه خبر شیوع کرونا بر بسیاری از کسب‌وکارها سایه انداخت. برخلاف کسب‌وکارهای سنتی، دوران قرنطینه فرصت خوبی برای پلتفرم‌های آنلاین بود که خودی نشان دهند و از این فرصت به نفع خود استفاده کنند.

کلاس‌های زبان ازجمله مراکزی بودند که تحت‌تأثیر شیوع کرونا، دیگر آن رونق سابق را نداشتند. تیم زبانشناس هم با یک فرصت‌طلبی هوشمندانه توانست تعدادی از مدرسان زبان را به همکاری دعوت کند تا آن‌ها بتوانند تدریس را در قالب جدیدی تجربه کنند.

گسترش مجموعه زبانشناس

این روزها که تیم زبانشناس و همراهانش هر روز گسترده‌تر می‌شوند، نام این اپلیکیشن بیش از هر زمان دیگر بر سر زبان‌ها افتاده است. در حال حاضر آن تیم دونفره‌ی باانگیزه به یک تیم بزرگ‌تر شامل بیش از پنجاه نفر تبدیل شده که هر یک سعی می‌کنند به سهم خود بخشی از اهداف مجموعه را به انجام برساند و به نیاز مخاطبان پاسخ بدهند.

نقطه اوج زبانشناس کجاست؟

از آنجایی فرایند یادگیری زبان سقف مشخصی ندارد، پتانسیل این بستر آموزشی هم به‌قدری است که حالا حالاها می‌توان ایده‌های جدیدی را به آن تزریق کرد. به همین خاطر تیم اجرایی زبانشناس هر روز سعی می‌کند صدای مخاطبان را بشنوند و با اضافه کردن ویژگی‌ها و امکانات جدید رضایتمندی بیشتری ایجاد کنند.

درس‌هایی که می‌توان از داستان زبانشناس گرفت!

باتوجه‌به آنچه از فرازوفرود زبانشناس گفتیم، نکات تأمل‌برانگیز این داستان می‌تواند شامل درس‌های بزرگی برای کارآفرینان جوان باشد، مثل اینکه:

  • نسبت به تشخیص نیاز مخاطبان شامه تیزی داشته باشید.
  • ایده‌های خود را جدی بگیرید، شکست، ناامیدی و حتی مسخره شدن را به جان بخرید.
  • پای روزهای تلخ‌وشیرین تصمیمات خود بایستید و هرگز جا نزنید!
  • با مخاطبان تعامل داشته باشید و درددل آن‌ها را بشنوید؛ آن‌ها سرمایه اصلی شما هستند پس برای حل مشکلات آن‌ها وقت و انرژی بپردازید تا برای مجموعه خود وفاداری بخرید!
  • همیشه به سمت یک قله جدید حرکت کنید و بن‌بستی برای ایده‌های خود قائل نباشید.

کلام پایانی

گاهی برای خلق یک مجموعه بزرگ باید از کم شروع کرد حتی اگر در شروع کار، یک ذهن خلاق تنها دارایی شماست!

دیدگاهتان را بنویسید