آزمون آیلتس برای اغلب افراد یکی از سرنوشتسازترین امتحانهای دوران تحصیلی و کاری آنها است. برای موفقیت در این آزمون باید بتوانید در چهار مهارت ریدینگ، رایتینگ، اسپیکینگ و لیسنینگ نمره بالایی بهدست آورید. هرکدام از این مهارتها، از تکنیکها و ترفندهای خاصی برخوردارند و یادگیری آنها به ما در کسب بهترین نتیجه کمک میکند. در این مقاله علاوهبر آموزش این تکنیکها، لینک نمونه سوالات آیلتس را نیز در اختیار شما قرار میدهیم.
آزمون آیلتس چیست؟
آزمون آیلتس یکی از آزمونهای رسمی زبان انگلیسی است و هر سال در کشورهای زیادی برگزار میشود. علاقهمندان به زبان انگلیسی میتوانند با شرکت در این آزمون، نمره عالی کسب کرده و با استفاده از مدرک معتبر این آزمون، به آسانی به تمام کشورهای اروپایی و آمریکا سفر کنند. آیلتس در نوع جنرال و آکادمیک برگزار شده و این دو، در بخش لیسنینگ و اسپیکینگ تفاوتی با هم ندارند، ولی در بخشهای ریدینگ و رایتینگ، دارای سوالات، متنها و تسکهای متفاوتی از هم هستند. برای آشنایی بیشتر و بهدست آوردن آمادگی جهت شرکت در این آزمون، نمونه سوالات آیلتس با جواب pdf را که در این مقاله برای شما قرار دادهایم مطالعه کنید.
انواع آزمون آیلتس
آزمون آیلتس به دو شکل جنرال و آیلتس آکادمیک تقسیمبندی میشود. آیلتس جنرال اغلب برای افرادی مناسب است که قصد مهاجرت غیر تحصیلی به کشور انگلیسیزبان دارند. برای مثال کسانی به مدرک آیلتس جنرال نیاز پیدا میکنند که بهسبب کار مهاجرت کرده یا میخواهند به خانواده خود بپیوندند؛ اما آزمون آیلتس آکادمیک همانگونه که از نامش پیداست، برای مهاجرت تحصیلی و رفتن به دانشگاه مناسب است. همچنین برای برخی از مشاغل رشته علوم پزشکی به مدرک آیلتس آکادمیک نیاز است.
نمونه سوالات آیلتس آکادمیک و جنرال در بخش اسپیکینگ و لیسنینگ یکسان است؛ اما در مورد بخش ریدینگ و رایتینگ، اگر چه در شکل ظاهری تفاوتی ندارند، اما محتوای سوالها با هم متفاوت است. در ادامه به نمونه سوالات آیلتس آکادمیک و جنرال میپردازیم.
دانلود نمونه سوالات آیلتس
دانلود لینک نمونه سوالات آیلتس با جواب pdf در بخش لیسنینگ:
دانلود لینک نمونه سوالات آیلتس با جواب pdf در بخش ریدینگ:
دانلود لینک نمونه سوالات آیلتس با جواب pdf در بخش رایتینگ:
مدل رایتینگ آزمون آیلتس
بخش رایتینگ آزمون آیلتس در آزمون آکادمیک و جنرال متفاوت است. برای هر دو آزمون باید به دو تسک پاسخ دهید و هر دو آزمون ۶۰ دقیقه طول میکشد. تسک یک، کمی مختصرتر است و معمولا افراد ۲۰ دقیقه از زمان خود را به نوشتن آن اختصاص میدهند. در حالیکه تسک دو کمی طولانیتر است و معمولا باید حدود ۴۰ دقیقه از زمان آزمون را صرف این بخش کنید.
در بخش اول رایتینگ آیلتس آکادمیک، باید به توضیح و توصیف یک نمودار، نقشه یا جدول بپردازید. درحالیکه تسک اول رایتینگ آیلتس جنرال نوشتن یک نامه است که با توجه به موضوع میتواند لحنی غیر رسمی تا رسمی داشته باشد. در تسک دوم هر دو آزمون شما باید دیدگاه خود را درباره یک موضوع بنویسید یا برای یک مسئله راهحلی ارائه کنید. موضوعات این تسک در آزمون آیلتس آکادمیک تخصصیتر هستند.
نمونه سوال آیلتس در بخش رایتینگ
برای موفقیت در این بخش از آزمون بد نیست علاوه برا دیدن نمونه سوالات آیلتس نمونههای پاسخ آنها را نیز ببینید.
کار کردن با نمونه سوالها در بخش لیسنینگ و ریدینگ بسیار سادهتر است؛ اما تمرین دو بخش دیگر بدون وجود یک استاد زبان که شما را راهنمایی کند، دشوار خواهد بود. چرا که جوابهای درست بخش لیسنینگ و ریدینگ مشخص هستند و شما بلافاصله پس از پاسخ دادن به تمامی سوالها، میتوانید با توجه به پاسخنامه از اشکالات خود باخبر شوید. اما در بخش رایتینگ و اسپیکینگ جوابهای صحیح متنوعی وجود خواهند داشت و تشخیص اشکالات توسط خود شما سخت است. برای بخش رایتینگ میتوانید از دورههای آیلتس اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی زبانشناس استفاده کرده و اشکالات خود را به خوبی حل کنید.
راهکارهایی برای آزمون رایتینگ در آیلتس
- از انگلیسی با زبان محاوره برای بخش رایتینگ استفاده نکنید.
- قسمت دوم تسک را در مرحله اول پر کنید؛ چون نمره بیشتری دارد.
- حتماً باید دستخطی واضح، تمیز و مرتب داشته باشید.
مدل و سوالهای بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس
بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس شامل سه قسمت است. در بخش اول باید خود را معرفی کنید. این بخش معمولا شامل سوالات شخصی درباره موضوعاتی مانند خانواده و علایق شخصی شما است. در بخش دوم نیز یک کارت در اختیار شما قرار میگیرد که روی آن یک سوال نوشته شدهاست. یک دقیقه فرصت دارید که درباره آن فکر کنید. همچنین میتوانید روی کاغذ برخی کلیدواژههایی که قرار است درباره آنها صحبت کنید را بنویسید. بعد از آن یک تا دو دقیقه صحبت خواهیدکرد. در قسمت نهایی نیز مصاحبهکننده از شما چند سوال میپرسد و به احتمال بسیار زیاد این سوالات، تکمیلکننده بخش قبلی خواهند بود.
راهکارهایی برای اسپیکینگ در آزمون آیلتس
- پیش از پاسخ به سوالات این بخش، باید با دقت فایل صوتی را گوش کنید.
- اگر از پاسخی که میخواهید بدهید مطمئن نیستید، بهتر است جوابی ندهید. میتوانید از شخص آزمون گیرنده بخواهید تا سوال خود را تکرار کند و آن را برای شما شفافسازی نماید.
- آرام باشید، اعتمادبهنفس خود را حفظ کرده و بهترین ورژن خود را ارائه دهید.
فرمت بخش ریدینگ آیلتس
چهل سوال در بخش ریدینگ نمونه سوالات آیلتس قرار دادهشده و پاسخ به آنها در حدود یک ساعت طول میکشد. ریدینگ آزمون آیلتس جنرال سه بخش دارد که البته امکان دارد در قسمت یک و دو بیشتر از یک متن وجود داشته باشد. سوالات ریدینگ در این آزمون به مرور سختتر میشوند. در بخش اول ممکن است یک تا سه متن کوتاه وجود داشته باشد. موضوعات متنها در این بخش اغلب عمومی بوده و در زندگی روزانه کاربرد دارند. اما در ریدینگ آزمون آیلتس آکادمیک، تمامی متون بلند بوده و موضوعات آنها نیز با هم تفاوت دارند. اغلب متنهای این آزمون از میان مقالات علمی و کتابها انتخاب خواهند شد؛ به این سبب که اگر کسی قصد فعالیت دانشگاهی داشته باشد، باید توانایی درک مطالب آکادمیک را نیز داشته باشد.
انواع سوال ریدینگ آیلتس
در قسمت ریدینگ آزمون آیلتس بیش از ده مدل سوال گوناگون مطرح میشود. برای جواب دادن به سوالات این بخش نیاز است اطلاعات اصلی را از داخل متن اصلی درک کنید. سوالهایی از قبیل جملات درست و غلط، سوالاتی با پاسخ کوتاه، تکمیل یک خلاصه از متن یا کامل کردن جملات برآمده از متن اصلی، سوالات چندین گزینهای و انتخاب گزینههای صحیح از میان فهرستی از موارد، بخشی از نمونه سوالات آیلتس ریدینگ هستند. برای پاسخ دادن به هرکدام از این سوالها ترفندهای خاصی وجود دارد که با تمرین بهدست میآیند. بعضی مواقع اگر به تیترهای هر بخش توجه کنید یا متن را با چشم خود اسکن کرده و به صحیح بودن دستور زبان متن توجه کامل کنید، در ارائه بهترین پاسخ و کسب نتیجه عالی، موثر است.
میتوانید برای کسب نتیجه خوب، به نمونه سوالات آیلتس با جواب pdf مراجعه کرده و با تمرین مستمر به این مهم دست پیدا کنید.
راهکارهایی برای بخش ریدینگ آزمون آیلتس
- زمان خود را برای سوالاتی که پاسخ آنها را پیدا نمیکنید، صرف نکنید. سعی کنید به سوالات بعدی پاسخ دهید و اگر زمانی برای شما مانده بود، به عقب برگشته و سوالهای قبلی را جواب دهید.
- پس از آنکه تمامی سوالات را خواندید، زیر کلماتی که به نظرتان کلیدی میآیند، خط بکشید، سپس به سراغ خواندن متن بعدی بروید.
فرمت بخش لیسنینگ آزمون آیلتس
بخش لیسنینگ از چهار قسمت تشکیل شدهاست. قسمت اول و دوم اغلب مربوط به یک موقعیت اجتماعی میشوند؛ اما در قسمت سوم و چهارم آزمون، یک موقعیت دانشگاهی برای شما توصیف میشود. این بخش که در حدود ۴۰ دقیقه از وقت آزمون شما را میگیرد، نیاز است تا ۱۰ دقیقه انتهایی آن را به فرصتی برای انتقال جوابها به پاسخنامه اختصاص دهید. دقت داشته باشید که اگر در آزمون کامپیوتری شرکت کردهاید، باید پاسخها را به کامپیوتر خود وارد کنید و در این صورت دیگر زمان ده دقیقهای جهت انتقال جوابها به پاسخنامه وجود نخواهد داشت. در آزمون آیلتس کامپیوتری تنها دو دقیقه زمان برای مرور پاسخهای خود خواهید داشت.
برای پاسخ به هر دسته از سوالات با محدودیت تعداد کلمات مواجه خواهید شد. قبل از پخش صدا شما فرصت دارید تا سوالها را بخوانید. لازم است برای زمانبندی دقیق، قبل از جواب دادن به تمامی سوالها محدودیت کلماتی را که در ابتدای سوال نوشته شده، در نظر بگیرید. توجه کنید که اگر املای کلمهای را اشتباه نوشتید، غلط در نظر گرفته میشود و نمرهای برای شما در پی نخواهد داشت.
انواع سوال لیسنینگ آیلتس
بهطور معمول در بخش لیسنینگ با شش نوع سوال روبهرو خواهید شد که شامل موارد زیر است:
۱.سوالات چند گزینهای: در این نوع از سوال برای شما چند گزینه مطرح میشود و باید جواب درست را از میان آنها انتخاب کنید. ممکن است تعداد گزینهها بیشتر هم باشد و میان آنها بیش از یک جواب وجود داشته باشد. در این شرایط تمامی پاسخهای صحیح را پیدا کرده و در پاسخنامه یادداشت کنید.
۲. سوالهای تطبیقی: در این گونه از سوالات دو ردیف از موارد گوناگون جلوی شما قرار میگیرد و شما باید هر مورد را با مورد روبهرویی مطابقت داده و در پاسخنامه بنویسید.
۳. انواع نمودارها یا برچسبگذاری روی نقشه: در این مدل از نمونه سوالات آیلتس در بخش لیسنینگ یک تصویر وجود دارد و در جایجای آن چندین برچسب به عنوان جای خالی قرار داده شده تا شما آن را با پاسخ مناسب پر کنید. این تصویر میتواند نقشه داخلی یک ساختمان، نقشه یک شهر و یا یک نمودار باشد. در این سوالات نیز محدودیت کلمات وجود دارد و لازم است حتما به آن توجه کنید و دقیقا همان چیزی را که میشنوید، نوشته و هیچ چیزی را تغییر ندهید.
۴. یادداشت، جدول، فرم یا خلاصه: پر کردن جاهای خالی در متنی که فایل صوتی آن را شنیدهاید نیز یکی دیگر از نمونه سوالات آیلتس است.
۵. کامل کردن یک جمله: این سوالها به سنجش توانایی شما در درک چیزی که میشنوید تاکید میکنند. در این سوالات باید ادامه جملههایی که میشنوید را با کلمات مناسب کامل کنید.
۶. سوالهایی با پاسخهای کوتاه: در این مدل از سوالها، پس از آنکه یک سوال را خواندید، با توجه به اطلاعاتی که از متن شنیدهاید، باید یک پاسخ کوتاه برای آن بنویسید.
راهبردهایی برای آزمون لیسنینگ در آیلتس
- پیش از آن که فایل صوتی این بخش از آزمون را گوش دهید، روی سوالات موجود یک نگاه کلی داشته باشید.
- از نوشتن تاریخ با فرمت صحیح مطمئن شوید.
- اگر متوجه شدید که در شنیدن صدا مشکل دارید، برای کمک گرفتن از شخص آزمونگیرنده، دست خود را بالا بیاورید.
- روی هر دو نوع از تلفظ آمریکایی و بریتانیایی تمرین کنید؛ زیرا برخی از اعداد و کلمات به شکل متفاوتی در این دو لهجه تلفظ میشوند.
دانستن نمونه سوالات آیلتس چه کمکی به ما میکند؟
شاید با خود فکر کنید که در هر آزمون زبان انگلیسی از جمله آیلتس هدف نهایی تعیین سطح زبان انگلیسی است، بنابراین داشتن دانش زبان انگلیسی برای موفقیت در امتحان آیلتس کافی خواهد بود. البته که آیلتس هم مانند آزمونهای زبان مشابه میزان دانش و توانایی شما در زبان انگلیسی را میسنجد؛ اما تواناییهای دیگری هم بهطور موازی در آزمون آیلتس سنجیده میشوند.
برای مثال شما برای پاسخ دادن به سوالات امتحان فرصت محدودی دارید پس باید بتوانید زمان خود را به طور دقیق تقسیمبندی کنید. بهعلاوه آزمون آیلتس چند ساعت طول میکشد، از این رو باید از نظر جسمی و ذهنی آمادگی یک امتحان چند ساعته را داشته باشید.
همچنین برای پاسخ دادن به سوالات هر بخش تکنیکهای خاصی وجود دارد که شما را به نتیجه مطلوب خود نزدیکتر میکند. برای مثال در بخش لیسنینگ باید بتوانید همزمان هم به یک متن یا مکالمه گوش کنید و هم نکات مهم را یادداشت کنید. در بخش ریدینگ، تکنیک اسکیمانداسکن (skim and scan) به شما کمک میکند تا در سریعترین زمان به اطلاعات مهم موجود در متن دسترسی پیدا کنید. در نتیجه آشنایی با نمونه سوالات آیلتس و بررسی استراتژیهای آیلتس برای گرفتن نتیجه عالی، ضروری است.
تکتیکهای موفقیت در آزمون آیلتس
قبل از آن که در آزمون آیلتس شرکت کنید، میتوانید راهکارهای کمک کنندهای را که در ادامه برای شما فهرست کردهایم مد نظر داشته باشید:
- روی نقاط ضعف خود کار کنید تا مطمئن باشید که تاثیر منفی روی نمره کلی شما ندارد. اعتمادبهنفس خود را افزایش دهید.
- با برنامهریزی روی نقاط قوت و ضعف خود، شروع به مطالعه برای آزمون آیلتس نماید.
- اگر برای شما مقدور است قبل از شرکت در آزمون اصلی، در امتحان آمادگی آیلتس شرکت کنید. میتوانید از مشاورههای معلم خصوصی نیز بهرهمند شوید. دورههای آیلتس اپلیکیشن زبانشناس در این مسیر همپای مناسبی برای شما است.
- اگر با دوستی که زبان انگلیسی قوی دارد، تمرین کنید، اعتمادبهنفس شما افزایش مییابد. خواندن مجلات انگلیسی و متون مختلف، تماشای فیلمها به زبان انگلیسی هر شب و قرار دادن خودتان در معرض اخبار زبان انگلیسی و گوش دادن به آهنگ انگلیسی باعث افزایش مهارت شما در لیسنینگ میشود.
- سعی کنید در عرض ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه خودتان را به چالش بکشید و فکر کنید که سر جلسه امتحان هستید. انجام این کار به شما کمک میکند تا با احساس خود حین خواندن ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ آشنا شوید. هر چقدر که بیشتر تحت فشار تمرین کنید، بهتر میتوانید زمان خود را مدیریت کنید و در آزمون اصلی دغدغهی زمان نداشته باشید.
- وبسایت رسمی آیلتس بهترین منبع برای افرادی است که میخواهند در آزمون آیلتس شرکت کنند. شما میتوانید قوانین این آزمون را در آن جا مطالعه کرده و با فرمت امتحان هم آشنا شده و از موارد آموزشی مانند کتابها، تستها و ویدئوهایی که داخل وبسایت وجود دارد، بهرمند شوید.
برای یک آزمون آیلتس موفقیتآمیز چه کنیم؟
شب قبل خوب بخوابید
شب قبل آزمون آیلتس به اندازه کافی بخوابید. خستگی مستقیماً تمرکز شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
صبحانه بخورید
خوردن وعده غذایی مناسب قبل از آزمون اهمیت زیادی دارد و باعث میشود مغز شما به دلیل این که گرسنه نیستید، بهتر عمل کند.
لباس راحت بپوشید
لباس مناسب و راحت بپوشید تا حواس شما را از تمرکز بر امتحان پرت نکند. هرگز از لباسهایی که خیلی تنگ هستند یا سر و صدای زیادی دارند، استفاده نکنید. همچنین در نظر بگیرید که این امکان وجود خواهد داشت تا اتاق خیلی سرد یا خیلی گرم باشد. بنابراین چند لایه لباس بپوشید که بتوانید آن را کم و زیاد کنید.
بطری نوشیدنی شیرین را فراموش نکنید
یک نوشیدنی شیرین از افت قند خون شما جلوگیری میکند. میتوانید بطری آب، مداد، پاک کن و کارت شناسایی خود را به داخل جلسه ببرید. همچنین میتوانید نوشیدنیهای حاوی کافئین و شکر هم همراه داشته باشید.
به تلفظ و دیکته کلمات دقت کنید
تلفظ و دیکته کلمات در آزمونهای آیلتس سختی بسیار زیادی دارند و اگر به درستی استفاده نشود از نمره شما کم خواهد شد.
به محدودیت کلمات توجه داشته باشید
به یاد داشته باشید که اگر محدوده کلمات بیش از حد زیاد باشد و پا را از آن فراتر بگذارید، از شما نمره کم خواهد شد. بنابراین به بخشهایی که گفته شده پاسخ بیش از سه کلمه نباشد، توجه کنید یا در قسمت رایتینگ که اعلام میشود ۲۵۰ کلمه یا ۱۵۰ کلمه بنویسید، بسیار دقت کنید.
نمونه سوالات آیلتس را از کجا پیدا کنیم؟
البته که بهترین منبع برای بررسی نمونه سوالات کامل آزمون آیلتس سایت رسمی آیلتس است. در این سایت نمونه سوالات متنوعی برای بخشهای مختلف آزمون وجود دارد. همچنین میتوانید بهصورت تستی، به سوالها در وقت قانونی آزمون پاسخ دهید. به این ترتیب میتوانید همزمان هم با سوالات مختلف آشنا شوید و هم زمانبندی را برای آزمون آیلتس تمرین کنید.
به جز سایتهای اینترنتی، کتابهایی هم وجود دارند که نمونه سوالات آیلتس را در اختیار زبانآموزان قرار میدهند. از کتابهای مشهوری که در این زمینه به چاپ رسیده میتوان به Practice Tests for IELTS اشاره کرد. این کتاب دارای دو جلد است و در هر جلد از آن، چهار آزمون آیلتس آکادمیک و دو آزمون ریدینگ و رایتینگ آیلتس جنرال قرار داده شده است. کتاب IELTS Practice Tests Plus 3 هم نمونه سوالات مفید و تکمیلی را در اختیار شما قرار میدهد. این کتاب همچنین راهنمای کاملی از نمونه سوال به همراه پاسخنامه در خود جای داده تا به تسلط بیشتر شما در آزمون آیلتس کمک کند.
سخن پایانی
اگر در ابتدای یادگیری برای آزمون آیلتس هستید، میتوانید چند نمونه سوال را با شرایط امتحان حل کنید و سطح زبان خود را پیدا کنید. به این ترتیب متوجه میشوید که چقدر به نمره مورد نظر خود نزدیک هستید. اگر فاصله شما با نمره مورد نظرتان خیلی زیاد بود شاید بهتر باشد اول دانش عمومی زبان خود را بهبود ببخشید و سپس به حل نمونه سوالات آیلتس با جواب pdf بپردازید. با شرکت در دورههای آیلتس اپلیکیشن زبانشناس از آموزشهای متنوعی که یادگیری بهتر زبان را برای شما هموار میکنند، بهرمند شوید. اگر تجربه شرکت در امتحان آیلتس را دارید، لطفا آن را با ما و سایر زبانآموزانی که در این راه قدم گذاشتهاند، به اشتراک بگذارید.