آیا کتاب آموزش زبان انگلیسی وقت من را هدر میدهد؟
آیا تابهحال به این فکر کردهای که به کشورهای خارجی سفر کنی و بهراحتی بتوانی با هرکسی که دوست داری به زبان انگلیسی مکالمه داشته باشی؟ یا با استاد موردعلاقهات در آمریکا، کانادا و یا هرجایی دیگر، یک مکالمهی بدون تنش و استرس، به زبان انگلیسی، داشته باشی؟
شروع جدی یادگیری زبان انگلیسی و یا هر زبان دیگری میتواند خیلی هیجانانگیز باشد. خودتان را در آینده، در موقعیتی تصور میکنید که با هرکسی که دوست دارید، روان و شیوا صحبت میکنید. به موقعیت و یا دانشگاهی که دوست دارید بهراحتی دست پیدا میکنید. و یا اگر جهانگرد باشید، هرجایی که دوست داشتید میروید و بهراحتی با مردم آنجا ارتباط برقرار میکنید.
وقتیکه تصمیمی جدی برای شروع یادگیری زبان انگلیسی میگیرید؛ اولین کاری که انجام میدهید چیست؟ احتمالاً به یک کتابفروشی میروید و کلی کتاب گرامری قطور و کتابهای لغت، و در کل کتاب آموزش زبان انگلیسی میخرید. باوجوداینکه بنده شدیداً مخالف کتاب آموزش زبان انگلیسی هستم، به نظرم زبانآموز تقصیری دراینباره ندارد. بههرحال وقتیکه کتابهای آموزش زبان انگلیسی توسط تقریباً تمامی کلاسهای آموزش زبان، در هر کجایی که فکرش را بکنید، استفاده میشوند؛ احتمالاً برای شما نیز مناسب و لازم باشند. درست نیست؟
متأسفانه در اینجا (و البته خیلی جاهای دیگر) اگر همان کاری را انجام دهید که دیگران انجام میدهند، بهاحتمالزیاد هیچوقت به آرزویتان نمیرسید. افراد موفق همیشه راههایی انتخاب میکنند که دیگران معمولاً به آن توجهی ندارند. اما بگذارید نگاهی دقیقتر به آموزش و یادگیری زبان انگلیسی از طریق کتابهای آموزشی بیندازیم.
اصلا چرا زبان انگلیسی میخوانیم ؟
آیا تنها میخواهی که یک روزنامه را بتوانی به زبان انگلیسی بخوانی؟ یا یک فیلم زبان انگلیسی نگاه بکنی؟ یا کلاً دوست داری که دستور زبان انگلیسی را به هر دلیلی بلد باشی؟
هدف نهایی شما از یادگیری زبان انگلیسی، کاملاً میتواند بهترین روش یادگیری زبان انگلیسی، که مناسب شما باشد را تعیین کند. برای اکثر مردم، هدف واقعی و نهایی از خواندن زبان انگلیسی این است که قادر باشند با انگلیسیزبانان، بهراحتی مکالمه به زبان انگلیسی داشته باشند و بهراحتی بتوانند ارتباط برقرار کنند.
اما برقراری ارتباط به چه معنایی است؟ و تو چگونه میتوانی که این مهارت را به بهترین شیوهی ممکن در خودت پرورش دهی؟
مهارت برقراری ارتباط، خود از سه مهارت کلی زیر تشکیل میگردد:
- مکالمه: خروجی زبان انگلیسی
- شنیدن: ورودی زبان انگلیسی
- درک و فهم: تجزیهوتحلیل زبان انگلیسی
وقتی در هر سه مهارت بالا، مهارتهای خود را پرورش دهی، میشود گفت که در حقیقت، در حال پرورش مهارتهای ارتباطی خود هستی. بنابراین اجازه دهید که به هر سه مورد بالا نگاهی بیندازیم و ببینیم که چرا در اغلب موارد، یک کتاب آموزش زبان انگلیسی نمیتواند بهترین گزینه برای یادگیری زبان انگلیسی باشد.
مکالمه زبان انگلیسی: هدف نهایی زبانآموز
خیلیها روانی و شیوایی در زبان انگلیسی را به این میدانند که بتوانند بهراحتی به زبان انگلیسی مکالمه داشته باشند.
برای تقویت مهارت مکالمه زبان انگلیسی، از هر منبعی که نگاه کنید، شنیدن و صحبت کردن بهعنوان کارآمدترین روش، یاد میشود.
بنده تحقیقات مفصلی در این زمینه انجام دادهام و صحبتهای زبان شناسان متعددی را گوش کردهام. برخی شنیدن را مهمتر میدانند، و برخی صحبت کردن را مهمتر میشمارند. اما همگی در این نکته اتفاقنظر دارند که ترکیب شنیدن و صحبت کردن اصلیترین عامل پیشرفت در مهارت مکالمه است.
بااینوجود، اکثر کتابهای آموزش زبان انگلیسی، کمکی در این زمینه به شما نمیکند.
شاید فکر کنی که خواندن تعدادی مکالمهی از پیش تعیینشده به زبان انگلیسی در کتابهای آموزشی، بتواند به شما کمک کند که در موقعیتش بهدرستی صحبت کنی. متأسفانه هیچوقت اینگونه نیست. مکالمه، یک مهارت تقریباً ناخودآگاه است. درحالیکه وقتی چیزی میخوانی، در حال تجزیهوتحلیل آن با ذهن خودآگاه خود هستی. در ضمن، دنیای واقعی هیچوقت از پیش تعیینشده نیست. هرچقدر هم که از روی کتابی، روشهای سلام و احوالپرسی را برای شروع خوب یک مکالمه تمرین کنی، ممکن است در واقعیت چیز دیگری اتفاق بیفتد که کاملاً دور از انتظار باشد. آنجاست که خودآگاهت مانع از این میشود که موقعیت را به نحو مطلوب مدیریت کنی. اما کافی است که چند بار خودت را در موقعیت مشابه از قبل قرار داده باشی. وقتی این کار را بکنی چندین برابر مطمئنتر و بهتر میتوانی مکالمهای را با شخصی دیگر شروع کنی.
متأسفانه، مشکل از آنجایی آغاز میشود که زبان انگلیسی و دیگر زبانها، بیشتر بهعنوان یک مبحث آکادمیک مطرح شده است. درحالیکه زبان بیشتر به یک ورزش شباهت دارد. موفقیت در هر ورزشی، با خواندن آکادمیک و تئوری میسر نمیشود. بلکه تنها عمل کردن است که باعث موفقیت میشود. حتی ورزشی فکری مانند شطرنج. اگر بخواهی در شطرنج موفق شوی آیا با کتاب شطرنج شروع میکنی؟ معلوم است که خیر. بهجای آن، احتمالاً یا خودت شطرنج بازی میکنی یا به شطرنج بازی کردن دیگران دقت میکنی. این تنها راه موفقیت در ورزش فکری شطرنج است و شنیدن و مکالمه نیز تنها راه برای تقویت مهارتهای مکالمه است.
شنیدن و گوش دادن به زبان: تنها راه درک مکالمهی بومی زبانها
اگر برای اولین بار به مکالمهی بومی زبانها به زبان انگلیسی گوش دهی، شاید بسیار تعجب کنی که چقدر سریع صحبت میکنند. احتمالاً متوجه شوی که خیلی کم میتوانی صحبتهایی که ردوبدل میشود را بفهمی.
این موضوع یکی از مشکلات اساسی کسانی است که بهتازگی خواندن یک زبان را آغاز کردهاند. و این مشکل قطعاً با خواندن کتابهای آموزشی برطرف نمیشود.
شاید این سؤال برایت پیش بیاید که پس کتابهایی که به همراهش سیدیهای صوتی تکمیلی از مکالمه بومی زبانها وجود دارد چه میشود؟ در پاسخ بایستی بگویم که اینها نیز تأثیر چندانی در مهارت شنیداری ندارد. مشکل این مکالمهها این است که سرعتشان بسیار آهسته شده است و کلمات به نحو مطلوبی جدا از هم تلفظ میشود. درحالیکه در واقعیت، بومی زبانها سرعت بالاتری دارند و کلمات را بیشتر به یکدیگر میچسبانند. از همه مهمتر اینکه نوع مکالمهای که در این سیدیهای تکمیلی میشنوی اصلا شبیه آن چیزی نیست که در واقعیت اتفاق میفتد.
اگر بهطورجدی میخواهی که مهارت شنیداریات را تقویت کنی این کتابهای آموزشی به همراه مطالب صوتی تکمیلی را کنار بگذار و به زبان انگلیسی واقعی گوش بده. بنده قبلاً دو نوشته در رابطه با دیدن فیلم برای یادگیری زبان انگلیسی نوشتهام. اینها برای تقویت مهارت شنیداری بسیار عالی هستند. در آینده نیز در این رابطه بیشتر مینویسم.
درک و فهم زبان انگلیسی : اصلا اینها چه میگویند!
برای اینکه زبان انگلیسی را متوجه شوی و آن را درک کنی بایستی دایره لغات بالایی داشته باشی و تا حدودی نیز به گرامر زبان انگلیسی مسلط باشی.
کتابهای آموزش زبان انگلیسی معمولاً با تأکید بسیار زیادی روی گرامر زبان انگلیسی شروع میکنند. به شما لیستی از نحوهی صرف کردن افعال میدهند و زمانهای مختلف را برایتان تجزیهوتحلیل میکنند.
این پافشاری بیشازحد روی گرامر دو مشکل اساسی ایجاد میکند:
نخست اینکه اصلا به اینهمه گرامر هیچ احتیاجی نیست. حتی انگلیسیزبانها نیز بهطور آکادمیک، اینهمه گرامر زبان انگلیسی بلد نیستند، که خیلی از ما بلدیم. اگر به خیابانهای انگلیس و یا آمریکا بروی و از بومی زبانها مثلاً بپرسی گذشتهی کامل استمراری چیست؟ کمترین عکسالعملی که ممکن است دریافت کنی این است که به شما بخندند!
دومین مشکل این است که خواندن گرامر زبان انگلیسی و کلاً هر دستور زبان دیگری، یک کار کاملاً تحلیلی است. درحالیکه مکالمه زبان انگلیسی یک کار ناخودآگاه است. در پست اهمیت گرامر زبان انگلیسی به این موضوع اشاره کردم که خواندن گرامر اگر تأثیر منفی نداشته باشد تأثیر مثبتی بر مکالمه ندارد.
بنابراین خواندن گرامر بایستی تا زمانی که واقعاً احساس نیاز شدیدی به آن میکنی در اولویت بسیار پایینتری قرار بگیرد. مثلاً شاید زمانی که میخواهی یک مقالهی علمی بنویسی نیاز باشد که برخی جملات را با کتاب گرامری بررسی دقیقتری بکنی.
در ضمن با وجود دسترسی آزاد به اینترنت به نظرم حتی در این زمان نیز نیاز آنچنانی به کتاب گرامری پیدا نمیکنی. سایتهای فراوانی وجود دارد که سؤالات شما در آن یا از قبل جواب داده شده است؛ یا اگر جواب سؤالت را نیافتی، امکان این موضوع وجود دارد که از دیگران سؤال بپرسی و در مدتزمان اندکی جوابت را بدهند.
تنها زمانی که کتاب آموزش زبان انگلیسی مناسب است
به نظر بنده در دو موقعیت نیاز است که از کتاب آموزش زبان انگلیسی استفاده شود:
- زمانی که مجبور باشی. مثلاً زمانی که میخواهی آزمون تافل یا آیلتس بدهی بهتر است از دو هفته تا یک ماه قبل از امتحان، برای گرفتن نمره بالاتر، بهطور اختصاصی با سؤالات آن امتحان آشنا شوی.
- زمانی که کتاب آموزش زبان انگلیسی جهت حمایت از شما به گوش دادن و مکالمه به زبان انگلیسی باشد.
در دیگر موارد بهتر است که حتیالامکان از کتاب آموزش زبان انگلیسی پرهیز شود.
به دلایلی توجه کن که برای آن یادگیری زبان انگلیسی را شروع کردی
من واقعاً قبول دارم که با رفتن به کتابفروشی و خریدن کتابهای آموزش زبان انگلیسی – بهویژه از نوع آکادمیک قطور!! – احساس بسیار خوشایندی به آدم دست میدهد. آدم احساس میکند که واقعاً کار مهمی کرده و درنهایت با خواندن این کتابها به آرزوی دیرینهی خود میرسد. اما در واقعیت، خرید کتابهای آموزش زبان انگلیسی، مثل **داروهای گولزنک **میماند؛ که به آدم فقط تلقینی وارد میکند که انگار واقعاً کاری دارد انجام میشود.
نکتهی انحرافی: پیشنهاد میکنم در رابطه با داروهای گولزنک placebo و تأثیر آن placebo effect جستجوی کوچکی در اینترنت بکنی.
سه ماه بعد این کتابهای آموزشی را در قفسهی کتابخانهات مییابی که در حال خاک خوردن هستند. و به شما روزهایی را یادآوری میکنند که با ذوق و علاقه، یادگیری زبان انگلیسی را شروع کردی؛ اما پس از مدتزمان اندکی تمام انگیزه و نیرویت را از دست دادی، و خواندن زبان انگلیسی را به زمان دیگری موکول ساختی.
سخن پایانی: کتابهای داستان و آموزنده کاملاً حسابشان از کتاب آموزش زبان انگلیسی جداست
در پایان اگر این نکته را گوشزد نکنم شاید این برداشت شود که بنده با اصل کتاب مخالفت دارم. خیر. کتاب بسیار خوب و قدرتمند است و برای یادگیری زبان انگلیسی جزو لازمترین منابع یادگیری است. کتابخوانی، مهمترین منبع برای افزایش دایرهی لغات، و شکلگیری ساختارهای درست ذهنی است. بنده در نوشتههای قبل گفته بودم که خواندن داوطلبانه و آزاد کتابهای داستان و آموزنده را بهجای کتابهای آموزش زبان انگلیسی بسیار توصیه میکنم.
بنابراین کتاب کاملاً برای تقویت تمامی مهارتهای زبانی موردنیاز و خوب است. اما نه هر کتابی.
دیدگاهها
قدرت
۸ شهریور ۱۳۹۵
این اپلیکیشن رو از کجا باید دانلود کنیم
حسین
۹ شهریور ۱۳۹۵
دانلود اپلیکیشن
شکوفه
۱۲ مرداد ۱۳۹۵
سلام.شکوفه جباری هستم دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی و زمینه فعالیتم نوشتن شعر و داستان و فیلمسازی ست.حقیقت اینه من زبانم قوی نیست وچند جا برای کلاس اقدام کردم که دیدم هزینه ها زیاد است وچون قصد رفتن برای دکترا دارم تصمیم گرفتم خودم زبان یاد بگیرم و برای امتحان تافل خودمو آماده کنم. دیشب که سرچ میکردم چگونه زبان یاد بگیرم و چه کتاب هایی بخونم، به نرم افزار شما رسیدم.ممنون میشم راهنمایی ام کنید که چگونه زبان بخونم؟
سپاس فراوان دوست عزیز
آرزوی موفقیت بیشتر وشادی برای شما
Ali
۲۱ خرداد ۱۳۹۵
سلام. من هم کلاس زبان میروم ولی با یک فرق اینکه تو موسسه ما واقعا به speaking اهمیت داده میشه و همچنین ما کتاب داستان هم میخونیم و بهش اهمیت میدیم. حتی بعضی اوقات باید بدور از کتاب ها با اونچه که میدونیم چند دقیقه با استاد مصاحبه کنیم. بنظرتون بازم باید کلاس زبان رو بزارم کنار یا نه؟
fa
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵
سلام. اینکه گفتین با خریدن کتاب ذوق میکنی و بعد یه مدت دیدن کتابها آزاردهنده است واقعا چیزیه که حس کردم. یه جورایی حرف دل من رو زدین. من پیشنهاد میکنم که یه مطلب هم در مورد همین انگیزه بنویسید.
در ضمن این هم خیلی باحال بود :-) خواهی نشوی همرنگ رسوای جماعت شو!
حسین
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵
سلام
در رابطه با انگیزه، این نوشته رو مطالعه بفرمایین.
saeed
۷ فروردین ۱۳۹۵
سلام...درمورد کسی که از صفر بدون هیچ پیش زمینه قبلی بخواد زبان یاد بگیره چه پیشنهادی دارین؟منظورم زبان فرانسوی یا ایتالیاییه...با حداقل ۸ ساعت فرصت برای مطالعه در روز
حسین
۸ فروردین ۱۳۹۵
سلام
برای فرانسه، نرم افزار زبانشناس فرانسه رو به تازگی بیرون دادیم که میتونین استفاده کنین. برای ایتالیایی هنوز کاری نکردیم ولی در ادامه اگر استقبال زیاد باشه برای اون هم اپلیکیشن میسازیم
ابراهیم
۱ بهمن ۱۳۹۴
سلام
من اسمم ابراهیم هستش و الان به دلیل اینکه در محیطی کار میکنم که اکثریت زیان رو بلد هستند و من ضعیف هستم ، برای من خیلی سخت شده که نمیتونم زبان صحبت بکنم و یا نوشتاری ام قوی بشه.
تیرماه امسال ، به پیشنهاد یکی از دوستانم به کلاس زیانی رفتم که امریکن بووک رو تدریس می کرد و اوایل کلاسها خوشم میومد ، اما همش این بود که داخل کلاس می رفتیم و از روd کتاب متن درس خونده می شد و هفته بعد هم تمرین حل می شد و اصلا بر روی مکالمات کار نمی شد.
مثلا چی میشد به جای حل این تمرینات باهم به همراه استاد میرفتیم سینما و یا بازار و یا باهم گردش میرفتیم و مکالمه را در آن موضوع دنبال میکردیم؟؟؟
الان دیگه نمیرم و خودم تصمیم گرفتم به فیلم و سریال زبان ببینم و کلمات رو در قالب عبارت یاد بگیرم و هدف من یادگیری در مدت کوتاه نیست.
واقعا از مطالعه مطالب این سایت لذت بردم و نقطه نورانی بود و از زحمات نویسنده و عزیزانم بسیار سپاسگذارم.
من در محیط کار 100 درصد نوشتاریم برای ایمیلها انگلیسی است و این امری اجباریست و راضی هستم چون سطح نوشتاریم بالا رفته ، اما هنوز مبتدی هستم.
مجددا از شما دوست عزیز که زحمت کشیدید و در جهت راهنمایی و هدایت به مسیر صحیح قدم برداشته اید سپاسگزارم.
حسین
۲ بهمن ۱۳۹۴
سلام ابراهیم جان
خیلی ممنون از نظر لطفی که به وبسایت بنده داری و خیلی خوشحال شدم که مطالب وبسایت برای شما مفید بوده.
امیدوارم مثل شما، بقیه زبان آموزایی که راه درست رو هنوز پیدا نکردن این کار رو انجام بدن و لذت ببرن.
برای تقویت مکالمت حتما پیشنهاد میکنم که نوشته ی پنج استراتژی برای تقویت مکالمه ی زبان انگلیسی رو بخونی و روی فیلم و هر فایل صوتی دیگه ای پیاده سازی کنی.
امیدوارم موفق باشی
بهنام
۳ دی ۱۳۹۴
سلام ضمن تشکرازتوضیحات وراهنماییهای جالب ومفیدتان میخواستم پیشنهادخواندن سری کتابهای ماجراهای تن تن (TIN TIN) رابدهم که بصورت کمیک استریپ هستندوبسیارشیرین وآموزنده میباشند.باتشکر.
مجید
۱۸ آبان ۱۳۹۴
من مدت زمان زیادیه درگیر یادگیری زبان انگلیسی وفرانسه هستم و سوالم اینه دلیل اینکه تو یه دوره های خاصی ادم بسیار مشتاق وپر انرژی میشه وبا اشتیاق وراندمان بالا در یادگیری وتمرین موفقه ولی گاهی کاملا بی انگیزه وبیخیال میشه,نکته جالب اینکه این دوره ها ربطی به حال عمومی روحیم نداره
حسین
۱۹ آبان ۱۳۹۴
میشه بفرمایین روش یادگیریتون چطوریه؟
مجید
۲۰ آبان ۱۳۹۴
برای یادگیری لغات از جعبه لایتنر استفاده میکنم وبیشتر زمان تمرین روهم به لسنینگ اختصاص میدم,شیوه پیچیده ای ندارم که بخواد خسته ام کنه
با اینکه شدیدا به دونستن زبان انگلیسی نیاز داذم ولی این هم باعث نشده بتونم برای همیشه اون اشتیاقو حفظ کنم وگاهی کاملا کنار میزارمش
حسین
۲۱ آبان ۱۳۹۴
ببینید یادگیری لغات با جعبه لایتنر اصلا روش مناسبی نیست. در دو نوشته ی مهم در این رابطه توضیح دادیم که یادگیری لغات به چه صورت صحیح و اصولی است:
چگونه لغات انگلیسی را یاد بگیریم : لینک
نقش فراموشی در یادگیری لغات: لینک
ببینین برای اینکه فرایند یادگیری خسته کننده نباشه بایستی از روش هایی استفاده کنین که براتون جذاب باشن. مثلا فیلم یا کتابهای داستان به جای کتاب های آموزشی لازم نیست که حتما کتاب لغت بخونین یا فایل های صوتی آموزشی استفاده کنین بلکه دیدن یک سریال قشنگ انگلیسی یا یک فیلم قشنگ خیلی بهتر از اونها میتونه به شما کمک کنه. با این کار انگیزتون در حد مناسبی نگه داشته میشه. پیشنهاد میکنم که پست زیر رو هم یه مطالعه بفرمایید
انگیزه در یادگیری زبان : انگیزه
رامین
۱۰ آبان ۱۳۹۴
خیلی راحت میشه در هشت جلسه راحت حرف زد منتها مردم تنبلیمیکنند و فکر میکنن تنها اموزش هست. اموزش صحیح لازمه ولی تمرین مهمتره. کتابهای اموزشی هم تنها وقت میگیرند.اموزش یک ترم اموزشگاه همش یک جلسه میخواهد
بهزاد
۱۰ آبان ۱۳۹۴
کاملا درست است درست مثل شروع به صحبت کردن در کودکی
ارشد
۱۹ مهر ۱۳۹۴
البته کتاب های اموزش زبان و گرامر به زبان فارسی رو اصلا توصیه نمیکنم
ارشد
۱۹ مهر ۱۳۹۴
در مورد کتاب های شنیدن همچنین کتاب ها به صورت سطح بندی است.از ساده به پیشرفته.نمیشه که تا حرفای ابتدایی و مساعل ابتدایی رو یاد نگرفتی بری سراغ مساعل پیشرفته.پله پله.قدم قدم
ارشد
۱۹ مهر ۱۳۹۴
من مخالفم.همه ی کتابها ناکارامد نیست.من توی مدرسه و دبیرستان و با وجود پنج سال زبان خوندن اونجا،نتونستم زبان یاد بگیرم اما با یک سال خوندن کتاب امریکن فایل تونستم تا حد زیادی پیشرفت کنم و الان هم سطحم بالاتراز متوسطه و دارم کتاب سطح اخرشو میخونم.چون این کتاب روی تمام مهارتها کار میکنه و گرامر رو قدم به قدم از ساده به پیچیده درسذمیده و مطالبش جذابه.
پس هر کتابی بد نیست !!!
حسین
۲۰ مهر ۱۳۹۴
سلام دوست عزیز.
ببینید من نخواستم بگم که کتاب آموزش زبان انگلیسی هیج تاثیری نداره. خوب بله قطعا تاثیر داره وگرنه اینهمه کلاس و دانشجو دنبالش نمیرفتن. بحث من اینه اگر همین یکسال رو که شما وقت گذاشتی رو این کتاب، رو روشهایی که در بالا گفتم میذاشتی و یا روی کتابهای داستان و آموزنده از کجا معلوم خیلی بهتر از الانت نبودی؟ بنده سعی دارم از یک دیدگاه علمی این موضوعات رو مورد بررسی قرار بدم. تقریبا تمام مطالب علمی و مقالاتی که در این زمینه خوندم به این نکته اشاره میکنه که خوندن گرامر و حفظ کردن لغت به اندازه خوندن داوطلبانه مطالب غیر درسی نمیتونه موثر باشه.
sh
۲۱ مهر ۱۳۹۴
سلام دوست عزیز ممکنه بگید شما کدوم موسسه این کتاب رو میخونید ؟
من واقعا این کتاب رو قبول دارم والان سطح یکی به آخرشو تموم کردم ولی از استادایی که تدریس میکنن راضی نیستم
ممکنه بگید کجا خوندید ؟ البته اگر تهران هستید ممنون
sh
۲۲ مهر ۱۳۹۴
لطفا اگر تهران هستید بگید که کدوم موسسه این کتاب رو خوندید ؟ و از استادتون راضی بودید ؟