روزانه چند لغت انگلیسی یاد بگیریم؟ (بر اساس آخرین تحقیقات)

اگر دنبال بهترین ترفندها برای یادگیری لغات انگلیسی هستید، این مطلب برای شماست. به این سوال جواب می‌دهیم که روزانه باید چند لغت انگلیسی یاد بگیرید.

نازنین علیزاده
نازنین علیزاده
۱۴۰۲ خرداد منتشر شد 
روزانه چند لغت انگلیسی یاد بگیریم

یادگیری زبان جدید، چالش‌های خاصی دارد و می‌تواند برای بسیاری از زبان‌آموزان، دلهره‌آور باشد. با این حال اگر هدف خود را به چند قسمت کوچک‌تر تقسیم کنید، مدیریت آن راحت‌تر می‌شود و بهتر می‌توانید به نتیجۀ دلخواه خود برسید.

با توجه به این نکته، به نظر شما باید روزانه چند لغت انگلیسی یاد بگیریم؟

ممکن است که برای برخی از افراد، یادگیری ۵ کلمۀ جدید در روز کافی باشد. در مقابل، زبان‌آموزان دیگری می‌خواهند روزی ۲۰ کلمه یا بیشتر یاد بگیرند. تعداد کلماتی که باید در یک روز یاد بگیریم، به اهداف و برنامۀ شخصی ما بستگی دارد.

نکتۀ کلیدی برای اینکه بدانیم روزی چند لغت زبان حفظ کنیم برای ما بهتر است، این است که سرعت و روش یادگیری مناسب خود را پیدا کنیم. اگر می‌خواهید که کاملاً به زبان انگلیسی مسلط شوید، فقط حفظ‌کردن کلمات کافی نیست؛ بلکه باید نحوۀ استفاده از آن‌ها را در موقعیت‌های مختلف تمرین کنید.

یکی از مؤثرترین روش‌هایی که می‌توانید برای افزایش دایرۀ لغات خود به کار ببرید، این است که واژه‌های مربوط به حوزه‌های متفاوت را یاد بگیرید. مثلاً اگر به هنر علاقه دارید، دنبال یادگیری واژگان مربوط به این زمینه باشید. با به‌کارگیری این رویکرد هدفمند، می‎توانید کلماتی که بیشتر در زندگی به دردتان می‌خورند را یاد بگیرید.

چرا باید برای یادگیری لغات انگلیسی وقت بگذاریم؟

اعتقاد من این است که اگر ندانیم هدف کاری که می‌خواهیم انجام دهیم چیست، شوق و انگیزۀ کافی برای انجام‌دادن آن نخواهیم داشت؛ بنابراین، به نتیجۀ دلخواهمان هم نمی‌رسیم. پس بیایید قبل از اینکه بررسی کنیم روزانه چند لغت انگلیسی یاد بگیریم بهتر است، ببینیم که اصلاً یادگیری واژگان به‌صورت جداگانه، به چه دردی می‌خورد!

به‌طور کلی، vocabulary به معنای کلمات و عباراتی است که از آن‌ها در موقعیت‌های مختلف استفاده می‌کنید. اگر دایرۀ لغات شما گسترده‌تر باشد، بهتر می‌توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید و بیشتر در یادگیری زبان انگلیسی موفق می‌شوید.

هرچه دقیق‌تر و واضح‌تر با دیگران حرف بزنید، بهتر می‌توانید افکار و احساسات خود را ابراز کنید. این ویژگی، تأثیر خوبی در روابط شخصی و محیط‌های حرفه‌ای دارد. به‌علاوه، هرچه کلمات بیشتری بلد باشید، بهتر می‌توانید بخوانید و بنویسید.

یادگیری واژه‌های جدید، مغز شما را به چالش می‌کشد و در عین حال، رضایت‌بخش و سرگرم‌کننده است. اگر دانشجو یا شاغل هستید یا زبان انگلیسی را خیلی دوست دارید، اهمیت زیادی دارد که برای یادگیری لغات انگلیسی، به اندازۀ کافی وقت بگذارید.

چگونه بفهمیم که باید روزانه چند لغت انگلیسی یاد بگیریم؟

اگر می‌خواهید که مسیر یادگیری خود را هدفمندتر پیش ببرید، واقع‌بینانه هدف‌گذاری کنید. برای اینکه ببینیم باید روزی چند لغت زبان حفظ کنیم، بهتر است که با توجه به شرایط شخصی، سبک یادگیری و اهدافی که داریم، برنامه‌ریزی کنیم. برای انجام این کار، لازم است که عوامل مختلفی را در نظر بگیریم.

چقدر زمان داریم؟

چقدر می‌توانید برای یادگیری لغات انگلیسی وقت بگذارید؟ اگر روزهای شلوغی دارید و به‌سختی وقت خالی پیدا می‌کنید، توصیه می‌کنم که فقط چند کلمه در روز یاد بگیرید. در مقابل، اگر وقت آزاد بیشتری دارید، می‌توانید هدف بزرگ‌تری برای خود تعیین کنید.

چه چیزی برای ما بهتر است؟

همۀ زبان‌آموزان، سبک یادگیری منحصربه‌فرد خود را دارند؛ بنابراین، بررسی کنید که چه چیزی برای شما مناسب‌تر است و هدف خود را متناسب با آن تنظیم کنید. آیا با دیدن شکل‌ها و تصاویر بهتر یاد می‌گیرید یا ترجیح می‌دهید که برای یادگیری لغات انگلیسی، به پادکست گوش کنید؟

از کجا شروع کنیم؟

در حال حاضر، در چه سطحی از دانش واژگان انگلیسی قرار دارید؟ اگر یادگیری زبان را به‌تازگی شروع کرده‌اید، توصیه می‌کنم که ناگهان تصمیم نگیرید که روزی ۱۰۰ کلمۀ جدید حفظ کنید! بهتر است که هدفتان را کوچک‌تر و متناسب با سطح مبتدی تعیین کنید. در مقابل، اگر دایرۀ واژگان خوبی دارید، سعی کنید که لغات پیشرفته و تخصصی‌تری یاد بگیرید.

چقدر انگیزه داریم؟

انگیزه یادگیری لغات انگلیسی

برای رسیدن به هدف خود، مهم است که انگیزه‌مان را حفظ کنیم. از خودتان بپرسید که چرا می‌خواهید دایرۀ لغاتتان را گسترش بدهید و چطور می‌توانید به هدف خود پایبند باشید. پیشرفتتان را ارزیابی کنید و به موفقیت‌های خود پاداش دهید.

چقدر انعطاف‌پذیریم؟

مسیر یادگیری زبان انگلیسی، غیرقابل‌پیش‌بینی است. شاید همیشه نتوانید کلمات جدید یاد بگیرید و ممکن است که چند روز از برنامۀ خود عقب بیفتید. با خودتان مهربان باشید و هدفتان را با توجه به تغییرات زندگی خود تنظیم کنید. از تغییر نترسید!

برای تعیین اینکه روزی چند لغت زبان حفظ کنیم، لازم است که این عوامل را در نظر بگیریم. با این کار، می‌توانیم یک برنامۀ واقع‌بینانه و قابل‌دستیابی برای بهبود دایرۀ واژگان و مهارت‌های ارتباطی خود، داشته باشیم.

۱۰ نکته برای یادگیری بهتر لغات انگلیسی

برای اینکه بتوانید واژگان انگلیسی را به شکل مؤثرتری یاد بگیرید، نکات زیر را سرلوحۀ برنامۀ خود قرار دهید:

۱) خود را در زبان انگلیسی غرق کنید:

هرچه بیشتر با زبان انگلیسی سروکله بزنید، راحت‌تر می‌توانید کلمات جدید را یاد بگیرید. فیلم و سریال‌های انگلیسی ببینید، کتاب بخوانید و از گوش‌دادن به موسیقی و پادکست، غافل نشوید!

۲) لغات را در متن یاد بگیرید:

به‌جای اینکه کلمات را جداگانه حفظ کنید، بهتر است که آن‌ها را در یک عبارت یاد بگیرید. معنای آن‌ها را به انگلیسی تکرار کنید یا سعی کنید با استفاده از آن‌ها، جمله بسازید. این کار، به شما کمک می‌کند تا ببینید که کلمات و عبارات، چگونه در مکالمات روزمره استفاده می‌شوند و کجا به دردتان می‌خورند.

۳) از فلش‌کارت استفاده کنید:

فلش‌کارت‌، از مفیدترین ابزارهای یادگیری لغات انگلیسی است. کلمۀ جدید را در یک سمت فلش‌کارت و تعریف آن را همراه با یک جملۀ مثال، در طرف دیگر بنویسید. به‌طور مرتب، از خود امتحان بگیرید. کارت‌ها را بر بزنید و کلمات را مرور کنید تا مطالبی که یاد گرفته‌اید، همیشه در ذهنتان بمانند. می‌توانید برای این کار، از لایتنر زبانشناس استفاده کنید.

۴) کلمات پیچیده را بشکنید:

اگر با یک کلمۀ طولانی و پیچیده مواجه شدید، سعی کنید که با شکستن آن به قسمت‌های کوچک‌تر، آن را بهتر یاد بگیرید. مثلاً می‌توانید کلمۀ "unprecedented" به معنای «بی‌سابقه» را به دو بخش زیر تقسیم کنید:

  • Un: برای منفی‌کردن کلمه به کار می‌رود
  • Precedent: به معنای سابقه
  • Ed: نشان‌دهندۀ زمان گذشته است

۵) تمرین، تمرین و تمرین:

هرچه بیشتر در مکالمات یا نوشته‌های خود از کلمات جدید استفاده کنید، بهتر آن‌ها را یاد می‌گیرید. سعی کنید در هر موقعیتی که پیش آمد، از کلماتی که به‌تازگی یاد گرفته‌اید، استفاده کنید.

۶) کلمات مشابه را با هم گروه‌بندی کنید:

روزانه چند لغت انگلیسی یاد بگیریم

اگر به‌صورت هم‌زمان، کلمات مشابه زیادی را یاد می‌گیرید (مثلاً مترادف‌ها یا کلماتی با معانی شبیه به هم)، سعی کنید که آن‌ها را بر اساس دسته‌بندی‌های مختلف، با هم در یک گروه قرار دهید. مثلاً می‌توانید تمام کلمات مربوط به واژۀ "Happy" به معنای «خوشحال» (مثل Joyful، Cheerful و...) را، با هم گروه‌بندی کنید.

۷) از وسایل بصری استفاده کنید:

استفاده از ابزارهایی مثل نمودارها و جدول‌ها، به یادگیری واژه‌های جدید انگلیسی، کمک می‌کند. مثلاً می‌توانید یک نمودار درست کنید که زمان‌های مختلف فعل‌ها را همراه با چند مثال از نحوۀ استفاده از آن‌ها، نشان می‌دهد.

۸) کلمات ناآشنا را جستجو کنید:

اگر در حین خواندن یک مطلب یا گوش‌دادن به چیزی به زبان انگلیسی، با واژۀ جدید آشنا شدید، آن را به‌سرعت جست‌وجو کرده و یادداشت کنید. هرچه این کار را بیشتر طول بدهید، یادگیری واژه، سخت‌تر خواهد شد.

۹) از تصاویر استفاده کنید:

یکی از استراتژی‌های مؤثر برای یادگیری کلمات انگلیسی، ایجاد ارتباط بین کلمات و تصاویر است. این تکنیک، به عنوان «یادگیری بصری» شناخته می‌شود. به‌طور کلی، مغز انسان اطلاعات بصری را بهتر از اطلاعات متنی یا صوتی به خاطر می‌سپارد؛ بنابراین اگر بتوانید کلمات جدید را با تصاویر مختلف یاد بگیرید، مغز شما راحت‌تر آن‌ها را حفظ می‌کند. با ایجاد این تداعی‌های بصری، هم فرایند یادگیری را لذت‌بخش‌تر می‌کنید و هم شانس خود را برای حفظ کلمات جدید، افزایش می‌‌دهید.

۱۰) از پروسۀ یادگیری خود لذت ببرید:

یادگیری کلمات جدید، نباید خسته‌کننده و کسالت‌آور باشد! سعی کنید که به مسیر یادگیری خود، هیجان بدهید. بازی کنید، جدول حل کنید و دنبال راه‌حل‌هایی بگردید که این مسیر را برای شما لذت‌بخش‌تر کند.

پس روزانه چند لغت انگلیسی یاد بگیریم؟

ترفند یادگیری لغات انگلیسی

تعداد کلماتی که می‌توانیم روزانه یاد بگیریم، بسته به عوامل مختلفی مانند انگیزه، هدف و سبک یادگیری ما، متفاوت است. بزرگسالان، معمولاً می‌توانند حدود ۱۰ الی ۲۰ کلمۀ جدید در روز یاد بگیرند؛ با این حال بسته به شرایط هر فرد، این عدد می‌تواند بیشتر یا کمتر باشد.

توجه کنید که حفظ‌کردن کلمات بیشتر، لزوماً به معنی تسلط بهتر به زبان انگلیسی نیست. باید نحوۀ استفادۀ درست از این کلمات در موقعیت‌های مختلف را هم بلد باشید و این کار، به تمرین مداوم نیاز دارد.

برای یادگیری مؤثر، از روش‌های مختلفی مثل خواندن، گوش‌دادن یا صحبت‌کردن، استفاده کنید. ببینید چه کلماتی در مکالمات روزمره متداول است و سعی کنید که آن‌ها را به خاطر بسپارید. واژگان جدیدی که یاد گرفته‌اید را تکرار کنید تا کاملاً در حافظۀ بلندمدت شما ثبت شوند.

یک نکتۀ مهم؛ کیفیت را فدای کمیت نکنید!

یادگیری لغات جدید، بخش مهمی از یادگیری زبان است؛ با این حال، پیداکردن تعادل مناسب بین کمیت و کیفیت یادگیری، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. از یک طرف، می‌خواهیم که تا حد امکان، واژگان جدیدی یاد بگیریم تا دایرۀ لغاتمان را افزایش دهیم. از طرف دیگر، باید مطمئن شویم که کلمات مرتبط و مفیدی یاد می‌گیریم و می‌دانیم که چطور باید از آن‌ها در موقعیت‌های مختلف استفاده کنیم.

استراتژی‌های زیادی برای ایجاد تعادل مناسب بین کمیت و کیفیت در فرایند یادگیری کلمات جدید وجود دارد. اولین مورد، اولویت‌بندی درست است. به‌جای اینکه یک فرهنگ لغت را باز کنید و به‌صورت تصادفی یک کلمه را یاد بگیرید، بهتر است که روی یادگیری کلماتی تمرکز کنید که حین خواندن مطالب انگلیسی یا مکالمه با افراد، با آن‌ها مواجه می‌شوید.

یک استراتژی دیگر، استفاده از سیستم‌های تکرار فاصله‌دار (spaced repetition systems) یا SRS برای بهینه‌سازی روند یادگیری است. در این تکنیک، باید مطالب جدید را در فواصل زمانی منظم، مرور کنید. این کار، باعث می‌شود که واژگان جدید، بهتر در حافظه‌تان ثبت شوند.

در آخر، پیشرفت خود را دنبال کنید و برای موفقیت‌های خود در طول مسیر، جشن بگیرید. این به شما کمک می‌کند که انگیزه‌تان را برای یادگیری حفظ کنید و اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید.

پس به‌طور خلاصه، برای یادگیری بهتر واژگان انگلیسی:

  • دنبال یادگیری کلمات مرتبط باشید؛
  • استفاده از کلمات جدید را در متن تمرین کنید؛
  • از سیستم SRS استفاده کنید؛
  • روند پیشرفت خود را پیگیری کنید.

مشکلات متداول در روند یادگیری واژگان انگلیسی

اهمیت زیادی دارد که با اشتباهات متداول زبان‌آموزان برای یادگیری لغات انگلیسی آشنا باشید تا بتوانید در مسیر خود، از آن‌ها دوری کنید.

حفظ‌کردن کلمات:

احتمالاً از شنیدن این جمله خسته شده‌اید؛ اما باز هم تکرار می‌کنم:

به جای حفظ‌کردن کلمات، نحوۀ قرارگرفتن آن‌ها در جملات و متن‌های مختلف را یاد بگیرید!

به نظرم، این مهم‌ترین نکته‌ای است که باید برای یادگیری کلمات انگلیسی رعایت کنید.

همیشه ترجمه‌کردن به فارسی:

اگرچه ترجمۀ کلمات و جمله‌ها می‌تواند به یادگیری شما کمک کند، همیشه نمی‌تواند معنی و کاربرد کامل یک کلمه را در زبان انگلیسی، نشان دهد. مثلاً اگر واژۀ "Cringe" را در لغت‌نامۀ فارسی جست‌وجو کنید، می‌بینید که معادل خوبی برای آن وجود ندارد؛ پس کاملاً متوجه معنای آن نخواهید شد. بهتر است که از تعاریف و مثال‌های انگلیسی برای درک بهتر کلمات جدید استفاده کنید.

یاد نگرفتن تلفظ کلمات:

بسیاری از زبان‌آموزان، هنگام خواندن واژگان جدید انگلیسی، تلفظ آن‌ها را نادیده می‌گیرند؛ در حالی که تلفظ صحیح، اهمیت زیادی در ارتباط برقرارکردن با افراد دارد. توصیه می‌کنم که از همان ابتدا، تلفظ صحیح کلمات جدید را تمرین کنید تا بعداً مجبور به اصلاح آن نشوید.

مرور نکردن:

برای یادگیری زبان، لازم است که به‌صورت مداوم تمرین کنید. اگر آموخته‌های خود را منظم تکرار کنید، بهتر می‌توانید معنی کلمات جدید و کاربرد آن‌ها را یاد بگیرید.

نادیده‌گرفتن قواعد گرامر:

هنگام یادگیری کلمات جدید و نحوۀ استفاده از آن‌ها، حتماً به قوانین دستورزبان توجه کنید و سعی کنید که آن‌ها را به خاطر بسپارید.

با اجتناب از این اشتباهات رایج، می‌توانید مهارت‌های زبان انگلیسی خود را بهبود بخشید و ارتباط مؤثرتری برقرار کنید.

یادگیری لغات انگلیسی با لایتنر زبانشناس

اپلیکیشن زبانشناس، یادگیری لغات انگلیسی را بسیار ساده می‌کند. دوره‌های آموزشی این اپلیکیشن، شبیه درس‌های کلیشه‌ای و حوصله‌سربر کلاس‌های زبان نیستند؛ بلکه با استفاده از یک الگوریتم عالی برای یادگیری واژگان انگلیسی در متن‌های مختلف، باعث می‌شوند که بیشتر از این فرایند لذت ببرید.

می‌توانید با استفاده از جعبۀ لایتنر زبانشناس، اطلاعات جدید را به دسته‌بندی‌های مختلف تقسیم کرده و با مرور دوره‌ای هر دسته از فلش کارت‌ها در فواصل زمانی منظم، واژگان را در حافظۀ بلندمدت خود ثبت کنید.

جمع‌بندی

به‌طور خلاصه، خوب است که روزانه بین ۱۰ تا ۲۰ کلمۀ جدید یاد بگیرید. این هدف، برای اکثر زبان‌آموزان معقول و قابل‌دستیابی است و به شما کمک می‌کند که بدون اینکه خود را تحت فشار بگذارید، پیشرفت خوبی داشته باشید.

به یاد داشته باشید که برای تسلط به زبان انگلیسی، نباید فقط کلمات جدید را حفظ کنید؛ بلکه لازم است نحوۀ استفاده از آن‌ها را در جملات و عبارات مختلف یاد بگیرید. برای موفقیت، بهتر است کلماتی را یاد بگیرید که بیشتر در زندگی روزمره، به دردتان می‌خورند.

دیدگاهتان را بنویسید