خیلیها کاملا تفریحی و برای داشتن بدنی سالمتر ورزش میکنند ولی عدهای به فکر شرکت در مسابقههای ورزشی و گرفتن مدال هستند. اینها مسیر سختتری در پیش دارند و باید تمرینهای خاصی انجام بدهند و ترفندهای مختلفی یاد بگیرند؛ درست مثل کسانی که میخواهند در آزمون آیلتس شرکت کنند و به سوالهای ریدینگ آیلتس یا رایتینگ آیلتس و… پاسخ دهند.
کسانی که برای شرکت در یک مسابقهی خاص ورزش میکنند باید برنامهی مشخصی داشته باشند و طبق اصول پیش بروند. افرادی که برای مهاجرت و شرکت در آزمون آیلتس، زبان میخوانند هم دقیقا چنین شرایطی دارند؛ باید با برنامه پیش بروند و خودشان را برای یک امتحان مهم مثل آیلتس آماده کنند.
در آزمون آیلتس هر چهار مهارت اصلی زبان سنجیده میشود. سوالات مربوط به هر کدام از این مهارتها، ویژگیهای خاص خودشان را دارند. در این مطلب میخواهیم بهطور کامل به ریدینگ آیلتس بپردازیم، درمورد اینکه روزی چند ساعت زبان بخوانیم توضیح دهیم و به سوالها و ابهامهایتان پاسخ دهیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
هدف از بخش ریدینگ آیلتس چیست؟
سندها خیلی معتبر هستند و جای هیچ اما و اگری ندارند. کافی است سندی در دست شما باشد تا همه بدون شک حرف شما را بپذیرند. مدرک آیلتس هم دقیقا مثل یک سند معتبر است. سندی که مورد تایید بسیاری از دانشگاهها و کشورهای دنیا است و نشان میدهد شما سطح قابل قبولی در زبان انگلیسی دارید. حالا هر چقدر هم که نمرهی بالاتری داشته باشید، سندتان معتبرتر است.
برای اینکه این سند را دستتان بدهند باید در هر چهار مهارت زبان انگلیسی حرفهایی برای گفتن داشته باشید. مثلا در بخش ریدینگ آیلتس بهطور کلی قرار است میزان درک شما از متنهای مختلف سنجیده شود. درواقع شما باید بتوانید:
- معنای کلی یک متن را دریابید.
- ایدههای اصلی متن را بفهمید.
- معناهای جانبی و ضمنی متنها را متوجه شوید.
- نگرشها و هدف نویسنده از نوشتن متن را درک کنید.
شباهتها و تفاوتهای ریدینگ آیلتس آکادمیک با جنرال چیست؟
حتما میدانید که آزمون آیلتس دو نوع جنرال و آکادمیک دارد و زبانآموزان بر اساس شرایطشان یکی از آزمونها را انتخاب میکنند. بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال در جزئیات تفاوتهایی با هم دارند. متن ریدینگ آیلتس آکادمیک بیشتر از بین کتابها، ژورنالها، روزنامهها یا مجلهها گرفته میشود و بیشتر مواقع طراحان سوالها، موضوعهای عمومی مربوط به دانشجویان مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد را انتخاب میکنند.
اما در ریدینگ آیلتس جنرال متنها بیشتر در مورد مباحث زندگی روزمره در کشورهای انگلیسی زبان است و از منابعی مربوط به این موضوعها متنها را استخراج میکنند. دفترچههای راهنما، متنهای تبلیغاتی، مجلهها، روزنامهها، اسناد رسمی و… بیشتر برای انتخاب متنهای این آزمون استفاده میشوند.
در قسمت ریدینگ آیلتس به چند متن و چند سوال باید پاسخ دهیم؟
ریدینگ آیلتس بخشی پر از چالش و تقریبا سخت است. شما باید سه متن را بخوانید و به سوالهای مربوط به هر کدام از متنها پاسخ دهید. متنها بهترتیب سختتر و پیچیدهتر میشوند.
تعداد سوالهای ریدینگ آیلتس جنرال و آکادمیک با هم فرقی ندارند. شما باید به 40 سوال پاسخ دهید و برای پاسخگویی هم 60 دقیقه وقت دارید.
سوالهای ریدینگ آیلتس انواع مختلفی دارند. از سوالهای چهارگزینهای گرفته تا پرکردن جاهای خالی، جوابهای سه یا چهار کلمهای تا تطبیق با چارت و نمودار و… .
در ادامه بیشتر در مورد اینکه برای موفقیت در بخش ریدینگ آیلتس روزی چند ساعت زبان انگلیسی بخوانیم یا با چه تکنیکهایی به سوالهای ریدینگ آیلتس پاسخ دهیم و… توضیح میدهیم.
استراتژی پاسخ دهی به سوالات ریدینگ آیلتس
حتما فکر میکنید برای موفقیت در بخش ریدینگ آیلتس باید روزی چند ساعت زبان انگلیسی بخوانیم . البته بهجز مطالعهی زیاد باید روش درست خواندن متنها و پاسخگویی به سوالها را هم بلد باشید. درادامه بیشتر در موردشان توضیح میدهیم.
متن را Skim کنید
وقتی سر یک میز رنگارنگ میخواهید غذا بخورید، اول نگاهی کلی به میز میاندازید، غذاها را با یک چشم از نظر میگذرانید، و در مرحلهی بعدی سراغ انتخاب غذا میروید. بهتر است با متن ریدینگ آیلتس هم دقیقا چنین برخوردی داشته باشید.
قبل از هر کاری یک نگاه کلی به متن بیندازید و با یک خواندن سریع سعی کنید موضوع کلی متن و مفهوم اصلیاش را پیدا کنید. به این روش اسکیم کردن متن میگویند. بخش اسکیم متن باید نهایتا 3 تا 4 دقیقه طول بکشد.
سوالها را بررسی کنید
حالا سراغ سوالها بروید. دور کلمههای کلیدی سوالها خط بکشید. به کمک این کلمههای کلیدی میتوانید محدودهی جواب سوالها را در متن مشخص کنید.
متن را Scan کنید
سعی کنید با یک نگاه کلی محدودهی کلمههای کلیدی را در متن پیدا کنید. بهعلاوه باید اطلاعات خاص درون متن را بیرون بکشید. منظورمان اطلاعاتی مثل نامها، تاریخها، یک نظر یا ایدهای خاص است.
- جملهی بعدی و قبلی کلمه کلیدی را بخوانید.
بعد از اینکه محدودهی کلمه کلیدیها را در متن پیدا کردید، جملهی قبلی و بعدیاش را بادقت بخوانید. جواب سوال مورد نظر شما در همین محدوده است.
- اطلاعات مربوط به کلمه کلیدی را بهطور کامل پیدا کنید.
حالا باید بفهمید در مورد کلمه کلیدیتان چه اطلاعاتی در متن وجود دارد و تمام این اطلاعات را بهدست بیاورید.
- جواب سوال را پیدا کنید.
بعد از خواندن جملهی قبل و بعد کلمه کلیدی بهاحتمال زیاد جواب را پیدا خواهید کرد. اگر به جواب رسیدید که چه بهتر! اگر نه زیاد روی سوال نمانید و سراغ سوال بعدی بروید.
تکنیکهایی برای سریعتر پاسخ دادن به سوالهای ریدینگ آیلتس وجود دارد که در ادامه سعی میکنیم بیشتر در موردشان توضیح دهیم.
تکنیکهای پاسخگویی سریع به سوالهای ریدینگ آیلتس
خیلیها فکر میکنند همین که روزی چند ساعت زبان انگلیسی بخوانیم کافی است و دیگر لازم نیست آمادگی خاصی برای بخش ریدینگ آیلتس پیدا کنیم. ولی ما میخواهیم چند تکنیک برای مدیریت زمان در بخش ریدینگ آیلتس بهتان یاد بدهیم:
- به روش حذف گزینههای نادرست به سوالهای تستی پاسخ دهید. گزینههای پرت و بیربط به جواب را حذف کنید و بین دو گزینهی نهایی یکی را انتخاب کنید.
- قرار نیست معنی تکتک کلمههای متن را بدانید. حتی خود انگلیسیزبانها هم تمام واژههای انگلیسی را نمیدانند. همینکه منظور اصلی متن را بفهمید کافی است.
- برای پاسخگویی به هر سوال یک و نیم دقیقه زمان دارید. اگر بتوانید به سوالهای راحتتر زودتر پاسخ دهید، وقت بیشتری برای پاسخ دادن به سوالهای سختتر برایتان میماند.
- از خواندن و تکرار چندبارهی جملهها پرهیز کنید.
- کلمهها و جملهها را زیر لب زمزمه نکنید. اینکار سرعتتان را میگیرد.
نمرهدهی ریدینگ آیلتس
شما در بخش ریدینگ آیلتس باید به 40 سوال پاسخ دهید. هر سوال یک نمره دارد. سوالهای غلط نمرهی منفی ندارند ولی اگر غلط املایی یا گرامری داشته باشید ازتان نمره کم میشود.
راستش را بخواهید سیستم نمرهدهی ریدینگ آیلتس به میزان سختی سوالها بستگی دارد. مثلا اگر سطح سوالها متوسط باشد، شما با پاسخ به 32 سوال نمرهی 7 بهدست خواهید آورد اما گاهی که سطح سوالات خیلی سخت است ممکن است حتی با 30 پاسخ درست هم نمرهی 7 کسب کنید.
در مقالهی جدول نمره دهی آیلتس میتوانید نمرات بخشهای مختلف را به صورت تفکیک شده ببینید.
5 نکتهای که برای پاسخگویی به سوالات ریدینگ آیلتس باید حتما بدانید
- حواستان به زمان باشد.
شما در بخش ریدینگ آیلتس با 3 متن طرف هستید و کلا هم 60 دقیقه زمان دارید. در واقع شما برای خواندن هر متن و پاسخگویی به سوالاتش 20 دقیقه وقت دارید. بنابراین بهتر است طوری زمان را مدیریت کنید که طی 16 تا 17 دقیقه بتوانید هر متن را بخوانید و به سوالاتش هم جواب دهید. سپس 3 تا 4 دقیقهی آخر را برای چک کردن و انتقال جوابها به پاسخنامه بگذارید.
- دستورالعملهای مربوط به متنهای ریدینگ آیلتس را حتما بخوانید.
اگر بیمار شوید، به پزشک مراجعه کنید، دارو بگیرید ولی داروها را بدون توجه به دستورالعملها و بهطور اشتباه مصرف کنید، در واقع میتوانیم بگوییم همه چیز را خراب میکنید و آن نتیجهای که باید را نمیگیرید.
خیلی از زبانآموزان هم دقیقا همین اشتباه را میکنند. میپرسند روزی چند ساعت زبان بخوانیم و حسابی تلاش میکنند ولی سر جلسهی آزمون با دقت دستورالعملهای متنها را نمیخوانند و این باعث میشود به مشکل بخورند. دستورالعملها باعث میشود بتوانید بهتر و سرراستتر به سوالها جواب بدهید.
- سوالهای سخت را خیلی جدی نگیرید.
هنگام پاسخگویی به سوالهای ریدینگ آیلتس هم به سوالهای آسان و ساده برمیخورید و هم سوالهای خیلی سخت. اگر میخواهید نمرهی قابلقبولی بگیرید بهتر است خیلی روی سوالهای سخت نمانید. ازشان رد شوید. اگر در آخر وقت اضافه آوردید دوباره به این سوالها برگردید. لطفا استرس و نگرانی بابت اینطور سوالها را هم از خودتان دور کنید. چون بیشتر باعث بههم ریختگیتان میشوند و اعتماد بهنفستان را پایین میآورند.
- برای موفقیت در بخش ریدینگ آیلتس دایره لغات وسیعی داشته باشید.
مهمترین چیزی که برای موفقیت در بخش ریدینگ آیلتس نیاز دارید دایره لغات وسیع، دانستن هممعنیها و همین طور تسلط روی تعابیر مختلف عبارتها و واژهها است. پس بهتر است اگر میخواهیم در بخش ریدینگ آیلتس قوی ظاهر شویم، روزی چند ساعت زبان انگلیسی بخوانیم و حسابی روی دایرهی واژگانیمان کار کنیم.
- قرار نیست معنی تکتک واژهها را بدانید.
هر چقدر هم که لغت یاد بگیرید باز هم واژههایی وجود دارند که احتمالا معنیشان را نمیدانید. روی این واژهها تمرکز نکنید، بیشتر وقتتان را روی کلمه کلیدیهای موجود در سوالها بگذارید، داخل متن پیدایشان کنید و به کمکشان به جواب سوالها برسید.
اپلیکیشن زبانشناس و موفقیت حتمی در ریدینگ آیلتس
فرقی نمیکند در چه سطحی از زبان انگلیسی هستید، فقط کافی است بخواهید برای آزمون آیلتس آماده شوید. اپلیکیشن زبانشناس میتواند در این مسیر حسابی کمک حالتان باشد. اگر اول راه هستید میتوانید از متنهای ساده و داستانهای بچهگانه شروع کنید و کمکم تسلطتان روی ریدینگ زبان انگلیسی را بیشتر کنید.
در مرحلههای بالاتر میتوانید از منابع تخصصی زبانشناس برای تقویت مهارتهای چهارگانه و بهخصوص ریدینگ آیلتس استفاده کنید.
در اپلیکیشن زبانشناس شما به منابع ارزشمندی مثل Cambridge IELTS ، Mindset for IELTS ، Collins Writing for IELTS و Vocabulary for IELTS دسترسی دارید. این کتابها بهطور اختصاصی شما را برای موفقیت در آزمون آیلتس آماده میکنند.
متنها مختلف در مورد موضوعهای متنوع در این کتابها وجود دارند. کافی است روزی چند ساعت برای مطالعه و تمرین این کتابها وقت بگذارید تا بعد از مدتی نشانههایی از تغییرات مثبت در سطح زبان انگلیسیتان را ببنید.
برای دسترسی به این کتابها باید در بخش زبانشناس به قسمت کتابهای آموزشی بروید. علاوهبر کتابهای که بهطور اختصاصی برای موفقیت در آزمون آیلتس تالیف شدهاند، شما برای تقویت ریدینگ آیلتس، از منابع دیگری هم در اپلیکیشن زبانشناس میتوانید استفاده کنید. منابعی مثل Active Skills for Reading، Oxford inside Reading و… در اپلیکیشن زبانشناس وجود دارند و میتوانند حسابی به حرفهای شدنتان کمک کنند.
لب کلام
اگر قصد ماجرت دارید یا میخواهید از یک دانشگاه معتبر پذیرش بگیرید باید یک مدرک معتبر زبان همراه داشته باشید. آزمون آیلتس این روزها مورد تایید بسیاری از دانشگاهها و کشورهای دنیا است و همین باعث شده بیشتر زبانآموزان برای قبولی در این آزمون حسابی تلاش کنند.
در آزمون آیلتس تمام مهارتهای زبانی شما سنجیده میشود. بنابراین شما باید همزمان روی هر چهار مهارت و تقویتشان کار کنید. قبل از هر کاری حتما از خودتان میپرسید برای قبولی در آزمون آیلتس باید روزی چند ساعت زبان انگلیسی بخوانیم و چطور مهارتهای زبان انگلیسیمان را تقویت کنیم؟
ما در این مطلب سعی کردیم بهطور کامل در مورد ریدینگ آیلتس توضیح دهیم و تمام جزئیات در مورد این آزمون را بیان کنیم.
شما هم بهتر است با برنامهریزی پیش بروید، حتما روزی چند ساعت زبان بخوانید و تمام تلاشتان را برای رسیدن به یک نتیجهی قابل قبول بهکار ببندید. اپلیکیشن زبانشناس هم در این مسیر با منابع بهروز و استاندارد همراهیتان میکند و میتوانید روی ویژگیهای خاصش برای تقویت زبان انگلیسی و موفقیت در ریدینگ آیلتس و رایتینگ و… حساب کنید. پس با قدرت و جسارت شروع کنید و تا رسیدن به هدف پیش بروید!
دیدگاهها
رویا
۹ فروردین ۱۴۰۱
اطلاعاتتون عالی بود فقط بنظرتون چقد طول میکشه تا یاد بگیرم
زينب معين توكلي
۸ فروردین ۱۴۰۱
بعد از ازمون تعيين سطح ميخواهم براي ايلتس تلاش كنم. فقط ميخواهم شرايط يادگيري ام شبيه كلاس و اموزش گاههاي معتبر زبان باشد. امكانش هست؟ و البته ميخواهم در مدت حدود ٦ ماه به نتيجه مطلوبي برسم. اميدوارم بتونم از كمك هاتون استفاده كنم. خيلي ممنون🙏🙏🙏