آموزش گرامر زمان گذشته استمراری در انگلیسی + مثال

همراه ما باشید تا به پاسخ تمامی سوالات خود در رابطه با زمان گذشته استمراری برسید و به‌راحتی از این زمان در مکالمات خود استفاده کنید.

زمان گذشته استمراری.jpg

یکی از مهم‌ترین بخش‌های گرامر زبان انگلیسی، یادگیری زمان‌های مختلف آن همراه با کاربرد و ساختار آن است. در بخش گرامر ساده اپلیکیشن زبان‌شناس سعی کرده‌ایم تمامی زمان‌های مختلف زبان انگلیسی را به‌گونه‌ای آموزش دهیم که برای تمامی سطوح مبتدی تا پیشرفته مفید و آموزنده باشد. تاکنون گرامر مربوط به آموزش زمان حال ساده، حال استمراری، حال کامل، حال کامل استمراری و گذشته ساده را توضیح داده‌ایم. در این مقاله قصد داریم ساختارهای مختلف زمان گذشته استمراری به‌همراه کاربردهای مختلف آن را با ذکر مثال بیان کنیم. پس با ما همراه شوید.

از گذشته استمراری چه زمانی استفاده می‌کنیم؟

زمان گذشته استمراری که به آن past continuous و یا past progressive نیز می‌گویند مربوط به اتفاقی است که در زمان گذشته افتاده است. البته با زمان گذشته ساده متفاوت است. در گذشته ساده ما تمرکزمان روی خود عمل انجام شده است درحالی که زمان گذشته استمراری بیش‌تر به طول مدت و استمرار انجام عملی در گذشته اشاره دارد. یعنی بیش‌تر تمرکزش بر انجام دادن عملی در طول یک مدت زمانی خاص در گذشته خواهد بود.

البته در ادامه این مقاله کاربردهای مختلف این زمان را با بیان مثال به شما توضیح خواهیم داد. ابتدا بهتر است با ساختار جملات مختلف در زمان گذشته استمراری آشنا شوید.

ساختار زمان گذشته استمراری

ساختار زمان گذشته استمراری.jpg

برای ایجاد جملات مثبت در زمان گذشته استمراری ما پس از فاعل، نیاز به زمان گذشته فعل to be داریم. همان‌طور که می‌دانید گذشته فعل be در انگلیسی was و were است. اگر فاعل ما اول شخص مفرد و یا سوم شخص مفرد یا همان I ، She ، He و یا It باشد؛ از was استفاده می‌کنیم و برای دیگر ضمایر هم‌چون You ، We و یا They نیز were را به‌کار می‌بریم. بعد از فعل to be ما نیاز به حالت استمراری (gerund) و یا فرم ing دار فعل اصلی داریم. توجه داشته باشید که این فعل ingدار برای تمام ضمایر یکسان بوده و تغییری نمی‌کند. پس از آن می‌توانیم ادامه جمله را بیاوریم. پس در حالت کلی می‌توانیم فرمول زیر را برای ساخت جملات مثبت در زمان گذشته استمراری به‌کار ببریم:

Subject + was/ were + gerund (verb+ing) + rest of the sentence.

فاعل + فعل کمکی was و یا were + اسم مصدر و یا حالت ing دار فعل + ادامه جمله.

از نظر ترجمه به فارسی نیز می‌توانید این ساختار را به شکل استمراری در زمان گذشته ترجمه کنید مثلا:

You/ We/ They were watching TV.

تو تلویزیون نگاه می‌کردی./ ما تلویزیون نگاه می‌کردیم./ آن‌ها تلویزیون نگاه می‌کردند.

I/ She/ He/ It was watching TV.

من تلویزیون نگاه می‌کردم./ او (مونث و یا مذکر)، این یا آن تلویزیون نگاه می‌کرد.

حال به شما چند مثال ارائه خواهیم داد تا بهتر با کاربرد فرمول فوق آشنا شوید.

I was reading a book.

من کتاب می‌خواندم.

You were watching TV.

شما تلویزیون تماشا می‌کردید.

She was listening to the music.

او به موسیقی گوش می‌داد.

They were cleaning the kitchen.

آن‌ها آشپزخانه را تمیز می‌کردند.

He was writing a letter.

او نامه می‌نوشت.

منفی کردن زمان گذشته استمراری

منفی کردن زمان گذشته استمراری.jpg

اکنون که ساختار کلی جملات زمان گذشته استمراری را آموختید؛ بهتر از با روش منفی کردن چنین جملاتی نیز آشنا شوید. برای منفی کردن زمان گذشته استمراری ما نیاز به واژه منفی‌ساز not بعد از افعال کمکی was و یا were داریم. در دیگر بخش‌های جمله تغییری ایجاد نمی‌شود. یعنی با استفاده از was not و یا were not شما می‌توانید جمله مثبت را منفی کنید. درنظر داشته باشید که می‌توانید از مخفف این دو عبارت یعنی wasn’t و یا weren’t نیز در جملات خود استفاده کنید. در نهایت فرمول زیر برای منفی کردن زمان حال استمراری کاربرد دارد:

Subject + was / were + not + gerund (verb+ing) + rest of the sentence.

فاعل + فعل کمکی was و یا were + استفاده از not + اسم مصدر و یا فرم ing دار فعل + ادامه جمله.

با بررسی چند مثال، ساختار و کاربرد جملات منفی زمان گذشته استمراری را بهتر از قبل خواهید آموخت.

I wasn’t eating lunch. I was taking a shower.

من ناهار نمی‌خوردم. من دوش می‌گرفتم.

They weren’t playing volleyball. They were playing handball.

آن‌ها والیبال بازی نمی‌کردند. آن‌ها هندبال بازی می‌کردند.

She wasn’t cooking. She was doing her homework.

او آشپزی نمی‌کرد. او تکالیفش را انجام می‌داد.

We weren’t watching TV. We were cleaning our rooms.

ما تلویزیون تماشا نمی‌کردیم. اتاق‌هایمان را تمیز می‌کردیم.

سوالی کردن زمان گذشته استمراری

سوالی کردن زمان گذشته استمراری.jpg

حال که با ساختار جملات مثبت و منفی زمان حال استمراری آشنا شدید؛ بد نیست که بدانید چگونه می‌توان این جملات را سوالی کرد. برای سوالی کردن زمان گذشته استمراری ما نیاز داریم که جای افعال کمکی was و یا were را با فاعل جمله عوض کنیم . در دیگر بخش‌های جمله تغییری ایجاد نمی‌شود. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید برای سوالی کردن ضمایر I، She، He و یا It از فعل کمکی was استفاده می‌کنیم و برای دیگر ضمایر مثل We، You و یا They باید were را به‌کار ببریم. در نهایت فرمول زیر برای سوالی کردن زمان گذشته استمراری کاربرد دارد:

Was/ Were + subject + gerund (verb+ing) + rest of the sentence?

(استفاده از فعل کمکی was و یا were + فاعل + اسم مصدر یا شکل ing دار فعل + ادامه جمله؟)

به‌‌عنوان مثال:

Was she driving ? Yes, she was. No, she wasn’t.

Were you listening to the teacher? Yes, we were. No, we weren’t.

Was he making coffee? Yes, he was. No, he wasn’t.

Were you reading a novel? Yes, I was. No, I wasn’t.

Were they cheating on an exam? Yes, they were. No, they weren’t.

موارد فوق، نحوه سوالی کردن زمان گذشته استمراری به‌شکل yes/no question بود. حال در ادامه به شما توضیح می‌دهیم که چگونه می‌توانید با استفاده از کلمات پرسشی، جملات مربوط به زمان گذشته ساده را سوالی کنید.

برای سوالی کردن گذشته استمراری با wh-question نظیر what، where، when، how و غیره ما باید ابتدا جمله خبری را به سوالی تبدیل کنیم و پس از آن بخشی که با کلمه پرسشی مورد نظر مورد سوال قرار می‌گیرد را حذف کرده و به‌جای آن wh-question را در ابتدای جمله سوالی قرار دهیم. درنتیجه می‌توان فرمول زیر را برای این منظور به‌کار برد:

Wh-question + was/ were + subject + gerund (verb+ing) + rest of the sentence?

(کلمه پرسشی مورد نظر + فعل کمکی was و یا were + فاعل + اسم مصدر و یا همان شکل ing دار فعل + ادامه جمله؟)

همان‌طور که مستحضر هستید؛ از was برای فاعل اول شخص مفرد و سوم شخص مفرد (I، She، He و یا It) استفاده می‌کنیم و were را برای دیگر ضمایر هم‌چون We، You و یا They به‌کار می‌بریم. مثال:

What were you eating? I was eating pasta.

چه می‌خوردی؟ من پاستا می‌خوردم.

Where was she traveling? She was traveling to Africa.

به کجا سفر می‌کرد؟ به آفریقا سفر می‌کرد.

How long were you watching TV? We were watching TV all day long.

چه مدت تلویزیون تماشا می‌کردید؟ ما تمام طول روز تلویزیون تماشا می‌کردیم.

درخصوص سوال پرسیدن با wh-questionها چند نکته را باید درنظر بگیرید:

اگر با استفاده از کلمه پرسشی who قصد سوال در مورد فاعل جمله را داشته باشید؛ تنها کاری که باید بکنید این است که در جمله خبری، فاعل را حذف کرده و who را جایگزین آن کنید. مثال:

Who was washing the dishes? Ahmad was washing the dishes.

چه کسی ظرف‌ها را می‌شست؟ احمد ظرف‌ها را می‌شست.

نکته : توجه داشته باشید که در جملات سوالی با who که در مورد فاعل جمله سوال می‌شود معمولا از سوم شخص مفرد استفاده می‌‎کنیم. مثال:

Who was writing the recipe? My aunts were writing the recipe.

چه کسی دستور پخت را می‌نوشتند؟ خاله‌هایم دستور پخت را می‌نوشتند.

حال اگر با کلمه پرسشی who بخواهید در مورد مفعول جمله سوال کنید و در واقع who را به‌جای whom به‌کار ببرید؛ باید مطابق با فرمول سوالی کردن جملات با wh-questionها پیش بروید. مانند:

Who were you traveling with? I was traveling with Nancy.

با چه کسی سفر می‌کردی؟ با نانسی سفر می‌کردم.

Who was she talking to? She was talking to her brother.

با چه کسی صحبت می‌کرد؟ با برادرش صحبت می‌کرد.

در مورد سوالی کردن با what نیز اگر قصد دارید به‌جای چه چیزی، در مورد فعل جمله سوال کنید؛ باید فعل اصلی را از جمله خبری حذف کرده و به‌جای آن اسم مصدر do که همان doing می‌شود را در جمله سوالی بیاورید. مثال:

What were you doing? We were playing football.

شما چه می‌کردید؟ ما فوتبال بازی می‌کردیم.

What was he doing? He was reading the newspaper.

او چه می‌کرد؟ او روزنامه می‌خواند.

مجهول کردن زمان گذشته استمراری

مجهول کردن زمان گذشته استمراری.jpg

حال که با ساختار جملات مثبت، منفی و سوالی زمان گذشته استمراری آشنا شدید؛ بد نیست که بدانید چطور می‌شود این زمان را به حالت مجهول تبدیل کرد.

اگر در جمله‌ای فاعل مشخص نباشد و ندانیم چه کسی عملی را انجام داده است و یا این‌که اهمیت عمل انجام شده از کننده‌کار بیش‌تر بوده و فاعل چندان مهم و حائز اهمیت نباشد؛ می‌توانیم از ساختار مجهول به‌جای جمله معلوم استفاده کنیم.

برای مجهول کردن زمان گذشته استمراری، در وهله اول باید فاعل را از ابتدای جمله حذف کرده و مفعول را در جایگاه آن قرار دهیم. پس از آن مطابق با مفعولی که در جایگاه فاعل نشسته است از یکی از افعال کمکی was و یا were استفاده می‌کنیم. اگر فاعل جدید به یکی از ضمایر I، She، He و یا It اشاره داشته باشد، was را برای آن به‌کار می‌بریم. در غیر این صورت از were استفاده می‌کنیم. پس از آن ما نیاز به حالت استمراری فعل be یعنی being داریم. توجه داشته باشید که being به‌صورت ثابت مورد استفاده قرار می‌گیرد و بر اساس فاعل‌های مختلف متغیر نخواهد بود. پس از واژه being باید از قسمت سوم یا past participle فعل اصلی که به‌اختصار آن را pp می‌نامند استفاده کنیم. در نهایت اگر فاعل جمله مشخص بود و تمایل داشتید آن را نیز قید کنید؛ می‌توانید در انتهای جمله پس از حرف اضافه by این فاعل را لحاظ کنید. به‌طور کلی فرمول زیر برای جملات مجهول زمان گذشته استمراری به‌کار برده می‌شود:

Subject (object of the main sentence) + was/ were + being + past participle of the verb (pp) + rest of the sentence + (by someone or something).

فاعل یا همان مفعول جمله اصلی + فعل کمکی was و یا were + استفاده از being + قسمت سوم فعل اصلی یا همان pp + ادامه جمله + (بیان فاعل بعد از حرف اضافه by در صورت تمایل).

در ادامه با بیان مثال، درک این مورد را برای شما ساده‌تر خواهیم کرد.

جمله معلوم:

The enemy was defeating our army.

دشمن درحال شکست دادن ارتش ما بود. (در این مثال، فاعل the enemy، فعل was defeating در زمان گذشته استمراری و مفعول جمله our army است.)

جمله مجهول:

Our army was being defeated (by the enemy).

ارتش ما درحال شکست خوردن بود (توسط دشمن).

همان‌طور که ملاحظه می‌کنید در این‌جا مفعول جمله یا همان our army در جایگاه فاعل قرار گرفته است و پس از آن مطابق با فاعل جدید، ما از فعل کمکی was استفاده کرده‌ایم. بعد از was نیز واژه being را به‌شکل ثابت و بدون تغییر به‌کار برده‌ایم. پس از آن ما نیاز به شکل سوم یا همان pp فعل اصلی که defeat است داریم. چون defeat یک فعل باقاعده بوده قسمت سوم آن defeated می‌شود. در نهایت اگر دوست داشتید می‌توانید فاعل جمله را بعد از حرف اضافه by بیاورید. بدون وجود فاعل هم این جمله کامل و بدون نقص خواهد بود.

جمله معلوم:

My dad was cleaning the basement.

پدرم درحال تمیز کردن زیرزمین بود.

جمله مجهول:

The basement was being cleaned (by my dad).

زیر زمین درحال تمیز شدن بود (توسط پدرم).

جمله معلوم:

Joe was washing the dishes.

جو درحال شستن ظروف بود.

جمله مجهول:

The dishes were being washed (by Joe).

ظروف (توسط جو) درحال شسته شدن بودند.

کاربرد زمان گذشته استمراری

کاربرد زمان گذشته استمراری.jpg

تا به این بخش از مقاله، تمامی ساختارهای مختلف زمان گذشته استمراری را آموختید. یعنی با ساختار جملات مثبت، منفی، سوالی و مجهول زمان گذشته استمراری آشنا شدید. حال می‌خواهیم به شما توضیح دهیم که گذشته استمراری را در چه مواقعی می‌توانیم به‌کار ببریم. از زمان گذشته استمراری می‌توان در موارد زیر استفاده کرد:

بیان طول مدت عملی در گذشته

گرچه زمان گذشته استمراری به عملی اشاره دارد که در گذشته اتفاق افتاده و تمام شده است اما معمولا طول مدت و استمرار عمل در آن اهمیت دارد. یعنی با به‌کار بردن این زمان، تاکید ما بر مداومت انجام عملی در یک بازه زمانی خاص در زمان گذشته است. در این موقعیت معمولا از قیود زمانی هم‌چون موارد زیر استفاده می‌شود:

all morning/afternoon/evening/ etc.

تمام صبح/ بعدازظهر/ عصر و غیره

all day/night/ etc.

تمام روز/ شب و غیره

all week/month/ year/ etc.

تمام هفته/ ماه/ سال و غیره

for hours/days/weeks/months/years/ etc.

برای ساعت‌ها/ روزها/ هفته‌ها/ماه‌ها/ سال‌ها و غیره

the whole time/ etc.

تمام مدت و غیره

مثال:

I was reading that book all day long.

تمام طول روز آن کتاب را می‌خواندم. (به مداومت در امر کتاب خواندن در طول مدت روز اشاره دارد.)

We were cleaning the garden all week.

تمام هفته مشغول تمیز کردن باغ بودیم.

I was trying to complete the final level for hours.

ساعت‌ها سعی می‌کردم تا سطح نهایی را کامل کنم.

بیان تداخل در استمرار کاری

ما می‌توانیم از زمان گذشته استمراری همراه با گذشته ساده استفاده کنیم تا نشان دهیم موضوعی سبب تداخل و یا ایجاد وقفه در عملی که در گذشته استمرار داشته، شده است. یعنی زمانی که کاری در حال انجام شدن بوده، موضوع دیگری اتفاق افتاده و سبب قطع استمرار در عمل شده است. در این حالت می‌توانید از واژه‌هایی نظیر while ، when ، before ، after ، until ، as ، whenever و غیره استفاده کنید که به آن‌ها subordinating conjunctions می‌گویند. ساختار چنین جملاتی به این صورت است که عملی که در حال انجام شدن بوده است را با گذشته استمراری بیان می‌کنیم و عملی که سبب ایجاد تداخل و یا قطع عمل درحال انجام شدن بوده است را با گذشته ساده عنوان می‌کنیم.

پس توجه داشته باشید همیشه عملی که زودتر آغاز شده است را با گذشته استمراری عنوان کرده و عملی که بعد از آن اتفاق افتاده را با گذشته ساده بیان می‌کنیم. مثلا این ساختار برای when و while به‌صورت زیر است:

Past continuous + when + simple past.

گذشته استمراری + when + گذشته ساده.

و یا

While + past continuous + simple past.

استفاده از while + گذشته استمراری؛ + گذشته ساده.

مثال:

We were watching TV when Jessica started crying.

درحال تماشای تلویزیون بودیم که جسیکا شروع به گریه کرد. (تماشای تلویزیون عملی بوده که استمرار داشته و گریه کردن جسیکا سبب ایجاد وقفه یا تداخل در آن شده است).

While Mary was washing the dishes, Andy burst into the kitchen.

درحالی که ماری مشغول شستن ظروف بود، اندی وارد آشپزخانه شد. (شستن ظرف‌ها عملی است که در گذشته درحال انجام بوده و وارد شدن اندی عملی است که وسط این کار اتفاق افتاده است).

They were sleeping peacefully until the alarm rang.

آن‌ها آرام درحال خوابیدن بودند تا این‌که زنگ خطر به صدا درآمد.

بیان عملی درحال انجام در یک زمان مشخص

اگر در یک تاریخ و یا زمان مشخصی عملی در حال انجام بوده است؛ می‌توانید با گذشته استمراری آن را بیان کنید. مثلا:

At midnight , everyone at the party was still having fun.

در ‌نیمه‌شب ، همه در مهمانی هنوز مشغول خوش‌گذرانی بودند.

I was working as a cashier in October.

در ماه اکتبر به‌عنوان صندوق‌دار مشغول کار بودم.

By the age of nine , I was training to be a ninja.

در سن نه سالگی ، مشغول آموزش برای نینجا شدن بودم.

بیان عادات و اعمال تکراری

شما می‌توانید از گذشته استمراری برای بیان عادات و اعمالی که در گذشته به‌طور مرتب و تکراری انجام می‌دادید نیز استفاده کنید. اغلب مواقع باید قیود تکراری هم‌چون always ، constantly ، all the time ، continuously ، forever ، perpetually ، continually و یا the entire time را با زمان گذشته استمراری استفاده کنیم. البته که استفاده از دیگر قیود تکراری هم‌چون rarely ، seldom ، sometimes ، occasionally ، often ، frequently ، usually ، three times a day و غیره نیز کاملا درست و کاربردی خواهد بود. مثال:

As a baby, my brother was always making a mess.

در کودکی برادرم همیشه درحال خرابکاری بود.

My first year of college, I was making spelling mistakes all the time.

سال اول دانشگاهم مدام اشتباهات املایی می‌کردم.

She was forever trying to impress her crush.

او همیشه درتلاش بود تا محبوب خود را تحت تأثیر قرار دهد.

داستان سرایی

اگر بخواهید داستانی را نوشته و یا بیان کنید؛ برای ایجاد یک پیش‌زمینه از آن‌چه درحال وقوع بوده است می‌توانید زمان گذشته استمراری را به‌کار ببرید. با استفاده از این زمان می‌توانید صحنه و آن‌چه درحال وقوع است را توصیف کنید. مثال:

“The sun was shining and the birds were singing as the elephant came out of the jungle. The other animals were relaxing in the shade of the trees, but the elephant moved very quickly. She was looking for her baby, and she didn't notice the hunter who was watching her through his binoculars. When the shot rang out, she was running towards the river…”

«خورشید می‌درخشید و پرندگان آواز می‌خواندند که فیل از جنگل بیرون آمد. حیوانات دیگر زیر سایه درختان استراحت می‌کردند، اما فیل خیلی سریع حرکت کرد. او به دنبال بچه‌اش می‌گشت، اما به شکارچی که با دوربین دوچشمی‌اش به او نگاه می‌کرد توجه نکرد، وقتی صدای شلیک گلوله بلند شد، او داشت به‌سمت رودخانه می‌دوید...»

بیان رشد و تغییر

شما می‌توانید از گذشته استمراری با افعالی نظیر grow ، change ، go ، improve و غیره برای نشان دادن تغییر، رشد، بهبود و غیره استفاده کنید. مثال:

The children were growing up quickly.

بچه‌ها زود بزرگ می‌شدند.

Her English was improving.

انگلیس‌اش درحال بهبود بود.

My hair was going gray.

موهایم داشت خاکستری می‌شد.

The town was changing quickly.

شهر به‌سرعت تغییر می‌کرد.

جملات شرطی

از زمان گذشته استمراری در جملات شرطی (یا همان if clauses) نوع دوم می‌توانیم استفاده کنیم. در این حالت ما از زمان گذشته استمراری برای اشاره به زمان حال و یا آینده استفاده می‌کنیم. این جملات معمولا به یک موقعیت خیالی و یا ذهنی اشاره دارند که واقعیت نداشته و ما تصور می‌کنیم که اگر الان چنین شرایطی وجود داشت چه اتفاقی می‌افتاد. در این حالت از زمان گذشته استمراری بعد از if استفاده می‌کنیم و فرمول زیر را به‌کار می‌بریم:

If + subject + past continuous verb, + subject + would/ could/etc. + base form of the verb.

(کلمه شرطی if + فاعل + گذشته استمراری، + فاعل + استفاده از افعال کمکی would ، could و غیره + شکل پایه فعل.)

توجه داشته باشید که گرچه در ساختار فوق از زمان گذشته استمراری استفاده شده است اما مفهوم جمله به زمان حال یا آینده اشاره دارد.

در چنین جملات شرطی‌‎ای می‌توانید برای تمام ضمایر از were استفاده کنید . یعنی نیازی نیست برای I، She، He و یا It فعل کمکی was را به‌کار ببرید. گرچه استفاده از was نیز برای ضمایر اول و سوم شخص مفرد کاملا درست و بلامانع است. مثال:

If Jack were (was) playing, they would probably win.

اگر جک بازی می‌کرد، آن‌ها احتمالا برنده می‌شدند. (اما جک بازی نمی‌کند و آن‌ها احتمالا برنده نمی‌شوند.)

استفاده با wonder

می‌توانیم برای بیان درخواست و یا سوالات بسیار مودبانه از زمان گذشته استمراری به‌همراه wonder استفاده کنیم. در این حالت گرچه از زمان گذشته استفاده می‌کنیم اما اشاره ما به زمان حال است. مثلا:

Excuse me, I was wondering if this was the train for New York.

ببخشید، داشتم فکر می‌کردم که آیا این قطار برای نیویورک است؟

بیان آرزو و فرضیه

همانند آن‌چه در مورد جملات شرطی نوع دوم بیان کردیم؛ می‌توانیم از زمان گذشته استمراری بعد از افعالی هم‌چون wish برای بیان آرزو و یا حسرت‌مان در زمان حال و یا آینده استفاده کنیم. مثلا چیزی را می‌خواستیم که نداریم و یا حسرت چیزی را می‌کشیم و یا آرزوی داشتن چیزی را داریم. در این مورد نیز گرچه از گذشته استمراری استفاده می‌کنیم اما به زمان حال و یا آینده اشاره داریم. مثال:

These seats are very uncomfortable. I wish we were traveling first class.

این صندلی‌ها بسیار ناراحت هستند (راحت نیستند). ای کاش درجه یک سفر می‌کردیم.

در این حالت نیز هم‌چون جملات شرطی می‌توانیم از فعل کمکی were برای تمام ضمایر به‌جای was استفاده کنیم.

تفاوت زمان گذشته استمراری و گذشته ساده

تفاوت زمان گذشته استمراری و گذشته ساده.jpg

حال که تمامی نکات و موارد مربوط به زمان گذشته استمراری را آموختید و متوجه شدید که از این زمان در چه مواقعی استفاده می‌شود؛ بد نیست برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های زمان گذشته ساده و گذشته استمراری را نیز برای شما مرور کنیم. در حالت کلی تفاوت‌های عمده زمان گذشته استمراری و گذشته ساده را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

اگر عملی زودتر اتفاق افتاده باشد و عمل دیگری بعد از آن اتفاق بیفتد؛ عملی که زودتر اتفاق افتاده است را با گذشته استمراری و عمل بعدی را با گذشته ساده بیان می‌کنیم. مثال:

When the whistle blew, I was running.

وقتی سوت زده شد من درحال دویدن بودم. (یعنی من داشتم می‌دویدم و بعد سوت زده شد. عمل دویدن قبل از سوت زدن آغاز شده بود)

When the whistle blew, I ran.

وقتی سوت زده شد؛ دویدم. (یعنی ابتدا سوت زده شده و بعد من دویدم)

اگر در جمله زمان خاصی را بیان کنیم. گذشته استمراری نشان می‌دهد که این عمل پیش از شروع آن زمان خاص آغاز شده است و هنوز ادامه دارد. درحالی که گذشته ساده بیان می‌کند که عمل دقیقا همان زمان شروع شده است. مثال:

At noon I was eating lunch.

ظهر داشتم ناهار می‌خوردم. (یعنی وقتی ظهر شده بود من درحال خوردن ناهار بودم و این عمل کمی قبل‌تر آغاز شده بود).

At noon I ate lunch.

ظهر ناهار خوردم. (یعنی دقیقا همان ظهر شروع به خوردن ناهار کردم و قبل از آن این کار را شروع نکرده بودم).

با استفاده از زمان گذشته ساده، بیش‌تر هدف ما تاکید بر خود عملی است که در گذشته انجام شده است؛ درحالی که گذشته استمراری بیش‌تر روی طول مدت و یا استمرار انجام کاری تاکید دارد. مثال:

I was playing basketball for hours.

ساعت‌ها بسکتبال بازی می‌کردم. (بیش‌تر تاکید بر این دارد که بسکتبال بازی کردن برای ساعت‌ها به‌طول انجامیده است.)

I played basketball yesterday.

دیروز بسکتبال بازی کردم. (این یعنی دیروز بسکتبال بازی کردم ولی حالا چه مدت و چقدر طول کشیده و استمرار داشته است چندان مهم نیست مهم خود عمل بسکتبال بازی کردن بوده است).

علاوه بر موارد فوق، به‌یاد داشته باشید که با برخی از افعال که بیان‌گر حالت هستند نه عمل؛ نمی‌توانیم زمان گذشته استمراری را به‌کار ببریم. در موارد زیر ما مجاز به استفاده از گذشته ساده هستیم:

  • افعال مربوط به فرایندهای ذهنی نظیر believe ، know ، realize ، recognize ، remember ، suppose ، think ، believe ، understand و غیره؛

  • افعالی که احساسات را نشان می‌دهند مانند admire ، adore ، detest ، hate ، like ، respect ، love ، dislike ، prefer ، need ، feel ، want ، wish و غیره؛

  • افعالی که حواس را توصیف می‌کنند هم‌چون smell ، taste ، appear ، look ، seem ، sound و غیره؛

  • افعالی که ویژگی‌های دائمی را توصیف می‌کنند مثل consist ، contain ، last ، belong ، possess ، owe ، own و غیره؛

  • افعال گفتاری همانند promise ، tell ، say ، swear ، agree ، disagree و غیره.

به‌عنوان مثال:

جمله غلط:

  • We were knowing each other.

  • I was wanting to travel to the USA for years.

  • I was hearing a lot about Tim recently.

  • I was owning my Mazda.

جمله درست:

  • We knew each other.

  • I wanted to travel to the USA for years.

  • I heard a lot about Tim recently.

  • I owned my Mazda.

سخن پایانی

در این مقاله ما تمام تلاش خود را کردیم که بتوانیم ساختارهای مختلف زمان گذشته استمراری را با زبانی ساده به شما توضیح دهیم. نکاتی که در حین مطالعه این مقاله آموختید مربوط به ساختار جملات مثبت، منفی، سوالی و مجهول زمان گذشته استمراری بود. علاوه بر این کاربردهای مختلف این زمان را با ذکر مثال به شما توضیح دادیم و در نهایت برخی از تفاوت‌های زمان گذشته ساده و استمراری را نیز برای شما بیان کردیم.

حال اگر می‌خواهید با دیگر زمان‌های پرکاربرد زبان انگلیسی و ساختارها و کاربردهای مختلف هریک آشنا شوید، با نصب و راه‌اندازی اپلیکیشن زبان‌شناس، سری به بخش آموزش زمان‌های مختلف آن بزنید و هر یک از این زمان‌ها را دقیق و با جزئیات بیاموزید و از دیگر آموزش‌های مفید و رایگان این اپلیکیشن نیز بهره ببرید.