آزمون تافل چیست؟ + راز موفقیت

در این مطلب با زیروبم آزمون تافل و رازهای موفقیت در آن آشنا می‌شوید.

نازنین علیزاده
نازنین علیزاده
۱۴۰۲ آبان منتشر شد 
آزمون تافل چیست؟

واژه‌ی تافل (Toefl)، مخفف عبارت Test of English as a Foreign Language (تست زبان انگلیسی به‌عنوان زبان خارجی)‌ است و توسط سرویس سنجش تحصیلی (ETS)، اداره می‌شود. آزمون تافل، یکی از شناخته‌شده‌ترین آزمون‌های استاندارد زبان انگلیسی است که سالانه، حدود ۲/۳ میلیون شرکت‌کننده دارد.

هدف اصلی آزمون تافل، سنجش مهارت‌های زبانی و سطح زبان انگلیسی افراد است. اگر می‌خواهید در یکی از دانشگاه‌های خارج از کشور ثبت‌نام کنید، در شرکت‌های بین‌المللی مشغول به کار شوید یا قصد دارید که به کشور انگلیسی‌زبان مهاجرت کنید، ممکن است که بخواهید آزمون تافل بدهید.

اما چرا این آزمون، میلیون‌ها داوطلب از سراسر جهان دارد؟ فرق آزمون‌های دیگر با تافل چیست؟ شرکت‌کردن در این آزمون سخت است؟ چه کسانی باید تافل بدهند؟ آیا مدرک تافل، همه‌جا قابل‌استفاده است؟

در این مقاله، پاسخ این سؤال‌ها را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

تافل چیست؟

آزمون تافل (Toefl)، یکی از آزمون‌های بین‌المللی زبان انگلیسی است که مهارت‌های شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و حرف‌زدن (Speaking) داوطلبان را ارزیابی می‌کند. اگرچه تافل، یک آزمون استاندارد برای سنجش مهارت‌های افراد در انگلیسی آمریکایی است، در کشورهایی مثل انگلستان، ایرلند، نیوزلند و… نیز به رسمیت شناخته می‌شود.

آزمون تافل، به درد چه کسانی می‌خورد؟

این آزمون، بیشتر به درد افرادی می‌خورد که قصد دارند در کالج‌ها یا دانشگاه‌های خارج از کشور، تحصیل کنند. در حال حاضر، نتایج تافل در بیش از ۱۱ هزار دانشگاه در ۱۵۰ کشور دنیا، پذیرفته‌شده است.

همچنین، معمولاً برای درخواست کار در یک شرکت خارجی یا شعبه‌های شرکت‌های بین‌المللی، می‌توانید از گواهینامه‌ی Toefl استفاده کنید. داشتن این مدرک (یا مدرکی مشابه، مثلاُ آیلتس)، یکی از مهم‌ترین شرایط دریافت ویزای دانشجویی یا کاری است.

ساختار آزمون تافل، چگونه است؟

آزمون تافل، چهار بخش دارد که هر بخش، یکی از مهارت‌های اصلی زبان‌آموزان را می سنجد.

بخشمدت‌زمانسؤال‌ها/Tasksتوضیحات
خواندن (Reading)۳۵ دقیقه۲۰ سؤالدر این بخش، از شما خواسته می‌شود که ۳ الی ۴ متن دانشگاهی را بخوانید و به ۱۰ سؤال درباره هر کدام، پاسخ دهید. همچنین، ممکن است لازم باشد که یک جدول یا بخش‌هایی از خلاصه‌ی متن را تکمیل کنید.
نوشتن (Writing)۲۹ دقیقه۲ Tasksیک متن یا فایل صوتی به شما ارائه می‌شود که باید بر اساس آن، دو انشا بنویسید: در یکی از آن‌ها، بنویسید که ایده اصلی فایل ارائه‌شده چیست و دارد راجع‌به چه چیزی صحبت می‌کند؛ در دومی، نظر خود را درباره‌ی موضوع بنویسید.
گوش‌دادن (Listening)۳۶ دقیقه۲۸ سؤالبه چندین سخنرانی و مکالمه‌ی دانشگاهی گوش کنید و به سؤالاتی که درباره‌ی آن‌ها پرسیده می‌شود، پاسخ دهید. اجازه دارید که در حین گوش‌دادن، یادداشت‌برداری کرده و هنگام جواب‌دادن به سؤال‌ها، از آن‌ها استفاده کنید.
صحبت‌کردن (Speaking)۱۶ دقیقه۴ Tasksهنگام گذراندن بخش Speaking آزمون تافل، لازم است که درباره‌ی مجموعه‌ای از موضوعات مشخص‌شده صحبت کنید، در یک مکالمه شرکت داشته باشید و درباره‌ی متن‌های آکادمیک کوتاه، حرف بزنید.

معنای نتایج آزمون تافل چیست؟

در آزمون تافل، «ردشدن» بی‌معنی است. چه نمره‌ی پایینی بگیرید و چه نمره‌ی کامل کسب کنید، همچنان یک گواهینامه‌ی تافل خواهید داشت که می‌تواند در مکان‌های مختلف، به دردتان بخورد. البته، طبیعی است که هرچه نمره‌ی شما بالاتر باشد، شانس بیشتری برای موفقیت دارید!

دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان، کارفرماهای خارجی و سازمان‌های دولتی، یک نمره را به عنوان حداقل امتیاز لازم تعیین می‌کنند؛ بنابراین قبل از هر اقدامی، ببینید که برای رسیدن به هدفتان، لازم است که چه نمره‌ای در آزمون تافل بگیرید.

حداکثر امتیازی که می‌توانید در هر بخش از آزمون تافل بگیرید، ۳۰ امتیاز است؛ یعنی به‌طور کلی، ۱۲۰ امتیاز. اما معنی نمرات مختلف در آزمون تافل چیست؟ نمره‌ای که شما در این آزمون می‌گیرید، نشان می‌دهد که در چه سطحی قرار دارید:

  • امتیاز ۱۰۰ الی ۱۲۰؛ سطح پیشرفته (C1-C2): به‌طور کلی، ۱۲۰ بالاترین نتیجه‌ی ممکن در آزمون تافل است؛ اگر این نمره را بگیرید، یعنی به اندازه‌ی زبان مادری خود انگلیسی می‌دانید و برای تحصیل یا کار کردن، هیچ مشکلی از نظر زبانی ندارید!
  • امتیاز ۷۵ الی ۹۵؛ سطح متوسط رو به بالا (B2): هر دانشگاه و کالج خارجی، شرایط خاص خود را برای پذیرش دانشجوهای خارجی دارد؛ ولی معمولاً با داشتن گواهینامه‌ی B2 می‌توانید در اکثر دانشگاه‌ها ثبت‌نام کنید. همچنین، کسب نمره‌ی ۷۵ تا ۹۵ در آزمون تافل، در بیشتر مواقع برای کارآموزی در یک شرکت خارجی، کافی است.
  • امتیاز ۶۰ الی ۷۰؛ سطح متوسط (B1): این امتیاز، معمولاً برای تحصیل در برخی از کالج‌ها و گذراندن دوره‌های آمادگی دانشگاه‌ها، کافی است.
  • امتیاز کمتر از ۶۰ (سطح Pre-Intermediate): اگر نمره‌تان از ۶۰ کمتر باشد، شانستان هم برای پذیرش در دانشگاه‌ها یا شرکت‌های بین‌المللی، کمتر خواهد بود؛ بااین‌حال، ممکن است که در بعضی شرایط و برای مهاجرت به برخی کشورها، همین امتیاز هم برای شما کافی باشد!

راز موفقیت در آزمون تافل چیست؟

ممکن است با خود فکر کنید: «من که زبانم خوب است؛ پس لازم نیست که برای تافل درس بخوانم و آماده باشم». این اشتباه را نکنید! زبان‌آموزان خیلی خوبی هم هستند که به‌خاطر آمادگی‌ نداشتن، نتوانستند نمره‌ی دلخواهشان را در تافل کسب کنند. حتی اگر انگلیسی‌زبان بومی هم بدون آموزش و تمرین، در آزمون تافل شرکت کند، ممکن است شکست بخورد!

این آزمون، زبان انگلیسی مورداستفاده در محیط‌های کاری و دانشگاهی را ارزیابی می‌کند؛ نه انگلیسی گفتاری روزمره. به‌علاوه، باید بدانید که طی آزمون، چه انتظاراتی از شما می‌رود و بهتر است که چگونه به سؤالات مختلف پاسخ دهید.

ارزیابی مهارت‌هایتان را به خودتان نسپارید. شاید خوب صحبت می‌کنید؛ اما در قسمت نوشتن، مشکل دارید. شاید درست می‌نویسید؛ اما واژه‌ها را اشتباه تلفظ می‌کنید. برای موفقیت در تافل، باید به یک اندازه روی هر مهارت کار کنید.

توصیه می‌کنیم که از معلم خوب کمک بگیرید که به شما در این مسیر، کمک کند. همچنین برای تقویت مهارت‌های زبانی خود، می‌توانید از دوره‌ی تافل اپلیکیشن زبانشناس استفاده کنید. نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و با آگاهی کامل، وارد فرایند یادگیری شوید.

جدا از شرکت در کلاس‌های آمادگی آزمون تافل، لازم است که زمان بیشتری را به یادگیری و تقویت مهارت‌های خود اختصاص دهید. در این قسمت، چند نکته که می‌تواند شانس موفقیت شما را افزایش دهند، با هم بررسی می‌کنیم:

۱) چشم‌انداز خود را گسترش دهید:

موضوعاتی که در آزمون تافل با آن‌ها مواجه می‌شوید، تفاوت زیادی با موضوعاتی دارند که در مدرسه یاد گرفته‌اید. در این آزمون، باید درباره‌ی مقالات و سخنرانی‌های مربوط به نجوم، بازاریابی، زمین‌شناسی، علوم سیاسی و… صحبت کنید. این موضوعات، گاهی آن‌قدر غیرمنتظره هستند که حتی فارسی حرف‌زدن درباره‌ی آن‌ها هم کار راحتی نیست!

حتی اگر انگلیسی حرف‌زدن شما عالی باشد، باید اطلاعاتی درباره‌ی موضوع داشته باشید که بتوانید راجع به آن صحبت کنید. برای این کار، می‌توانید در آزمون‌های آموزشی شرکت کنید یا به نسخه‌های قبلی آزمون تافل، نگاهی بیندازید.

۲) تا جایی که می‌توانید، در آزمون‌های آزمایشی شرکت کنید:

هرچه بیشتر در آزمون‌های تمرینی تافل شرکت کنید، بیشتر به ساختار این آزمون عادت می‌کنید. همچنین، دید بهتری از موضوعات ارائه‌شده به دست می‌آورید و می‌توانید دایره‌ی واژگان خود را گسترش دهید.

احتمالاً اولین بار و در نگاه اول، در دریایی از اصطلاحات علمی ناآشنا غرق می‌شوید؛ اما ناامید نشوید! هرچه مسیر یادگیری و تمرین خود را بهتر و آگاهانه‌تر پیش ببرید، بهتر می‌توانید این کلمات و عبارات را یاد بگیرید. یک تست تمرینی رایگان در وبسایت رسمی ETS موجود است که می‌توانید با استفاده از آن، خود را برای آزمون تافل آماده کنید.

۳) یادداشت بردارید:

هنگام تمرین و انجام‌دادن تکلیف‌های مختلف آزمون تافل، می‌توانید از نکات مهم، یادداشت‌برداری کنید. این کار، به شما کمک می‌کند که بتوانید بهتر و سریع‌تر به سؤالات پاسخ دهید. دقت کنید که شما برای نوشتن همه‌چیز وقت ندارید؛ پس باید با نوشتن کلمات کلیدی، یادداشت‌برداری کامل و درعین‌حال، ساده را یاد بگیرید.

۴) واژگان بیشتری یاد بگیرید:

ممکن است که با بیشتر کلمات و عبارات روزمره و کاربردی انگلیسی، آشنا باشید؛ اما اگر اصطلاحات تخصصی رشته‌هایی مثل زیست‌شناسی، نجوم، زمین‌شناسی و… را بدانید، می‌توانید نمره‌ی بالاتری در آزمون تافل کسب کنید.

با استفاده از اپلیکیشن زبانشناس، می‌توانید به روشی کاربردی، کلمات علمی بیشتری یاد بگیرید که می‌توانند برای شما مفید باشند. سعی کنید که روزانه، حداقل ۵ کلمه‌ی جدید یاد بگیرید و کلمات قبلی را هم تمرین کنید. می‌توانید در حین تمرین انگلیسی حرف‌ زدن، از این کلمات در جملات خود استفاده کنید که بهتر در حافظه‌تان بمانند. به‌علاوه، با یادگیری کلمات ربط (مثل Because، Therefore و…)، می‌توانید نمره‌ی بهتری در بخش اسپیکینگ و رایتینگ تافل، به دست بیاورید.

۵) برای پاسخ‌های خود، برنامه‌ریزی کنید:

در بسیاری از بخش‌های امتحان، لازم است که چندین بار نظر خود را بیان کنید یا انشاهای کوتاه بنویسید. جلسه‌ی امتحان، زمان خوبی برای بداهه‌پردازی نیست. اگر آماده نباشید، ممکن است که گیج شوید یا حرف‌های بیهوده بزنید. خوب است که یک الگوی کلی برای پاسخ‌های خود به سؤالات مختلف داشته باشید. هرچه قالب‌های بیشتری آماده کرده باشید، شانس بیشتری برای نوشتن یک مقاله زیبا و کامل دارید.

از چه زمانی خودمان را برای آزمون تافل آماده کنیم؟

عوامل مختلفی بر مدت‌زمان لازم برای آمادگی برای آزمون تافل، تأثیر می‌گذارند. در قدم اول، ببینید که سطح فعلی شما در زبان انگلیسی چیست. اگر سطح شما پایین‌تر از Upper-Intermediate باشد، بهتر است که اول روی مهارت‌های خود کار کنید و بعد به فکر آزمون‌دادن باشید.

آزمون تافل

برای کسب مهارت در هر سطح، لازم است که تقریباً ۵۰ الی ۶۰ ساعت با یک معلم حرفه‌ای (یا به‌صورت خودآموز) تمرین کنید و به همان اندازه، برای انجام‌دادن تکالیف مرتبط، وقت بگذارید. اگر از قبل، سطح خوبی داشته باشید و بخواهید که به‌صورت منظم، مطالعه و تمرین کنید، بهتر است که حدود ۱/۵ ماه به خود وقت بدهید. در این صورت، خوب است که ۱۰ الی ۲۵ جلسه‌ی آموزشی داشته باشید و به همان میزان، آموخته‌های خود را تمرین کنید.

منابع آنلاین زیادی وجود دارد که می‌تواند به شما برای موفقیت در آزمون تافل، کمک کند. همچنین، کتاب‌های درسی زیادی هست که می‌توانید برای مرور نکات، تمرین و تست‌زدن، از آن‌ها استفاده کنید.

توجه کنید که گواهینامه‌ی تافل، فقط ۲ سال معتبر است. گاهی برای اپلای تحصیلی یا کاری، لازم است که کمتر از ۶ ماه از زمان صدور مدرک شما گذشته باشد؛ بنابراین، بی‌دلیل آزمون ندهید و به تاریخ‌ها دقت کنید. معمولا بهتر است که حداکثر، ۶ ماه قبل از تاریخ آزمون تافل، ثبت‌نام کنید و این مدت را به یادگیری و تمرین بگذرانید.

هزینه‌ی شرکت در آزمون تافل چقدر است؟

هزینه‌ی تافل، بسته به جایی که در آن امتحان می‌دهید، متفاوت است؛ اما معمولاْ بین ۱۸۰ تا ۳۲۵ دلار آمریکا، هزینه دارد. در حال حاضر، هزینه‌ی تافل اینترنتی در سال ۱۴۰۲، مبلغ ۲۶۵ دلار است. این هزینه، شامل هزینه‌های ثبت‌نام، گزارش امتیاز و… می‌شود. توجه کنید که ثبت‌نام دیرهنگام (Late Registration)، برنامه‌ریزی مجدد و لغو آزمون نیز هزینه‌هایی جداگانه دارند.

مدارک لازم برای شرکت در آزمون تافل چیست؟

برای ثبت‌نام در آزمون تافل، باید مدارک شناسایی خود را ارائه کنید. قوانین و الزامات، به محل برگزاری آزمون بستگی دارد. مدارکی که ارائه می‌کنید نیز باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • اصل باشند؛
  • توسط دولت صادر شده باشند؛
  • در تاریخ برگزاری آزمون، معتبر باشند؛
  • با نامی که برای ثبت‌نام استفاده کرده‌اید، مطابقت داشته باشند؛
  • شامل یک عکس جدید و قابل‌تشخیص باشند؛
  • شامل امضای شما باشند؛
  • به زبان انگلیسی ترجمه شده باشند.

اگر نمی‌توانید مدارک موردنیاز را آماده کنید، حتماً حداقل ۷ روز قبل از ثبت‌نام، با دفتر ETC تماس بگیرید.

چگونه در آزمون تافل ثبت‌نام کنیم؟

سه روش برای ثبت‌نام در آزمون تافل وجود دارد:

۱. آنلاین؛

۲. تلفنی؛

۳. ایمیل.

نحوه‌ی ثبت‌نام آنلاین:

راز موفقیت در آزمون تافل

  • پس از مراجعه به وبسایت رسمی ETS، برای خود یک حساب کاربری ایجاد کنید؛
  • تمام اطلاعات موردنیاز را به‌دقت وارد کنید. پس از ذخیره اطلاعات، نمی‌توانید هیچ تغییری ایجاد کنید؛
  • از تاریخ‌های اعلام‌شده، مناسب‌ترین تاریخ برای خود را انتخاب کنید؛
  • هزینه‌ی لازم را بپردازید.

نحوه‌ی ثبت‌نام تلفنی:

برای ثبت‌نام تلفنی، باید تا ساعت ۱۷ (به‌وقت مرکز آزمون) با مرکز ثبت‌نام در منطقه‌ی خود (RPC)، تماس بگیرید. در این روش، مدیران و مسئولان آزمون، فرایند ثبت‌نام شما را انجام می‌دهند. برای رزرو صندلی خود در آزمون تافل به‌صورت تلفنی، باید مراحل زیر را طی کنید:

  • به وبسایت ETS سر بزنید؛
  • منطقه و محل موردنظر خود برای آزمون را انتخاب کنید؛
  • با شماره‌ی اختصاص‌داده‌شده به منطقه‌تان، تماس بگیرید؛
  • درباره‌ی جزئیات و شرایط ثبت‌نام، صحبت کنید؛
  • هزینه‌ی درخواست را پرداخت کنید.

ثبت‌نام از طریق ایمیل:

برای ثبت‌نام در آزمون تافل از طریق ایمیل، باید حداقل یک ماه قبل از تاریخ آزمون، مراحل ثبت‌نام را پیش ببرید. در این روش، ابتدا باید فرم ثبت‌نام موجود در وبسایت ETS را دانلود و پر کنید. پس از تکمیل تمام مشخصات لازم، فرم را به‌همراه رسید پرداخت، به ایمیل مربوطه ارسال کنید. اگر تأییدیه‌ی خود را دریافت نکردید، حداقل سه روز کاری قبل از اتمام مهلت ثبت‌نام، با شعبه‌ی برگزارکننده‌ی آزمون در منطقه‌ی خود، تماس بگیرید.

فرق آزمون آیلتس با تافل چیست؟

هر دو آزمون تافل و آیلتس، آزمون‌های محبوب و استاندارد سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی هستند. اگرچه هر دو آزمون، توانایی‌های شما را ارزیابی می‌کنند، رویکرد و ساختار متفاوتی دارند. به جدول زیر توجه کنید:

بخشتافلآیلتس
Listeningباید بعد از گوش‌دادن به ۲ تا ۳ مکالمه و ۴ یا ۵ سخنرانی، چند سؤال در این زمینه، پاسخ دهید.باید به ۴ متن ضبط‌شده، مونولوگ و روایت گوش کنید و پاسخ خود را به مجموعه‌ای سؤال بنویسید.
Speakingباید پاسخ‌های خود را توسط میکروفون ضبط کنید تا بعداً ارزیابی شوند.توسط یک فرد انجام می‌شود و باید به‌صورت حضوری صحبت کنید.
Writing۲ قسمت

۱: یک مقاله در ۵ پاراگراف و بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ کلمه بنویسید.

۲: از یک گزیده درباره‌ی موضوع اولی، یادداشت‌برداری کرده و از یادداشت‌های خود، برای نوشتن یک پاسخ ۱۵۰ تا ۲۲۵ کلمه‌ای استفاده کنید.|۲ قسمت

۱: اطلاعات گرافیکی ارائه‌شده را خلاصه کنید.

۲: یک پاسخ ۲۰۰ تا ۲۵۰ کلمه‌ای بنویسید.| |Reading|چند متن ارائه‌شده را بخوانید و به سؤالات مختلف، پاسخ دهید.|

این دو امتحان، از نظر سیستم نمره‌دهی با یکدیگر تفاوت دارند. نمرات آیلتس، توسط یک فرد محاسبه و ارائه می‌شوند؛ در مقابل، تافل هم از نیروی انسانی و هم از هوش مصنوعی کمک می‌گیرد. ازآنجاکه تافل معمولا به‌صورت آنلاین انجام می‌شود، سیستم نمره‌دهی خودکار دارد.

اکنون که تمام اطلاعات لازم درباره‌ی هر دو آزمون را در اختیار دارید، می‌توانید بسته به ترجیحات و اهداف خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

کلام آخر

ممکن است که برای شرکت‌کردن در آزمون تافل، استرس داشته باشید. حق هم دارید؛ شرکت در این آزمون، هزینه‌بردار است و شانس شما برای تحصیل یا کار کردن در یک محیط بین‌المللی هم به نتایج آن بستگی دارد.

لازم است که مسیر خود را هوشمندانه پیش ببرید. هرچه رویکرد آگاهانه‌تری داشته باشید و بیشتر تمرین کنید، می‌توانید نمره‌ی بهتری در این آزمون بگیرید. اگر می‌خواهید آمادگی بیشتری برای امتحان داشته باشید، از یک معلم متخصص کمک بگیرید یا با کمک اپلیکیشن زبانشناس، یک برنامه‌ی فردی بر اساس سطح فعلی، اهداف و برنامه زمانی خود، ایجاد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید