چگونه شب امتحان زبان بخوانیم و نمره کامل بگیریم؟

زبان یکی از درس‌هایی است که یادگیری آن نیاز به فوت و فن‌هایی دارد. در این مقاله از زبان‌شناس همه فوت و فن‌های خواندن زبان در شب امتحان را بررسی کرده‌ایم.

Blog-Featured-Images-94.png
تیم تولید محتوا
۱۴۰۲ خرداد منتشر شد 
چگونه شب امتحان زبان بخوانیم و نمره کامل بگیریم

چگونه شب امتحان زبان بخوانیم؟ پیش تر در مقاله چگونه امتحان زبان را ۲۰ بگیریم؟ از وبلاگ زبانشناس تمام راه‌های بیست گرفتن برای امتحان زبان را بررسی کردیم. اما در این مقاله از زبانشناس می‌خواهیم روش‌هایی را برای درس خواندن دانش‌آموزانی که تا شب قبل از امتحان زبان نخوانده‌اند، معرفی کنیم!

۱۰ ترفند طلایی برای زبان خواندن در شب امتحان

زبان یکی از درس‌هایی است که خواندن آن سخت نیست اما نیاز به مطالعه بیشتر و تمرین و تکرار دارد. به‌همین دلیل اغلب دانش‌‌آموزان فکر می‌کنند اگر تا قبل از شب امتحان زبان نخوانده‌اند، دیگر نمی‌توانند با خواندن دروس، مباحث را یاد بگیرند. در ادامه ۱۰ ترفند طلایی برای زبان خواندن در شب امتحان را بررسی کرده‌ایم که با رعایت آن‌ها، علاوه‌بر آن‌که می‌توانید شب امتحان زبان بخوانید، نمره خوبی را نیز می‌توانید کسب کنید.

۱. استرس را از خود دور کنید

فرقی نمی‌کند که تا امروز چند درس را خوانده‌اید و هنوز چند درس نخوانده انتظار شما را می‌کشد! چشمان خود را ببندید، چند نفس عمیق بکشید و ذهن خود را از استرس و ترس جلسه امتحان فردا، خالی کنید. اگر خسته‌اید و شب قبل خواب کافی نداشته‌اید، از روی ساعت ۴۵ دقیقه زمان بگیرید و بخوابید. فرقی نمی‌کند که چه ساعت از شبانه‌روز است که احساس خستگی می‌کنید، شما باید انرژی کافی برای خواندن درس زبان در ساعت‌های باقی‌مانده روز را داشته باشید.

اگر محیط خانه برای درس خواندن شلوغ است، به کتابخانه بروید. سالن‌های مطالعه و هر محیط خلوتی که می‌توان آرامش را در آن پیدا کرد بهترین مکان برای درس خواندن در شب امتحان است. مکان‌های شلوغ امکان مطالعه با کیفیت را از دانش‌آموزان می‎گیرد و اگر ساعت‌ زیادی را درس بخوانید نیز بازدهی بالایی نخواهید داشت. حالا که استرس را از خود دور کرده‌اید ادامه این مطلب که پاسخ سوال «چگونه شب امتحان زبان بخوانیم؟» است، به شما کمک می‌کند!

۲. گوشی را کنار بگذارید

برخی از دانش‌آموزان عادت دارند که از روی گوشی درس بخوانند! خواندن مطالب یک درس از روی گوشی همراه یا سیستم‌های کامپیوتری شاید راحت‌تر از درس خواندن با قلم و کاغذ باشد. اما این روش زبان خواندن می‌تواند راندمان شما را پایین بیاورد و اجازه ندهد که در زمان کم نتیجه خوبی از درس خواندن بگیرید. پس گوشی همراه را کنار بگذارید یا به خودتان این قول را بدهید که تحت هیچ شرایطی در شب امتحان به جز درس خواندن از گوشی همراه استفاده دیگری نخواهید کرد.

۳. برنامه‌ریزی کنید

شاید فکر کنید شب امتحان نیاز به برنامه‌ریزی ندارد و باید فقط شروع به خواندن زبان کنید! درصورتی‌که برنامه‌ریزی راندمان و سرعت زبان خواندن شما را در شب امتحان بالا می‌برد. ابتدا لازم است با توجه به بارم.بندی، دروس کتاب زبان را گروه‌‌بندی کنید. دروسی که بارم بیشتری را در امتحان به خود اختصاص داده است در یک گروه و دروس با بارم‌بندی کمتر را در گروه دیگر قرار دهید. سپس تقسیم‌بندی زیر را برای هر گروه، جداگانه انجام دهید. (گروه بندی‌های زیر را بخاطر بسپارید که تا انتها متن برای سهولت در فهم مباحث از کلمات اختصاری که در پرانتز آورده شده، استفاده شده است.)

  • درس‌هایی که کمی از آن‌ها می‌دانید و روی مباحث آن تسلط کافی را ندارید. (گروه اول)
  • درس‌هایی که روی آن‌ها مسلط هستید و خواندن مجدد آن‌ها زمان زیادی از شما نمی‌گیرد. (گروه دوم)
  • درس‌هایی که تا به حال نخوانده‌اید. (گروه آخر)
روش زبان خواندن برای امتحان

با این روش به‌راحتی می‌توانید تشخیص دهید که در بین دروس با بارم‌بندی بیشتر، روی کدام درس مسلطید، از مباحث کدام درس هیچ چیز نمی‌دانید و با خواندن کدام یک از دروس می‌توانید چند قدم به نمره ۲۰ در امتحان زبان نزدیک‌تر شوید!

اگر دانش‌آموز سال دوازدهم هستید و نمی‌دانید؛ چرا امتحان نهایی زبان ۴۰ نمره است؟ (بارم بندی امتحان نهایی زبان دوازدهم)، روی لینک آبی کلیک کنید تا بتوانید تصمیم بهتری برای گروه‌بندی کردن دروس بگیرید.

۴. درس جدید نخوانید

چگونه شب امتحان زبان بخوانیم؟ خواندن درس‌های جدید را فراموش کنید؛ حتی اگر درسی در گروه درس‌های با بارم‌بندی بالا قرار دارد. خواندن یک درس جدید در شب امتحان می‌تواند تمام وقت شما را تلف کند. زیرا استرس ناشی از امتحان فردا بازدهی مغز را کاهش داده و عملکرد حافظه را برای به خاطر سپردن مفاهیم جدید ضعیف می‌کند. حالا که می‌دانید نباید درس جدیدی را بخوانید، مشخص شد که باید برای شروع به سراغ کدام گروه از درس‌های کتاب بروید! باید خواندن درس‌های گروه اول و دوم را شروع کنید. اما چگونه؟ باید روی درس‌های مهم بیشتر تمرکز کنید. درس‌های مهم چه درس‌هایی هستند؟ پاسخ این سوال را در ادامه بخوانید.

۵. روی درس‌ های مهم بیشتر تمرکز کنید

درس‌های مهم درس‌هایی نیستند که بارم‌بندی بیشتری دارند! درس‌های مهم درس‌هایی هستند که شما می‌توانید آن‌ها را پاسخ دهید و نمره کامل آن بخش از کتاب را به دست آورید. برای بازدهی بیشتر مطالعه درس زبان برای شب امتحان، مفاهیم دروس زبان امتحان کتبی را به بخش گرامر و لغات تقسیم‌بندی کنید. سپس برای خود مشخص کنید که کدام مبحث را در گروه اول و کدام را در گروه دوم می‌دانید! مثال زیر می‌تواند برای فهم این موضوع به شما کمک کند!

فرض کنید درس یک و سه، دروسی است که روی مباحث آن‌ها تمرکز کافی دارید. فصل دوم و چهارم دروسی است که روی آن‌ها مسلط نیستید ولی برخی از مفاهیم را می‌دانید و فقط نیاز به مطالعه بیشتر دارید. در این بین باید مجدد مشخص کنید که تسلط شما روی کدام بخش از مباحث فصل‌های کتاب بیشتر است. آیا از فصل چهار کتاب، گرامر را بیشتر می‌دانید یا لغات را کاملا می‌شناسید؟

۶. خلاصه‌نویسی کنید

در ابتدا که انرژی بیشتری دارید باید با درس‌هایی شروع کنید که روی آن‌ها تسلط کافی ندارید. پیش‌تر تشخیص داده‌اید که روی کدام بخش تسلط بیشتری دارید؛ گرامر یا لغات؟ برای این‌که استرس ناشی از درس خواندن شب امتحان کاهش یابد؛ باید مطمئن شوید که مفاهیم را می‌توانید به حافظه بسپارید و آن‌ها را یاد می‌گیرید. پس یکی از درس‌های گروه دوم را انتخاب کنید؛ بین بخش‌های لغات و گرامر، بخشی را انتخاب کنید که تسلط بیشتری روی آن دارید و شروع به خواندن کنید. خواندن دروس این بخش باید همراه با خلاصه‌نویسی باشد تا نتیجه خوبی از آن بگیرید.

خلاصه‌نویسی بخش‌های گرامر کتاب می‌تواند به صورت نکته‌ای و خلاصه‌نویسی لغات به صورت درست کردن جعبه لایتنر یا فلش کارت باشد. از گزافه‌گویی و نوشتن نکته‌های بسیار کوچک در خلاصه‌نویسی‌ها بپرهیزید. روی کلیات تمرکز کنید و سعی کنید مطالب را طوری بخوانید که نیاز به خواندن مجدد نداشته باشید! فکر کنید فقط یک بار برای خواندن مطلب پیش‌رو زمان دارید و نمی‌توانید مجدد این مبحث خلاصه‌نویسی شده را بخوانید.

(به بیان ساده‌تر، خلاصه‌نویسی نکات گرامری یا درست کردن فلش کارت برای لغات به معنی بازخوانی مجدد نیست! برخی احساس می‌کنند لازم است ابتدا نکات را پیدا کرده و بعد از نوشتن آن‌ها در فلش کارت یا برگه‌های چک لیست، در انتها شروع به یادگیری کنند. درصورتی‌که باید در حین نوشتن خلاصه‌نویسی، سعی کنید مطالب را بخاطر بسپارید.)

۷. نمونه سوالات امتحانی را حل کنید

پس از خواندن دروس گروه اول، باید سراغ خواندن درس‌های گروه دوم بروید. خواندن درس‌های گروه دوم (درس‌هایی که روی مفاهیم آن تسلط کافی دارید)، زمان زیادی از شما نمی‌گیرد و معمولا مطالعه این دروس برای یادآوری مجدد انجام می‌شود. ازاین‌رو، باید روشی را برای مطالعه آن‌ها انتخاب کنید که بازدهی بیشتری داشته باشید. نمونه سوالات سال‌های گذشته مخصوص به این دروس را می‌توانید با یک جست‌وجوی ساده در گوگل به دست آورید و شروع به حل کردن آن‌ها کنید. اگر به سوالی برخورد کردید که نکته‌ای در دل آن نهفته بود که قبل از حل کردن این سوال، آن را نمی‌دانستید، نکته را با یک مثال روی یک کاغذ یادداشت کنید تا بتوانید بهتر آن را بخاطر بسپارید.

۸. گروهی مطالعه کنید

سعی کنید راهکارهای طلایی که پیش‌تر به آن‌ها در پاسخ سوال چگونه شب امتحان زبان بخوانیم، اشاره کردیم را با گروهی از دوستانتان اجرا کنید. خواندن درس زبان به‌صورت گروهی، به‌خصوص در شب امتحان شرایطی را فراهم می‌کند که دانش‌آموزان در یادگیری اهمال‌کاری نکرده و زمان را تلف نکنند. با دوستان خود زمانی را برای شروع مشخص کنید. هر ۴۵ دقیقه یک بار از حال یکدیگر جویا شوید تا انگیزه درس خواندن در شما افزایش یابد.

۹. استراحت کنید

در هر شرایطی باید زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید. استراحت به معنی خوابیدن یا تفریح کردن نیست. بلکه استراحت در هنگام خواندن درس زبان باید هر ۴۵ دقیقه یک بار و به مدت پنج الی ده دقیقه باشد. مدتی را که برای استراحت خود در نظر می‌گیرید، نباید به رختخواب بروید یا شبکه‌های اجتماعی را چک کنید. بلکه باید چند دقیقه چشمان خود را ببندید و با پخش یک موزیک بی‌کلام، خود را به آرامش دعوت کنید. خلاصه‌نویسی‌های خود را مجدد بازخوانی کنید و خود را برای خواندن مباحث جدید آماده کنید.

مطالعه زبان در شب امتحان

۱۰. ورزش کنید

ورزش کردن به معنی دویدن یا عرق کردن نیست. بعد از یک استراحت ده دقیقه‌ای، پنج دقیقه از زمان خود را برای انجام حرکات کششی در نظر بگیرید. نفس عمیق بکشید تا اکسیژن بیشتری دریافت کنید. حرکات کششی و پر کردن ریه با تنفس‌های عمیق کمک می‌کند که خستگی کامل از بدن شما دور شود، خونرسانی در مغز بیشتر انجام شده و در یادگیری مفاهیم اختلال ایجاد نشود.

ویژگی‌های برنامه‌ریزی برای مطالعه شب امتحان

خواندن هشت ساعت درس مفید و منسجم، از ۱۲ ساعت زبان خواندن بدون برنامه‌ریزی و بی‌هدف، نتیجه بهتری خواهد داشت. حتما برای خود مشخص کنید که چه درس‌هایی بارم‌بندی بیشتری دارد، از بین درس‌های بارم‌بندی بیشتر روی کدام یک مسلط هستید، کدام درس برای شما جدید است و باید آن را حذف کنید و با زمان گذاشتن برای خواندن کدام درس می‌توانید روی آن مسلط شوید.

قرار نیست همه مباحث سخت جزء درس‌هایی باشند که باید آن‌ها را حذف کنید. بلکه ممکن است گاهی یک درس مباحث بسیار ساده‌ای داشته باشد اما شما تا به حال آن را نخوانده باشید. پس حتما این مورد را نیز در نظر بگیرید. بهترین راهی که می‌تواند به شما در خواندن درس زبان کمک کند تقسیم.بندی درست درس‌ها است. سطح مباحث هر درس نیز در برنامه‌ریزی درسی برای مطالعه درس زبان تاثیرگذار است.

چگونه شب امتحان زبان بخوانیم؟ سطح سختی و آسانی مباحث را در حین خواندن تغییر دهید و مهمتر از همه این مسئله است که در میانه راه جا نزنید. به برنامه‌ پ‌ریزی که کرده‌اید اعتماد کنید و آن را به سرانجام برسانید تا نتیجه خوبی کسب کنید.

اشتباهات زیر را در شب امتحان انجام ندهید

  • در اتاق تاریک با نور کم و گرم یا سرد زبان نخوانید.
  • در رختخواب مطالعه نکنید و سعی کنید مکانی را برای درس خواندن انتخاب کنید که به شما احساس خواب‌آلودگی ندهد.
  • سعی در تندخوانی نداشته باشید و با آرامش مسیری که در مقاله چگونه شب امتحان زبان بخوانیم، مشخص کردیم را در پیش بگیرید.
  • قهوه و چای ننوشید تا سطح استرس شما بالا نرود.
  • برای زمان از دست رفته حسرت نخورید تا بازدهی شما در زمان باقی مانده حفظ شود.
  • اگر مبحثی را متوجه نمی‌شوسد آن را کنار بگذارید و به سراغ مبحث دیگری بروید.
  • روی یادگیری یک مبحث پافشاری نکنید و اگر چه مجبورید مفاهیم را پراکنده یاد بگیرید اما سعی کنید همه مباحث را عمیق به خاطر بسپارید.
  • کمتر از ۸ ساعت نخوابید تا سر جلسه امتحان هوشیاری کامل داشته باشید.
مطالعه درس زبان برای امتحان

چگونه استرس شب امتحان زبان را کنترل کنیم؟

فکر کردن به زمان از دست رفته، نه‌تنها سودی برای شما ندارد بلکه همین ساعت‌های باقی مانده را نیز از شما می‌گیرد. به حافظه خود اعتماد کنید و مطمئن باشید که همه تلاش خود را کرده‌اید و پاسخ سوال تمام مباحثی را که خوانده‌اید به‌خوبی می‌دانید. شام را سبک بخورید و از خوردن پنیر، خیار، شیر، ماست و دیگر مواد غذایی با طبع سرد بپرهیزید. قبل از خواب تعدادی گردو و مغذی‌جات بخورید تا مغز شما گرم بماند.

قبل از خواب یک موسیقی ملایم و آرامش‌بخش گوش دهید تا استرس را از شما دور کند. وسایل مورد نیاز برای روز امتحان را قبل از خواب آماده کنید تا نگرانی‌های شما برای روز بعد کاهش یابد. بیدار ماندن در شب امتحان بزرگترین اشتباهی است که هر دانش‌آموز می‌تواند انجام دهد. پس حتما زمان مناسبی را برای خواب در نظر بگیرید. بهترین زمان برای خوابیدن که نتیجه آن هوشیاری در جلسه امتحان است، ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح است.

شب امتحان با زبانشناس، زبان بخوان!

اپلیکیشن زبانشناس، یکی از اپلیکیشن‌های خودآموز زبان برای اندروید و ios است که می‌تواند در خواندن زبان در شب امتحان به شما کمک کند. ایده زبانشناس و استفاده از آن برای انواع سبک‌های یادگیری کاربردی است. اگر فردی هستید که باید بنویسید تا یاد بگیرید یا کسی هستید که برای یادگیری باید بشنوید آموزش زبان انگلیسی با زبانشناس یکی از بهترین انتخاب‌هایی است که می‌توانید انجام دهید. پادکست‌ها، فیلم‌های آموزشی، انیمیشن‌های کاربردی برای یادگیری گرامر زبان، تنها نمونه‌های کوچکی از کاربردهای زبانشناس برای یادگیری زبان است. مثلا برخی از دانش‌آموزان به‌جای چگونه شب امتحان زبان بخوانیم، می‌پرسند چگونه شب امتحان لغت بخوانیم؟! جعبه لایتنر زبانشناس یکی از ابزارهایی است که برای حفظ لغات می‌تواند به دانش‌آموزان کمک کند.

کلام آخر؛ یک ساعت قبل از امتحان زبان چه کار کنیم؟

چگونه شب امتحان زبان بخوانیم سوالی بود که کامل به آن پاسخ دادیم و همه روش‌های کاربردی برای زبان خواندن در شب امتحان و گرفتن نمره بالا در امتحان زبان را بررسی کردیم. استرس یکی از بزرگترین چالش‌هایی است که هر دانش‌آموز در شب امتحان با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. تغذیه مناسب، خواب کافی و اعتماد به خود می‌تواند استرس‌ را کاهش دهد. ساعت‌های پایانی نزدیک به امتحان بسیار حساس است و نباید اجازه دهید که استرس بر شما غلبه کند. مرور مباحثی که روی آن‌ها تسلط دارید و اطمینان از این موضوع که آن‌ها را فراموش نکرده‌اید می‌تواند استرس ساعت‌های پایانی را کاهش دهد. از خوردن مواد غذایی کافئین‌دار در ساعت‌های نزدیک به امتحان بپرهیزید و خوردن مغزی‌جات را نیز در رژیم غذایی خود قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید