در جواب thank you very much چه بگوییم؟

اگر می‌خواهید بدانید که در جواب thank you very much چه بگویید، ما را در این مقاله همراهی کنید.

پاسخ به thank you very much

جمله‌ی thank you very much یکی از رایج‌ترین جمله‌های انگلیسی برای تشکر کردن از دیگران است. در ادامه در مورد معنی جمله و جواب‌هایی که می‌توانید در موقعیت‌های مختلف بدهید بیشتر بخوانید.

معنی جمله‌ی thank you very much چیست؟

این جمله در فارسی یعنی «از شما بسیار متشکرم».

این جمله رایج‌ترین عبارت برای تشکر کردن از دیگران است. البته قید very much را می‌توانید از انتهای آن حذف کنید.

در جواب thank you very much چه بگوییم؟

پاسخ به thank you

جمله‌ی thank you very much برای تشکر کردن استفاده می‌شود. اما این تشکر را ممکن است در موقعیت‌های مختلفی بشنوید. مثلا گاهی در جواب لطفی است که در حق دیگران کرده‌اید یا بابت هدیه‌ای است که به دیگران داده‌اید. غیر از موقعیتی که باعث تشکر کردن شده، موقع جواب دادن به این سوال باید رابطه‌ی خود را با طرف مقابل در نظر بگیرید. اگر رابطه‌ی صمیمانه و دوستانه دارید می‌توانید جمله‌های ساده‌تر و صمیمانه‌تر و حتی همراه با شوخی استفاده کنید. در روابط کاری و محیط‌های رسمی باید جواب‌هایی بدهید که عامیانه نباشند. در ادامه پاسخ thank you very much در موقعیت‌های مختلف را بررسی می‌کنیم.

در پاسخ thank you very much در جمع خانواده و دوستان چه بگوییم؟

در ارتباط با اعضای خانواده و دوستان صمیمی می‌توانید از عبارت‌های عامیانه‌تر استفاده کنید و همین‌طور جمله‌هایی که محبت شما را به طرف مقابل نشان می‌دهد. مثلا نمونه‌های زیر:

Anything for you!

هر کاری برات می‌کنم!

این جمله یکی از جواب‌هایی است که می‌توانید در روابط نزدیک از آن استفاده کنید و از این طریق به طرف مقابل بگویید که حاضرید باز هم هر کاری بود برایش انجام دهید. در واقع با همین جمله، هم جواب تشکر او را می‌دهید و هم به‌نوعی ابراز محبت می‌کنید. البته معنای کلمه به کلمه‌ی این جمله مد نظر شما نیست. یعنی هر کاری که در توان داشته باشید برای طرف مقابل انجام می‌دهید.

Happy I could be of help.

خوشحالم که تونستم کمکی بکنم.

اگر دوست شما از شما بابت کمکی تشکر کرده، با این جمله می‌توانید جواب تشکر او را بدهید. همچنین به او اعلام می‌کنید که از کمک کردن به او واقعا خوشحالید تا او باری را روی دوش خودش احساس نکند و تصور نکند که مدیون شماست.

Don’t mention it.

اصلا حرفشم نزن.

وقتی کسی از شما تشکر می‌کند و شما باور دارید که کار خاص و ویژه‌ای انجام نداده‌اید یا اینکه این محبت شما، برای شما حکم انجام وظیفه داشته، می‌توانید از این جمله استفاده کنید. این جمله یعنی نیازی به تشکر نیست. معادل نزدیک این جمله عبارت no problem است ولی عبارت no problem را معمولا در محیط‌هایی به کار می‌برند که کمک کردن شما و کارهایی که انجام می‌دهید بخشی از وظایف کاریتان است.

در پاسخ thank you very much در محل کار چه بگوییم؟

در محیط‌های کاری باید جمله‌های رسمی‌تر به کار ببرید و خبری از ابراز محبت نیست.

No problem.

مشکلی نیست.

این جمله در جواب thank you very much عنوان می‌شود ولی برای زمانی که انجام آن کار که بابت آن از شما تشکر کرده‌اند بخشی از وظایف اصلی شما باشد. مثلا فرض کنید که فروشنده هستید و در خرید به یک مشتری کمک می‌کنید.

I’m happy to be of service.

خوشحالم که کمکتون کردم.

این جمله یک جایگزین خوب برای No problem برای افرادی است که در کارهای خدماتی فعالیت می‌کنند. این جمله احساس بهتری به طرف مقابل می‌دهد و معنای مثبت‌تری دارد.

I know you would help me if I needed it. I’m glad to do the same for you.

می‌دونم اگر من به کمک نیاز داشتم، کمکم می‌کردی. خوشحالم که منم برای تو همین‌ کار رو کردم.

اگر در محیط کار یا هر محیط رسمی دیگری به یکی از همکاران خود کمک می‌کنید و در مقابل، از شما تشکر می‌کنند می‌توانید با این جمله، به تشکر آن‌ها پاسخ بدهید. با این جمله تاکید می‌کنید که همکاری و کمک در محیط کار، یک وظیفه‌ی دوطرفه است.

اگر در محیط کار کسی به شما کمک می‌کند باید حتما تلاش کنید تا در موقعیت مناسب، کمک او را جبران کنید. روابط خانوادگی با روابط کاری متفاوت است. در روابط خانوادگی، کسی در برابر کمک کردن به شما توقعی ندارد ولی در محیط کار باید سعی کنید غیر از تشکر کردن، کمک دیگران را جبران کنید.

It’s my pleasure.

باعث خوشحالی است.

این جمله تقریبا برای تمام انواع محیط‌های کاری مناسب است. این جمله هم نسبت به No problem مثبت‌تر است و نشان می‌دهد که از کمک کردن به دیگران، چه مشتری و ارباب‌رجوع چه همکار، خوشحالید و با رضایت، کارتان را انجام می‌دهید.

در جواب thank you very much در ایمیل چه بگوییم؟

در ایمیل این امکان وجود دارد که جواب‌های طولانی‌تری بدهید. برخلاف گفت‌وگوی رو در رو که بهتر است پاسخ‌ها کوتاه باشند، در ایمیل فرصت استفاده از جمله‌های بلند وجود دارد و با توجه به موقعیت، می‌توانید جمله‌ی مناسب خود را در پاسخ تشکر دیگران بنویسید. در ادامه با سه نمونه از این جواب‌ها آشنا می‌شوید.

My pleasure. Please feel free to reach out to me via this email address should you need help in the future.

باعث افتخارم بود. اگر در آینده هم به کمکی نیاز داشتید می‌توانید از طریق همین ایمیل با من در تماس باشید.

وقتی کسی برای شما ایمیل تشکر فرستاده است، بهتر است که شما هم پاسخی بلند نسبت به جمله‌های رایج، برای او بفرستید. چون هم‌ زمان و هم فضای کافی برای انتخاب کلمات درست دارید.

I’m glad to hear everything worked out well.

خوشحالم که می‌شنوم همه چیز عالی پیش رفته.

اگر در موقعیتی به دیگران کمک کرده‌اید که باعث شده کار آن‌ها به درستی پیش برود و آن‌ها این موضوع را در ایمیل تشکر خود عنوان کرده‌اند، می‌توانید در جواب، به این نکته اشاره کنید.

I was happy to be able to assist you.

خوشحالم که تونستم به تو کمک کنم.

این جمله هم در واقع جایگزین دیگری برای no problem است یعنی همان پیام را منتقل می‌کند ولی بار معنایی مثبت‌تری دارد.

در جواب thank you very much بعد از دریافت هدیه چه بگوییم؟

بهترین جملات در جواب thank you

اگر به کسی هدیه‌ای دادید و او از شما تشکر کرده، در جواب از جمله‌هایی که بالاتر گفتیم استفاده نکنید. در این شرایط می‌توانید از جمله‌هایی شبیه نمونه‌های زیر برای پاسخ دادن استفاده کنید.

I’m so pleased to hear that you liked it. It just really seemed like something you would enjoy.

خیلی خوشحالم که دوستش داشتی. به نظر می‌رسید که ازش خوشت بیاد.

اگر کسی بابت هدیه‌ای از شما تشکر کرد می‌توانید از جواب ساده و کوتاه you’re welcome به معنی قابلی ندارد، استفاده کنید. اما اگر طرف مقابل واقعا از آن هدیه خوشش آمده و حسابی از شما تشکر می‌کند و از هدیه تعریف می‌کند، می‌توانید با این جمله‌ی طولانی‌تر جوابش را بدهید.

I hope you enjoy it/I hope it helps.

امیدوارم که ازش لذت ببری/ امیدوارم که کمک‌کننده باشد.

اگر طرف مقابل از هدیه‌ای که به او داده‌اید تشکر می‌کند ولی هنوز نمی‌داند چیست یا اینکه در مورد آن نظری نداده، می‌توانید با این جمله جواب بدهید.

I’m so glad you liked it!

خوشحالم که دوستش داشتی.

این جمله هم برای زمانی است که طرف مقابل هدیه را باز کرده و از آن خوشش آمده است و موقع تشکر کردن این نکته را عنوان کرده است.

برای طولانی‌تر کردن جواب و ادامه دادن بحث می‌توانید از جمله‌های دیگری هم استفاده کنید. مثلا:

I wasn’t sure it was your color.

مطمئن نبودم که رنگش رو دوست داری یا نه.

پاسخ‌های کوتاه در جواب thank you very much

اگر فرصت کافی برای مکالمه‌های طولانی ندارید از جواب‌های کوتاه و سریع مثل نمونه‌های زیر استفاده کنید.

You’re welcome. You’re very welcome.

خواهش می‌کنم. قابلی ندارد.

این جواب یکی از رایج‌ترین و قابل‌اطمینان‌ترین پاسخ‌هایی است که می‌توانید در جواب thank you very much بگویید. در واقع این جواب برای تمام موقعیت‌ها در هر زمان و هر مکانی مناسب است. هر زمانی که در موقعیتی گیر افتادید که نتوانستید پاسخ مناسب را تشخیص دهید بدون نگرانی از این جمله استفاده کنید.

That’s all right.

خواهش می‌کنم.

No problem.

مساله‌ای نیست.

No worries.

نگران چیزی نباش.

Don’t mention it.

حرفشم نزن.

It’s my pleasure.

باعث خوشحالی منه.

My pleasure.

باعث خوشحالیمه.

Anytime.

هر موقع.

معنای تحت‌اللفظی این کلمه یعنی هر زمان. اما معنی اصلی آن یعنی هر زمان که باز هم به کمک نیاز بود من آماده‌ی کمک هستم.

It was the least I could do.

این کمترین کاری بود که می‌تونستم انجام بدم.

Glad to help.

خوشحالم که کمک کردم.

Sure!

خواهش می‌کنم.

Happy to!

خوشحال شدم.

این عبارت یعنی «از این که تونستم کمکی کرده باشم، بسیار خوشحال شدم». در واقع آن را می‌توانید معادل جمله‌هایی مثل Happy I could be of help در نظر بگیرید.

Of course!

خواهش می‌کنم.

گاهی اوقات کارهایی انجام می‌دهیم که زحمت زیادی برای ما ندارند. مثلا باز نگه داشتن در برای رد شدن یک نفر دیگر یا برداشتن کاغذی که روی زمین افتاده و دادن آن به صاحب کاغذ. در این صورت افراد از ما تشکر می‌کنند و در این شرایط می‌توانید از Of course استفاده کنید. معنی این عبارت این است که کار زیادی انجام نداده‌اید و نیاز به تشکر نبوده. با این جمله در واقع می‌گویید که تشکر آن‌ها را شنیده‌اید.

It’s an honor!

باعث افتخاره.

یکی از جمله‌های رسمی که می‌توانید در مکالمه‌ها استفاده کنید همین جمله است. البته دقت کنید که این جمله همیشه کاربرد ندارد. مثلا اگر از شما برای باز نگه داشتن در تشکر کرده‌اند، معمولا نباید چنین جوابی بدهید. اما اگر تشکر دیگران به‌خاطر کار بزرگی است که انجام داده‌اید می‌توانید در جواب از این جمله استفاده کنید.

not at all

چیز مهمی نیست. خواهش می‌کنم.

این یک جمله‌ی مودبانه برای پاسخ دادن به تشکر دیگران است. این جمله را هم زمانی استفاده کنید که کار چندان مهمی انجام نداده باشید.

it’s no bother

زحمتی نداشت.

این جمله هم برای کارهایی است که زحمت زیادی برای شما نداشته است ولی بابت انجام آن از شما تشکر کرده‌اند. با این جمله نشان می‌دهید که از اینکه کمک کردید خوشحالید.

it’s nothing/think nothing of it

چیز مهمی نبود. بهش فکر نکن.

این جمله هم برای زمانی است که احساس می‌کنید کار بزرگی انجام نداده‌اید.

sure thing

خواهش می‌کنم.

این جمله هم یک اصطلاح رایج آمریکایی است. در پاسخ thank you very much به عنوان یک جواب کوتاه و سریع می‌توانید از آن استفاده کنید.

جمع‌بندی

پاسخ‌های کوتاه به thank you

یکی از جمله‌های پرکاربرد در زبان انگلیسی جمله‌ی thank you very much است. از این جمله برای تشکر کردن از دیگران استفاده می‌شود. در جواب این تشکر، گزینه‌های مختلفی برای پاسخ دادن دارید. انتخاب پاسخ مناسب به شرایطی که در آن قرار دارید بستگی دارد. جوابی که بابت تشکر دریافت هدیه به دیگران می‌دهید با جوابی که در محل کار بابت تشکر از انجام وظیفه‌ی خود می‌دهید، تفاوت دارد.

برای درک بهتر موقعیت‌های مختلف در مکالمه، باید دامنه‌ی لغات گسترده‌ای داشته باشید و مکالمه‌های مختلف را در موقعیت‌های متفاوت شنیده باشید. اگر فرصت کافی برای شرکت کردن در دوره‌های مکالمه ندارید، تماشای فیلم و سریال، بهترین منبع برای تسلط پیدا کردن به مکالمه است. علاوه بر فیلم و سریال، دوره‌های مختلف آموزشی هم توسط مربیان نیتیو برگزار می‌شود که ریزه‌کاری‌های مکالمه را به مخاطب یاد می‌دهد.

برای اینکه به تمام این منابع به صورت یک‌جا دسترسی داشته باشید از اپلیکیشن زبانشناس استفاده کنید. با نصب این اپلیکیشن به هیچ منبع دیگری نیازی ندارید و لازم نیست برای خرید دوره‌های مختلف یا کتاب‌های آموزشی هزینه کنید. هر چه که برای یادگیری نیازی دارید در گوشی و همیشه همراه شما است. کافی است از وقت‌های تلف‌شده در طول روز استفاده کنید و هر روز زمانی را به یادگیری اختصاص دهید.

امکاناتی مثل لایتنر برای به خاطر سپردن کلمات و امکان ثبت روند پیشرفت یادگیری، از ویژگی‌های جذاب زبانشناس است که یادگیری زبان را برای شما به یک بازی لذت‌بخش تبدیل می‌کند.

در مطلب زیر می‌توانید در مورد سیستم لایتنر و نحوه‌ی کار آن بیشتر بخوانید:

جعبه لایتنر چیست؟ (روش ساخت + آموزش طرز کار)

و اگر دوست دارید در مکالمه پیشرفت کنید از توصیه‌های این مطلب استفاده کنید:

پنج استراتژی برای تقویت مکالمه زبان انگلیسی

اگر می‌خواهید با فیلم و سریال زبان خود را تقویت کنید، مطالب زیر را از دست ندهید:

بهترین فیلم های انگلیسی برای تقویت زبان بزرگسالان

10 انیمیشن‌ و فیلم انگلیسی برای تقویت لیسنینگ زبان که باید ببینید!