اگر زبانآموز هستید، حتماً لحظاتی را تجربه کردهاید که در آن آب دهانتان خشک میشود، عرق سرد میکنید، دهانتان باز است اما هیچ صدایی از آن درنمیآید؛ چراکه مغزتان قفل کرده است! بله درست حدس زدید! اولین تجربههای همه زبانآموزان در یک مکالمه واقعی به زبان انگلیسی، بهقطع دارای چنین لحظاتی است. اما این طبیعی است و هیچ اشکالی ندارد! آنچه اشکال دارد، گیر کردن در این مرحله است.
با ما همراه باشید تا سریعترین روش یادگیری مکالمه زبان انگلیسی را به شما آموزش دهیم! در واقع، کارهایی را به شما یاد بدهیم که با رعایت کردن آنها، میتوانید با کمترین اتلاف زمان و انرژی، مکالمه خود را بهبود دهید.
اول از هرچیز: نظم، نظم و نظم!
اگر میخواهید در یادگیری هرچیزی به موفقیت برسید، پیش از هرچیز به یک پیشزمینه بسیار مهم نیازمندید: نظم! البته میتوان حدس زد که هماکنون چندین مورد به ذهنتان میرسد که: «پس فلان نفر چه؟! مطمئنم او بدون نظم خاصی زبان یاد گرفت». اما صبر کنید! اول آنکه آدمها را از ظاهر قضاوت نکنید! دوم هم آنکه در اینجا به دنبال یادگیری سریعترین روش یادگیری مکالمه زبان انگلیسی هستیم؛ نه کندترین روش.
اگر میخواهید زمان و انرژی زیادی هدر ندهید، اولین هدف خود را بر «مستقر کردن نظم» متمرکز کنید. نظم خودبهخود به وجود نمیآید. بسیاری افراد وجود دارند که تصمیم میگیرند زبان بخوانند و بعد از چند هفته و با عقب افتادن از برنامه خود، ناامید میشوند و کار را رها میکنند. اما باید بدانید که تا رسیدن به نقطهای که در آن هر روز زبان تمرین کنید، فاصله دارید.
تنها زمانی میتوانید ایدهل تمرین کردن هر روزه را محقق کنید که:
۱. ناامید نشوید و خود را سرزنش نکنید! باید بدانید در ابتدای کار، بینظمی و عقب افتادن از برنامه طبیعی است. تنها لازم است کم نیاورید و به تمرین ادامه دهید، هرچند اگر نتایج در ابتدای کار دلچسب نباشد.
برای این مورد توصیه میکنیم مقاله انگیزه در یادگیری زبان انگلیسی را بخوانید.
۲. زبان خواندن را همچون برنامه تمرین باشگاه یا رژیم غذایی در نظر بگیرید: چرا مربیان و پزشکان تغذیه یک ماه یک بار برنامه تمرین یا برنامه غذایی مراجعان خود را تغییر میدهند؟ چون عادت کردن به یک روش مضر است و مغزتان را شرطی میکند. برای خود برنامه تمرین یک ماهه تعیین کنید و پس از یک ماه آن را تغییر دهید. بدین ترتیب میتوانید مطالعات خود را اثربخش نگه دارید.
۳. روش را چگونه تغییر دهیم؟ میتوانید این کار را با تغییر منابع آموزشی خود انجام دهید؛ یا آنکه مکان مطالعه یا ساعتهای مطالعه خود در روز را عوض کنید. هرچیزی که ذهن شما را از شرطی شدن دور نگه دارد، کفایت میکند.
۴. برای رسیدن به نظم، چند کار دیگر نیز نیاز دارید: دقیقاً هدف خود را بشناسید، روش معین کنید، چکلیست بسازید و چشمانداز برای خود تعیین کنید.
با ما همراه باشید تا این موارد را در بخش بعدی بررسی کنیم.
اهمیت داشتن روش، چکلیست و چشمانداز یادگیری
گفتیم برای آنکه بتوانید به نظم دلخواه خود برسید، اول از هرچیز لازم است صبور باشید و در برابر شکستها دوام بیاورید! در ادامه لازم است محیط و برنامه مطالعاتی خود را به شکل ماهانه یا به هر ترتیبی که خودتان میدانید تغییر دهید و اجازه ندهید مغزتان شرطی شود. در انتها هم گفتیم لازم است دقیقاً هدف خود را بشناسید، روش معین کنید، چکلیست بسازید و چشمانداز برای خود تعیین کنید.
چگونه هدف خود را بشناسیم؟
ساده است: برای چه میخواهید زبان یاد بگیرید؟ میخواهید آیلتس دانشگاهی بگیرید و به یک دانشگاه سطح اول دنیا اپلای کنید؟ میخواهید با همکار یا مدیر انگلیسیزبان خود انگلیسی حرف بزنید و نیازهایتان را برطرف کنید؟ میخواهید تدریس زبان را به عنوان شغل خود در آینده برگزینید؟ یا آنکه مقاصد تجاری دارید و میخواهید مذاکره کنید، چانه بزنید و قراردادهای پرسود ببندید؟
اول از همه قصد اصلی خود را مشخص کنید. اگر از همان اول بدانید برای چه زبان میخوانید، یافتن سریعترین روش یادگیری برای شما بسیار آسانتر خواهد شد؛ چراکه برای هر قصدی که به ذهنتان برسد، منابع اختصاصی بسیار زیادی وجود دارد که از همان ابتدا میتوان از آنها کمک گرفت. این هدف که «میخواهم بر زبان مسلط شوم» اصلاً هدف مشخص و بهدردبخوری نیست.
بنابراین اولین کاری که لازم است انجام دهید آن است که یک کاغذ بردارید و بزرگ بر روی آن بنویسید: من زبان میخوانم تا به فلان هدف برسم. مثلاً من زبان میخوانم تا به آیلتس 8.5 برسم. من زبان میخوانم تا در پروژه بعدی بتوانم مدیر خود را بهتر قانع کنم. آن کاغذ را بر روی دیوار اتاق خود بچسبانید تا در مواقع سخت، یادتان نرود به چه دلیل دارید سختی میکشید.
اما روش چیست؟
شما برای رسیدن به هدف خود، مسیرهای متفاوتی پیش روی خود دارید: میتوانید به کلاس زبانهای معمولی بروید، میتوانید یک کلاس فشرده پیدا کنید و در آن حاضر شوید، میتوانید معلم خصوصی بگیرید، میتوانید از کورسهای آنلاین یا آفلاین بهره بگیرید و البته میتوانید به تنهایی و در خانه خود را در منابع غرق کنید و بهعنوان یک زباندان از آن بیرون بیایید.
شرایط خود را بسنجید و ببینید کدامیک برای شما بهتر است. اگر به اندازه کافی پول دارید، کار کردن با یک معلم خصوصی خوشفکر میتواند به سرعت اوضاع مکالمه شما را بهبود دهد. اگر ندارید، میتوانید کلاسهای معمولی یا فشرده بروید. در عین حال میتوانید در خانه هم زبان یاد بگیرید. در بخشهای بعدی همه اینها را بررسی میکنیم.
در نهایت، هر روشی را که انتخاب کنید، لازم است به طور منظم کارهای متنوعی را برای آن انجام دهید. برای آنکه دچار وضعیت: «ای واای! یادم رفت!» نشوید، چکلیست بسازید، از روی چکلیست خود کپی بگیرید و آخر هر روز یا هر هفته، مطمئن شوید همه وظایفتان را انجام دادهاید.
چگونه چکلیست بسازیم؟
هر روشی که پیش بگیرید به قطع لازمههای زیادی دارد که باید با صبر و نظم به آنها بپردازید. شما باید یک لیست از همه فعالیتهایی که باید انجام دهید تهیه کنید و آنها را در قالب یک چکلیست منسجم درآورید. در چنین زمینههایی هرگز به حافظهتان اعتماد نکنید! حتی اگر لازم است تنها دو کار در روز انجام دهید، همانها را لیست کنید و اجازه دهید هر روز جلوی چشمتان باشد. این کار به شما کمک خواهد کرد هرچه سریعتر به نظم دلخواهتان نزدیکتر شوید.
بر روی کاغذهای چکلیست خود تاریخ بزنید، و آنها را نگه دارید. با این کار در آخر هر ماه میتوانید بهطور دقیقی آمار موفقیتها و شکستهای خود را دربیاورید و برای برنامهریزی ماه بعد، استراتژیهای جدیدی را برای افزایش موفقیتها و کاهش شکستهای خود تعیین کنید. اگر با این روش جلو بروید، معجزههای آن را بعد از چند ماه مشاهده خواهید کرد؛ چراکه چکلیست کمک میکند نظارت سختگیرانه و در عین حال هوشمندانهای بر کارهای خود داشته باشید.
اصلاً چشمانداز تعیین کردن یعنی چه؟
ساده است: یعنی هدف اصلی خود را به اهداف کوچکتر بشکنید و برای رسیدن به هرکدام محدوده زمانی مشخص کنید. مثلاً اینکه برای خود تعیین کنید «من میخواهم تا چهار ماه دیگر اولین مصاحبه کاری خود به انگلیسی را انجام دهم.» یا اینکه «میخواهم تا سه ماه دیگر در آزمون شبیهساز آیلتس نمره 6 بیاورم» و مثالهای مشابه این. اگر به دنبال آموزش مکالمه زبان انگلیسی سریع هستید، چشماندازها میتوانند ارزیابی دقیقی از سرعت یادگیریتان در میانمدت به شما بدهند.
اگر تمام این کارهایی که در این دو بخش گفتیم را با دقت انجام دهید، ظرف مدت چند هفته میتوانید به نظم دلخواه خود دست یابید. ضمناً این جمله را به خاطر داشته باشید: یادگیری واقعی از زمانی شروع میشود که به نظم دست پیدا کردهایم.
کدام کار برای کدام زمانها؟
اگر در قسمت روش، انتخاب کردید که به کلاس زبان یا کلاس خصوصی بروید، تا حد خوبی تکلیفتان با این مسئله روشن است و تنها لازم دارید با معلم و کلاس خود پیش بروید و تکالیفتان را انجام دهید. اما اگر در خانه و بدون مربی قصد یاد گرفتن زبان دارید، احتمالاً بخش مهمی از زمان شما صرف این خواهد شد که بهترین مسیر را برای قدم بعدی خود تعیین کنید.
در اینجا چند پیشنهاد کلی برای شما داریم:
پیش از فرا رسیدن زمان درست، خود را در دام کلاسهای مکالمه یا جمعهای تمرین مکالمه نیندازید!
اگر در سطوح آغازین یادگیری زبان هستید، بهتر است برای مدتی از رفتن به کلاسها یا جمعهایی که در سطوح پیشرفتهتر قرار دارند خودداری کنید. چراکه ممکن است اثر بسیار بدی بر اعتمادبهنفس شما داشته باشد. در عوض چند تمرین فوقالعاده که در ادامه به شما خواهیم گفت را انجام دهید تا کمی زبانتان باز شود و پس از آن، در اقیانوس مکالمه با دیگران شیرجه بزنید!
اگر در سطوح ابتدایی هستید و آموزش مکالمه زبان انگلیسی سریع هدف شماست، مقاله پنج استراتژی برای تقویت مکالمه زبان انگلیسی بهترین راه برای شروع را به شما آموزش میدهد! در این مقاله به شما خواهیم گفت چطور با کمک پنج تمرین فوقالعاده ۱. تکرار فعالانه، ۲. تکنیک سایه، ۳. روخوانی، ۴. سخنرانی و ۵. بازگویی، بدون نیاز به هیچ کلاس یا پارتنری توان خود در مکالمه را متحول کنید و در مدتی کوتاه، از سطح مبتدی به سطح متوسط مهارت مکالمه دست پیدا کنید. این تمرینها حتی برای افرادی که در سطوح متوسط و پیشرفته قرار دارند نیز مفید خواهد بود!
پس از یکی دو ماه تمرین با این روشها، خودتان تغییر را احساس خواهید کرد. اگر تغییر را حس کردید، یعنی زمان آن رسیده تا مکالمات زبان انگلیسی را شروع کنید. هیچکس با شنا کردن در استخر کمعمق، شناگر ماهری نمیشود؛ تمرین مکالمه هم به همین شکل، بهتنهایی چالش خاصی ندارد. بنابراین اگر احساس میکنید مهارتهای اولیه تلفظ لغات و کنار هم چیدن آنها را به دست آوردهاید، زمان آن رسیده تا تمرین خود را از اتاق خود فراتر ببرید و کمی چالش تجربه کنید!
با دیوار حرف نزنید!
مواظب باشید تمرین مکالمه در خلوت و تنهایی به عادت و محیط امن شما تبدیل نشود. اگر چنین چیزی رخ دهد، تواناییهای واقعی مکالمه شما در حد مبتدی باقی خواهد ماند و از آن فراتر نخواهد رفت؛ حال هرچه لغات سخت و الگوهای پیچیدهتری را یاد بگیرید. مهم آن است که در فضای مکالمه واقعی، اثر همه آن تمرینها با کوچکترین اضطراب از بین خواهد رفت.
بنابراین زمانی که کمی از آب و گل درآمدید، حرف زدن با دیوار را متوقف کنید و سریع به دنبال یک پارتنر تمرینی بگردید. مطالعات متعددی از جمله در انجمن آموزش و توسعه آمریکا (ASTD) نشان دادهاند که داشتن پارتنر در یادگیری زبان میتواند شانس موفقیت شما را تا 65 درصد افزایش دهد! در مقاله راهنمای جامع پیدا کردن پارتنر انگلیسی اصول پیدا کردن پارتنر را با تفصیل زیادی آموزش دادهایم.
اما پیدا کردن یک پارتنر یک چیز است، متعهد ماندن، ادامه دادن و صبر کردن برای رسیدن به نتیجه، یک چیز دیگر. بسیاری از افراد به دلیل ترس و اضطراب زیادی که در اولین تجربههای خود از مکالمه به انگلیسی تجربه میکنند، ترجیح میدهند تمرین در همان استخر کمعمق و امن خود را ادامه دهند. اما این کار به شما نمره بالای آزمون و توان چانهزنی با مدیر را نخواهد داد!
تا زمانی که مجبور نشوید، زبان یاد نمیگیرید: خود را در شرایطی قرار دهید که مجبور شوید!
کنترل احساسات منفی و تاب آوردن تا رسیدن به سطح باثباتی از توانایی مکالمه واقعی با دیگران، در ابتدای امر کاری سخت است، اما نشدنی نیست. ما دو مقاله تخصصی در این زمینه برای شما آماده کردهایم: غلبه بر ترس از مکالمه به زبان انگلیسی و چگونه دلهره و اضطراب خود را هنگام مکالمه کاهش دهم؟
این دو مقاله دید بسیار خوبی را در مقابله کردن با احساسات منفی در هنگام مکالمه با دیگران به شما میدهند و میتوانند با یک رویکرد علمی به شما آموزش دهند که چگونه دوره سخت اولیه شیرجه زدن در اقیانوس را بگذرانید، زنده بمانید و البته بدون هیچ آسیبی به تمرین کردن ادامه دهید! آنها را از دست ندهید.
اما یک نکته مهم دیگر نیز در اینجا وجود دارد: اینکه باید به دنبال راههایی باشید تا پیچاندن و فرار کردن غیرممکن شود. تنها راهی که میتواند شما را مجبور کند مسئولیتپذیر باقی بمانید و هر روز از نو عمل ترسناک شیرجه زدن در اقیانوس (آنهم از آن ارتفاع ترسناک!) را انجام دهید، این است که جا زدن را برای خود هزینهبر کنید. مثلاً چه؟ مثلاً اینکه پول پرداخت کنید!
شرکت در کلاسهای سطح متوسط، یا گرفتن معلم خصوصی تا چند ماه اولیه، میتواند از این نظر ثمربخش باشد که شما را به زور در مسیر نگه دارد و اجازه ندهد به سادگی از تمرینهای سخت خود در بروید! اگر به دنبال آموزش مکالمه زبان انگلیسی سریع هستید، لازم است به مسیرهایی که خطر شکست در آنها زیاد است وارد نشوید و راههای امنتر را انتخاب کنید؛ حتی اگر شما را به سختی بیندازد.
بنابراین تنها اگر مطمئن هستید جا نمیزنید و فرار نمیکنید، به دنبال پارتنر یا جمع تمرینی بدون هزینه باشید. اما اگر سابقهتان خراب است، از جیبتان، حیثیتتان یا هر دارایی دیگری که دارید مایه بگذارید و خود را به زور در مسیر تمرین نگه دارید!
حال که به اندازه کافی اصول مقدماتی را بیان کردیم، میتوانیم سری بزنیم به خود فعالیت مطالعه زبان و تمرین مکالمه و چند راهنمایی در این زمینه نیز به شما ارائه دهیم.
استراتژیهای مفید در تمرین مکالمه
در ادامه چند راهنمایی مهم برای تعیین روش مطالعه به شما ارائه میدهیم که میتوانند اثری عالی در بهبود مهارت صحبت کردن شما داشته باشند.
تکرار کلمهها کافی است! با جملات تمرین کنید
اگر از آب و گل درآمدهاید و کلمات پایهای انگلیسی را میدانید، وقت آن رسیده تا حفظ کردن کلمات را کنار بگذارید و با یک استراتژی جدید، یعنی یادگیری جملههای جدید به کار خود ادامه دهید. روشهای مختلفی برای این کار وجود دارد که به شدت به سطح دانش انگلیسی شما ربط دارد. اما اگر تازه از آب و گل درآمدهاید، میتوانید سری به مقالاتی بزنید که یک سناریوی خاص را فرض میگیرند و جملاتی که در آن سناریو ردوبدل میشوند را به شما میگویند.
مثلاً شما به یک مهمانی بهمناسبت سال نو رفتهاید: چه اصطلاحات و جملاتی را باید استفاده کنید؟ چنین مقالههایی را در تعداد زیاد میتوانید در کتگوری مکالمه انگلیسی بلاگ زبانشناس پیدا کنید. یادگیری جملات جدید شما را برای قرارگیری در موقعیتهای متفاوت جهان واقعی آماده میکند. بر اساس هدفگذاریهای خود، مقالات متناسب را پیدا کنید، به بررسی و تمرین و تکرار جملات آن بپردازید و کلمههای جدید را در قالب جملات یاد بگیرید.
مزیتی که تمرین کردن با جملات دارد، این است که تا حدی به شما «رفتار مودبانه» را نیز (علاوه بر آموزش زبان) به شما آموزش میدهد. برای مثال به مقاله تمرین الگوهای جدید زبانی در مکالمه زبان انگلیسی نیز سری بزنید تا هرچه بیشتر به تمرین کردن با این روش مجاب شوید.
الگوها را یاد بگیرید، نه قانونها را
تمرین کردن با جملات یک مزیت دیگر نیز دارد: اینکه به طور ناخودآگاه به شما آموزش میدهد کلمات را با چه الگویی در کنار همدیگر قرار دهید. همانطور که در بخش بعدی بررسی میکنیم، وسواس گرفتن بر روی قوانین گرامری میتواند برای مهارت اسپیکینگ شما سمی باشد. از همین رو لازم است یک استراتژی برای مقابله با وسواس گرامری داشته باشید و آنهم اینکه خود را در معرض الگوهای مختلف ساخت جمله قرار دهید.
با متمرکز کردن تمرینات خود حول جملات جدید، و البته ساخت جملههای جدید مطابق با جملههای تمرینی، میتوانید تا حدی بر این وسواس غلبه کنید. ضمن اینکه شما نمیتوانید در هنگام حرف زدن قوانین گرامری را تصور کنید و جملات را در قالب آنها بریزید. شما تنها باید یاد بگیرید که حرف بزنید. همین!
بر وسواس گرامری غلبه کنید
گفتیم وسواس گرفتن بر گرامر برای مهارت اسپیکینگ سمی است. چرا؟ چون سرعت شما را در هنگام مکالمه کاهش میدهد. اگر نیاز دارید ذهن سختگیر خود را قانع کنید که چرا باید کمی در زمینه قوانین گرامری آسانگیر باشد، به شما پیشنهاد میدهیم سری به مقاله یادگیری زبان انگلیسی - گرامر مهمتر است یا لغت بزنید. این مقاله به تفصیل به شما خواهد گفت رویکرد مناسب در یادگیری گرامر باید چگونه باشد و چه جایگاهی باید به آن داده شود.
به کودک درون خود توجه کنید!
حتماً این را زیاد شنیدهاید که: «بهترین موقع یادگیری زبان در کودکی است». درست است، اما اگر دیگر کودک نیستید و زبان هم نمیدانید، لازم است از رسمی بودن خود بکاهید و از کودک درون خود کمک بگیرید! چگونه؟ با بازی کردن!
بازیهای زیادی وجود دارند که در آموزش مکالمه زبان انگلیسی سریع اثربخشی چشمگیری دارند. بعضی از آنها زیادی کودکانهاند اما بعضی دیگر میتوانند برای بزرگسالان نیز جذاب و سرگرمکننده باشند. در مقاله بازیهای آموزش زبان انگلیسی هفت بازی وجود دارد که برای بزرگسالان کاملاً مناسب است:
بازی توضیح نقاشی
بازی استاپ!
بازی بیستسوالی
بازی صندلی داغ
بازی مناظره
بازی طوفان
بازی شرطبندی
اسم این بازیها را در مقاله گفتهشده جستوجو کنید و روش انجام آن را یاد بگیرید. آنها را در کلاس، جمع تمرینی و یا با پارتنر خود بازی کنید.
زیاد اشتباه کنید، اما اشتباهات خود را تکرار نکنید
یک کار که حتماً باید انجام دهید، این است که یک «دفتر اشتباهات» برای خود تهیه کنید. اشتباهات لغوی، گرامری، تلفظی و... خود را که معلم یا پارتنرهای شما به شما تذکر میدهند و یا خودتان کشفشان میکنید را یادداشت کرده و سپس در یک دفتر مجزا ثبت کنید. این دفتر مهمترین نقش را در بهبود مهارتهای مکالمهای شما خواهد داشت! اصلاً آن را دست کم نگیرید و در پُر کردن آن هرچه بیشتر کوشش کنید.
اگر وقت کافی برای کشف، ثبت و بهبود اشتباهات خود اختصاص دهید، میتوانید معجزه آن را پس از چند ماه مشاهده کنید.
گوش دادن منفعلانه: آری یا نه؟
بسیاری از مقالات آموزش مکالمه به شما پیشنهاد میدهند: خود را در انگلیسی غرق کنید. اما آیا واقعاً گوش دادن به چیزهایی که نمیفهمیم فایدهای دارد؟ آن را مفصل در مقاله گوش دادن منفعلانه خوب است یا بد؟ بخوانید.
از اپلیکیشنهای مناسب تمرین مکالمه بهره بگیرید
هیچچیز در این دنیا به اندازه تکنولوژی کار شما را در یادگیری زبان راحت نمیکند! از اپلیکیشنهای زیر بهره بگیرید و فرآیند یادگیری مکالمه خود را بهبود دهید:
۱. اپلیکیشن زبانشناس: این اپلیکیشن از چند جنبه مختلف به شما کمک میکند:
اول. اگر در مرحله اولیه یادگیری هستید، زبانشناس میتواند منابع فوقالعادهای را برای تمرینهای تکرار فعالانه، تکنیک سایه، روخوانی، و بازگویی در اختیار شما بگذارد.
دو. زبانشناس یک محیط اختصاصی برای یافتن پارتنر یادگیری زبان دارد! با کمک این محیط میتوانید دوستان و همدرسیهای خوبی برای خود بیابید.
سه. کورسهای بسیاری در این اپلیکیشن برای تمرین مهارتهای مکالمه وجود دارد. استفاده از این دورههای آموزشی میتواند اثربخشی زیادی در بهبود مهارت اسپیکینگ داشته باشد.
۲. اپلیکیشن Hello talk: در این برنامه میتوانید دوستانی پیدا کنید که زبان مادریشان انگلیسی است و میتوانند به شما در مسیر یادگیری زبان کمک کنند. این برنامه برای دانشآموزان متوسط به بالا فوقالعاده است.
۳. اپلیکیشن Tandem: این برنامه نیز کارکردی همانند برنامه Hello talk دارد و پیشنهاد میکنیم هر دوی این برنامهها را نگاه کنید.
سخن آخر
در این مقاله تلاش کردیم اصولی را به شما آموزش دهیم که با رعایت کردن آنها، میتوانید سرعت یادگیری مهارت اسپیکینگ خود را تا حد زیادی افزایش دهید. آنچه درباره ایجاد نظم گفتیم ممکن است به نظر شما کمی سختگیرانه بیاید؛ اما انجام آنها مخصوصاً برای کسانی که بدون معلم زبان میآموزند ضروری است. دلیل آن این است که شما نیاز دارید با دلایل محکم و واقعی، ارزیابی دقیقی از شکستها و پیروزیهای خود داشته باشید.
از همراهی شما متشکریم! اگر شما نیز در این زمینه تجربههای موفقیتآمیز یا شکستخورده دارید، آن را با دیگر کاربران زبانشناس به اشتراک بگذارید.