بهترین اپلیکیشن جعبه لایتنر زبان انگلیسی کدام است؟ امروزه به دلایل مختلفی مثل مهاجرت، تعداد زیادی از افراد یادگیری زبان را آغاز کردهاند. جعبه لایتنر به انگلیسی یا همان لایتنر باکس (Leitner Box) یکی از روشهای عالی برای حفظ واژگان انگلیسی است که از بخشهای اصلی یادگیری قدم به قدم زبان انگلیسی به حساب میآید. در این بین چالش اصلی زبان آموزان تعداد زیاد واژگان انگلیسی است که باید برای آزمونهای مختلف مثل آیلتس و تافل یاد بگیرند که گاها به 2 تا 3 هزار واژه میرسد. مسلما استفاده از جعبه لایتنر به صورت فیزیکی حجم زیادی از زمان ما را برای نوشتن فلشکارتها میگیرد؛ همینطور دسترسی همیشگی به آن دشوار خواهد بود. اما اگر از اپلیکیشن جعبه لایتنر برای موبایل استفاده کنید، در این صورت همیشه آن را در جیب خود به همراه دارید و میتوانید از هر زمانی که به دست آوردید، برای یادگیری لغات استفاده کنید. برنامه جعبه لایتنر به شما کمک میکند با یک روش جذاب تمام واژگان جدید انگلیسی را یاد بگیرید و به خوبی واژگان را از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت خود انتقال دهید. در این مقاله تا انتها همراه ما باشید تا بهترین اپلیکیشن جعبه لایتنر برای اندروید و ios را به شما معرفی کنیم.
جعبه لایتنر چیست؟
فکر کنم بهتر باشد ابتدا بدانیم جعبه لایتنر چیست؟ جعبه لایتنر روشی است که برای یادگیری اطلاعات مختلف به کار گرفته میشود که در روشهای یادگیری واژگان انگلیسی بسیار معروف است. این روش یادگیری را لایتنر، محقق و روانشناس اتریشی، ایجاد کرده است که به همین دلیل به آن جعبه لایتنر میگویند. لایتنر این موضوع را میدانست که ما انسانها برای ثبت اطلاعات جدید در حافظهی بلندمدت خود، به تکرار نیاز داریم. او روزهای مناسب برای تکرار اطلاعات جدید را آزمایش کرد و به نتیجهای رسید که به روش جعبه لایتنر شناخته میشود. جعبه لایتنر شامل یک جعبه و چندین فلش کارت میشود که تعداد کارتها با توجه به موضوعی که میخواهیم یاد بگیریم متفاوت است. به طور مثال برای یادگیری 500 لغت انگلیسی به روش لایتنر، نیاز به 500 فلش کارت دارید.
نحوه کار کردن با اپلیکیشن های جعبه لایتنر برای یادگیری زبان انگلیسی
نحوه کار کردن با جعبه لایتنر برای یادگیری زبان انگلیسی به این صورت است که برای یادگیری یک مطلب 4 یا 5 بخش مختلف وجود دارد. به طور مثال برای یادگیری لغات انگلیسی با روش لایتنر، شما باید از هر کدام از این بخشها عبور کنید تا در نهایت کارت را به بخش آخر برسانید. فرض کنید واژه bicycle را به تازگی دیدهاید و میخواهید آن را به حافظه بلندمدت خود انتقال دهید. کافی است واژه را به اپلیکیشن لایتنر خود اضافه کنید. حال اپلیکیشن در روزهای مختلف این واژه را به شما یادآوری میکند. ابتدا در روز اول، سپس روز سوم، روز هفتم، شانزدهم و …. این تکرار باعث میشود آن واژه جدید کاملا در ذهنتان جای بگیرد و به راحتی فراموش نشود. لازم به ذکر است که از این اپلیکیشن برای یادگیری مطالب دیگر مثل فرمولهای ریاضی، سوالات پزشکی و موضوعات دیگر نیز میتوانید استفاده کنید.
مزایای استفاده از اپلیکیشنهای لایتنر
در ادامه به چند مورد از مزیتهای استفاده از اپلیکیشنهای جعبه لایتنر برای موبایل و لپ تاپ اشاره میکنیم:
قابل حمل بودن: اولین و مهمترین مزیت اپهای جعبه لایتنر، قابل حمل بودن آن است. بی شک همیشه نمیتوانیم نسخه فیزیکی جعبه لایتنر را با خود حمل کنیم؛ اما موبایلها و تبلتهایمان همیشه همراه ما هستند. به همین علت در هر موقعیتی که به دست آوردید، میتوانید موبایل خود را باز کرده و یادگیری زبان انگلیسی را آغاز کنید.
یادگیری همراه با سرگرمی: تعدادی از برنامههای جعبه لایتنر، از بازی و سرگرمی برای یادگیری بهتر و تشویق کاربران استفاده میکنند. هنگامی که یادگیری با سرگرمی ترکیب میشود، راندمان یادگیری را بیشتر کرده و باعث میشود یادگیری آن مطلب حوصله سر بر و خسته کننده نباشد. اپلیکیشنهایی مثل زبانشناس به خوبی این کار را انجام دادهاند.
پیگیری مطالب آموخته شده: یکی از مزیتهای خوب اپلیکیشنهای جعبه لایتنر، یادآوری مطالب آموخته شده است. یادآوری مطالب باعث میشود بار دیگر مطالبی که فرا گرفتهاید را مرور کنید. این کار سبب ماندگاری بلندمدت آن مطلب در ذهنتان میشود.
روند پیشرفت خود را میبینید: اکثر اپلیکیشنهای جعبه لایتنر روند پیشرفت شما را با استفاده از نمودارهای مختلف به شما نشان میدهند. به کمک این اپلیکیشنها میتوانید روند پیشرفت خود را ببینید و از این که تا چه مقدار پیشرفت کردهاید باخبر و شگفتزده شوید.
تقلب ممنوع: اپلیکیشنهای جعبه لایتنر نمیگذارند شما تقلب کنید. راستش را بگویید؛ اگر از فلش کارتها استفاده کنید، هنگامی که واژهای را فراموش کردید، آیا وسوسه نمیشوید تا کارت را برگردانید و جواب آن را مشاهده کنید؟ خوشبختانه نمیتوانید برنامههای جعبه لایتنر را گول بزنید؛ بلکه صادقانه به شما میگویند که نیاز به تمرین بیشتری دارید.
بهترین اپلیکیشن های جعبه لایتنر برای اندروید و ios
قدم بعدی انتخاب بهترین اپلیکیشن لایتنر است که به شما کمک کند بیشترین بازدهی را در یادگیری داشته باشید. بنابراین در این قسمت میخواهیم بهترین اپلیکیشن های جعبه لایتنر زبان انگلیسی برای اندروید و ios را به شما معرفی کنیم.
اپلیکیشن انکی (Anki)
انکی یک اپلیکیشن جعبه لایتنر عالی است که علاوه بر یادگیری زبانهای خارجی مثل انگلیسی، برای ساختن کارتهای جدید نیز استفاده میشود. برای مثال اگر میخواهید برای آزمون یا امتحانی فلش کارت طراحی کنید، اپلیکیشن انکی میتواند برایتان مفید باشد. اپلیکیشن Anki برای تمام نسخههای اندروید، آیفون، لینوکس، ویندوز و مک وجود دارد. در ضمن میتوانید از نسخه آفلاین آن نیز در صورت عدم دسترسی به اینترنت استفاده کنید. عملیات هماهنگ شدن آسان نسخههای مختلف در انکی به شما اجازه میدهد در هر زمان با استفاده از هر دیوایسی (موبایل، لپ تاپ و …) از این اپلیکیشن برای یادگیری استفاده کنید. همچنین میتوانید علاوهبر این که کتابخانهی خود را با استفاده از فلش کارتها ایجاد کنید، از کتابخانههایی که کاربران دیگر ایجاد کردهاند بهره ببرید.
الگوریتم این اپلیکیشن بر اساس فواصل زمانی منظم ساخته شده است. شما میتوانید فواصل زمانی را بیشتر کنید. همینطور تعداد کلماتی که میخواهید روزانه یاد بگیرید را تعیین کنید. از قابلیتهای دیگر این اپ میتوان به آپشن معکوس (Reverse) اشاره کرد. به طور مثل به جای این که واژه انگلیسی را ببینید و ترجمه آن را حدس بزنید، ابتدا ترجمه را ببینید، سپس واژه انگلیسی را حدس بزنید. همینطور میتوانید گزینه spell check را روشن کنید تا نحوه صحیح املای کلمات را نیز چک کنید (در حالت پیش فرض این گزینه غیر فعال است). کاربرانی که میخواهند نسخه پیشرفته انکی را داشته باشند، میتوانند از نصب پلاگینها برای ارتقای اپلیکیشن استفاده کنند.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید، ios، ویندوز، لینوکس، مک
قابلیتها:
امکان ساخت کارتها توسط کاربر
به اشتراک گذاری کارتها
دستهبندی کارتها با استفاده از برچسبها
دارای انواع کارتها مثل پشت و رو، جای خالی و شخصی سازی شده که کاربر میسازد
قابلیت اضافه کردن عکس برای واژه از گوگل با یک Ctrl+c و Ctrl+v ساده
اپلیکیشن ممرایز (Memrise)
برعکس تمام اپلیکیشنهای سنتی جعبه لایتنر که کاربر فقط میتواند کارت را با واژه و معنی آن پر کند، اپلیکیشن ممرایز به شما اجازه میدهد فلش کارتها را با هر توضیحی که دلتان میخواهد، پر کنید. در ابتدای استفاده از این اپلیکیشن یک آزمون تعیین سطح کوچک برای سنجیدن دانش شما گرفته میشود تا ممرایز مسیر مناسب شما را انتخاب کند؛ اگر چه خودتان نیز میتوانید دوره مورد نظرتان را انتخاب کنید. روی هر کدام از فلش کارتها تصاویر بامزه وجود دارد و توصیههایی درباره پیشرفت دادن حافظه ارائه میشود که برای کاربران جذابیت یادگیری را بیشتر میکند. نرم افزار ممرایز آزمونهای کوچکی درباره کلمات جدیدی که یاد گرفتهاید از شما میگیرد تا به خوبی واژگان را در حافظه خود ثبت کنید؛ همچنین واژگان قدیمی که یاد گرفتهاید را به شما یادآوری میکند.
در هر زمانی میتوانید واژگان خود را مرور کنید و با دانلود آنها حتی زمانی که آفلاین هستید، از اپلیکیشن برای مرور کلمات استفاده کنید. شما میتوانید کلمات دشوار را با زدن مارک (Challenge) به لیست واژگان چالشی اضافه کنید. به این ترتیب در صورت پرداخت هزینهای، اپلیکیشن ممرایز از شما تستهایی فقط برای واژگان چالش برانگیز میگیرد تا آنها را به خوبی به خاطر بسپارید.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید، ios
قابلیتها
یادگیری واژگان به همراه صوت و ویدیو
یادگیری همزمان چندین زبان
دارای to do list
دارای اکثر زبانهای مختلف
قابلیت استفاده آفلاین از اپ
اپلیکیشن وکبلری دات کام (vocabulary.com)
این اپلیکیشن جعبه لایتنر در واقع یک فرهنگ لغت (دیکشنری) است که به نوعی شبیه به اپهای فلش کارت هم کار میکند. شما واژگان جدیدی که قصد یادگیری آنها را دارید را یادداشت میکنید، سپس اپلیکیشن vocabulary.com آنها را به تسکهای روزانه برای یادگیری شما تبدیل میکند. شما هم به سوالات پاسخ میدهید. اگر پاسخ صحیح بدهید، امتیاز کسب میکنید. به همین ترتیب از طریق امتیازهایی که جمعآوری کردهاید، میتوانید روند پیشرفت خود را مشاهده کنید.
هزینه: 2.99 دلار
سیستم عامل: اندروید، ios
قابلیتها:
یادگیری هزاران واژه انگلیسی
توضیحات ساده و عامیانه واژگان که یادگیری را آسان میکند
روند پیشرفت شما را نشان میدهد
اپلیکیشن کوییز لت (Quizlet)
اپلیکیشن کوییز لت چیزی فراتر از یک اپ فلش کارت است. این اپ دارای یک حالت یادگیری برای تلفظ صحیح واژگان است که توسط بومی زبانها ضبط شدهاند. همچنین میتوانید واژگان جدیدی که یاد میگیرید را با کاربران دیگر به اشتراک بگذارید. شما میتوانید از فلش کارتهایی که توسط کاربران دیگر این اپ ساخته شده استفاده کنید یا فلش کارتهای خود را بسازید. همچنین پس از گذشت مدت زمانی از روند یادگیریتان میتوانید خودتان را با تستهای Quizlet بسنجید. اپلیکیشن Quizlet دارای حالتهای مختلف فلش کارتها است که کاربران میتوانند از هر کدام از آنها استفاده کنند. مثلا میتوانید انتخاب کنید که ابتدا واژه انگلیسی را ببینند، سپس معنی آن را؛ یا ابتدا معنی را ببینند و سپس واژه انگلیسی را. همچنین این اپ دارای قابلیت Speller Mode است که باعث میشود تلفظ صحیح واژگان را هم یاد بگیرید. سادگی رابط کاربری این اپ باعث میشود هیچ چیزی حواس شما را هنگام یادگیری پرت نکند.
قیمت: رایگان
سیستم عامل: اندروید، ios
قابلیتها:
انواع فلش کارتها
حالتهای مختلف برای یادگیری با سرگرمی
دارای Speller Mode
قابلیت به اشتراک گذاری فلش کارتها با کاربران
اپلیکیشن تاینی کارت دولینگو (Tiny Card)
یکی از بهترین اپلیکیشن های فلش کارت برای یادگیری زبان، اپلیکیشن تاینی کارت است. این اپ توسط توسعه دهندگان اپلیکیشن معروف دولینگو ساخته شده و به شما اجازه میدهد با استفاده از فلش کارتها، زبانهای مختلف دنیا مثل فرانسوی، آلمانی، انگلیسی و … را بیاموزید. در این برنامه یک فلش کارت به شما نشان داده میشود، سپس شما با تعیین این که این واژه برایتان سخت بوده یا خیر، سطح دانش خود را نشان میدهید. با توجه به پاسخی که دادید، این اپلیکیشن مقدار بازهی زمانی برای این که دوباره کارت را به شما نشان دهد، تعیین میکند. این یک نوع روش یادگیری با فاصله زمانی است که اپ با توجه به پاسخهای شما، بازه زمانی یادآوری واژگان را مشخص میکند. این روش یک راه حل مناسب برای یادگیری سریع کلمات انگلیسی است.
دروس و بخشهای مختلف این برنامه به شکلی طراحی شدهاند که تا به پایان نرساندن یک بخش، کاربر نمیتواند وارد بخش بعدی شود. در قسمت سرچ اپ تاینی کارت هم میتوانید موضوعات مختلف را که به آن علاقه دارید جستوجو کرده و واژگان مربوط به آن را یاد بگیرید.
اپلیکیشن لایتنر زبانشناس
بهترین اپلیکیشن جعبه لایتنر زبان انگلیسی برای ایرانیها، اپلیکیشن زبانشناس است که در دو نسخه اندروید و ios میتوانید از آن استفاده کنید. خوشبختانه توسعه دهندگان این اپ با دیدی باز، چالشهایی که کاربران ایرانی هنگام استفاده از اپلیکیشنهای خارجی یادگیری زبان دارند را پیدا کرده و در اپلیکیشن زبانشناس آنها را برطرف کردهاند. ایجاد یک رابط کاربری ساده و زیبا به همراه امکانات فوقالعادهای که این اپ برای یادگیری بخشهای مختلف زبان انگلیسی ارائه داده است، زبانشناس را به بهترین اپلیکیشن جعبه لایتنر ایرانی تبدیل کرده است. همچنین این اپ تمام بخشهای یادگیری قدم به قدم زبان انگلیسی شامل میشود.
صحبت کردن (Speaking)
نوشتن (Writing)
خواندن (Riding)
شنیدن (Listening)
در واقع اپلیکیشن زبانشناس برای یادگیری زبان انگلیسی است که دارای جعبه لایتنر هم میباشد. در هر بخشی که در حال مطالعه و یادگیری آن هستید، میتوانید کلمات انگلیسی جدید را با یک کلیک ساده به جعبه لایتنر انتقال دهید. فوقالعاده است! میتوانید هنگام یادگیری خود کلمات را هم به لایتنر انتقال دهید. همچنین میتوانید در بخش تنظیمات لایتنر انتخاب کنید که میخواهید معنی فارسی کلمات را ببینید یا مترادفهای انگلیسی آن را. از جمله امکانات دیگر جعبه لایتنر زبانشناس میتوان به تلفظ کلمات انگلیسی در 2 لهجه بریتیش و امریکن اشاره کرد. شما میتوانید سرعت تلفظ واژگان انگلیسی را هم در بخش تنظیمات جعبه لایتنر تعیین کنید.
همانطور که اشاره کردم، کار کردن با اپلیکیشن زبانشناس به علت رابط کاربری سادهی آن که کاملا هم به زبان فارسی است، باعث میشود زبان آموزان خیلی زود با آن ارتباط برقرار کنند و از تمرین و یادگیری با این اپلیکیشن خسته نشوند.
قیمت: رایگان، برای استفاده از بخشهای ویژه این اپ نیاز به پرداخت هزینه دارید.
سیستم عامل: اندروید، ios، وب اپ
قابلیتها:
دارای تلفظ کلمات انگلیسی
انتخاب معنی فارسی و مترادف انگلیسی کلمه
تلفظ به 2 لهجه بریتیش و امریکن
رابط کاربری ساده
دارای بخشهای دیگر یادگیری زبان انگلیسی
نتیجه نهایی
برای ما ایرانیها استفاده از اپلیکیشنهای خارجی جعبه لایتنر شاید کمی همراه با چالش باشد. به همین دلیل بهترین اپلیکیشن جعبه لایتنر برای یادگیری زبان، اپلیکیشنهای ایرانی مثل زبانشناس هستند. در هر صورت هر نرم افزاری را که انتخاب کنید، باز هم تلاش خودتان است که باعث پیشرفتتان میشود. اما این اپها میتوانند روند یادگیریتان را تسهیل کنند و سرعت یادگیری شما را افزایش دهند. بنابراین بهتر است با توجه به شناختی که از خود دارید و توضیحاتی که در این مقاله در خصوص اپلیکیشنهای جعبه لایتنر ارائه دادیم، اپ مورد نظر خود را انتخاب کرده و خیلی زود فرایند یادگیری را آغاز کنید. راستی اگر میخواهید با اپلیکیشنهای دیگر هم آشنا شوید، توصیه میکنیم مقاله بهترین اپلیکیشن آموزش انگلیسی را هم بخوانید. یادتان باشد هر سوالی داشتید حتما در بخش کامنتها با ما درمیان بگذارید تا در سریعترین زمان ممکن پاسخ سوالاتتان را دریافت کنید. موفق باشید.