در امتحان زبان انگلیسی مدرسه، بخشی به نام لیسنینگ وجود دارد که هدف آن سنجیدن مهارت شنیداری دانشآموزان است. بسیاری از دانشآموزان میپرسند چگونه امتحان لیسنینگ را خوب بدهیم؟ یا اصلا برای امتحان لیسنینگ زبان مدرسه چه بخوانیم؟ اگر شما هم جزو این دسته از دانشآموزان هستید، با ما همراه باشید تا جواب این سؤالات را پیدا کنید.
کدام پایههای تحصیلی امتحان لیسنینگ دارند؟
این بخش در امتحان زبانِ پایههای تحصیلی هفتم تا دوازدهم طرح میشود و دانشآموزان با دانستن نکات پاسخگویی و تقویت مهارت شنیداری خود میتوانند بدون نگرانی از پس آن بر بیایند.
منبع امتحان لیسنینگ مدرسه چیست؟
اگر بپرسید برای امتحان لیسنینگ مدرسه چه بخوانیم؟ باید بگوییم فایل صوتی پخش شده در امتحان لیسنینگ مدرسه، به تمرینات بخش شنیداری شباهت زیادی دارد، پس نگرانی به خود راه ندهید چراکه کلمات و موضوعاتی که در امتحان مطرح میشوند برگرفته از محتوای داخل کتاب است.
در بسیاری از مواقع هم این فایل صوتی متن کوتاهی از یک واقعیت علمی است که در حد معلومات دانشآموز است، بنابراین آنها با بهکارگیری اطلاعات قبلی و منطق خود هم میتوانند به بخشی از سؤالات پاسخ دهند.
بارمبندی بخش لیسنینگ در امتحان زبان
بارمبندی این بخش در امتحان انگلیسی پایههای مختلف متفاوت است. این موضوع در مورد پایه دوازدهم روال مشخصتری دارد و از ۴۰ نمره، ۹ نمره به بخش لیسنینگ اختصاص دارد.
چگونه برای امتحان لیسنینگ مدرسه آماده شویم؟
بسیاری از شما میپرسید چگونه امتحان زبان را ۲۰ بگیریم؟ برای گرفتن نمره کامل در امتحان زبان، باید بهخوبی از پس تمامی قسمتهای امتحان بهویژه بخش مهارت شنیداری بر بیایید، پیشنهاد میکنیم در طول سال تحصیلی تمرینهای زیر را به طور پیوسته انجام دهید:
۱. تا جایی که میتوانید پادکست انگلیسی بشنوید و گوش خود را به انواع لهجهها و موضوعات انگلیسی عادت بدهید.
۲. سعی کنید تقویت این مهارت کلیدی را به شب امتحان موکول نکنید و در طول سال بهصورت آهسته و پیوسته مطالب را مرور کنید.
۳. به لغات، اصطلاحات و محتوای کتاب کاملا مسلط باشید و هیچ نکتهای را از قلم نیندازید، حتی به کلمات موجود در صورت سؤال و تمرینات کتاب بهخوبی دقت کنید.
۴. سعی کنید در طول سال به فایلهای صوتی در موضوعات مختلف گوش کنید، برای افزایش درک و تمرکز آنچه را میشنوید یادداشت کنید. این کار ضمن تقویت مهارت شنیداری، شما را با طیف وسیعی از لغات جدید، نحوه کاربرد آنها در متن و نیز ساختار جملات انگلیسی آشنا میکند.
۵. سؤالات سالهای قبل را بررسی کنید، فایل صوتی آن را پخش کنید و بدون نگاه کردن به پاسخها، سعی کنید جواب درست را باتوجهبه آنچه میشنوید، پیدا کنید. این تمرین به شما کمک میکند تا با سطح و سبک سؤالات بخش لیسنینگ آشنا شوید و با آمادگی بیشتری با آنها مواجه شوید.
مطلب پیشنهادی:
تکنیکهای تستزنی کنکور زبان انگلیسی
چه نوع سؤالاتی از بخش لیسنینگ مطرح میشود؟
نوع سؤالاتی که در بخش لیسنینگ مدرسه طراحی میشود به شکل زیر است:
- سؤالات صحیح (True) و غلط (False)
- تکمیل جملات ناقص با کلمه مناسب
- یک متن کوتاه شامل چند جای خالی
- سؤالات چندگزینهای
- طرح سؤال از فایل پخششده
امتحان لیسنینگ مدرسه چگونه برگزار میشود؟
پس از پخش برگههای امتحانی، نوبت به آن میرسد تا محتوای صوتی پخش شود. در بسیاری از مدرسهها این کار از طریق پخش صدای گوینده توسط اسپیکر و در سالن برگزاری امتحان انجام میشود. در برخی از مدارس هم معلم متن مربوطه را میخواند و دانشآموزان باید بهدقت به آن گوش کرده و به سؤالات پاسخ دهند.
معمولا بین ۲ یا ۳ بار روند تکرار محتوای صوتی انجام میشود تا دانشآموز امکان درک کامل را داشته باشد.
چگونه به سؤالات لیسنینگ جواب درستی بدهیم؟
رعایت این ۸ گام طلایی میتواند به شما کمک کند تا زمان را بهتر مدیریت کنید و با آرامش بیشتری به سؤالات پاسخ دهید:
- قدم اول: پیش از پخش فایل صوتی یکبار بهصورت سؤالات دقت کنید.
- قدم دوم: زیر نکات مهم، اسامی، تاریخها، اسم رویدادها و... خط بکشید تا هنگام پخش فایل، به این نکات توجه بیشتری کنید.
- قدم سوم: بار اولی که محتوا پخش میشود مفهوم کلی را درک کنید و سعی کنید از ترجمه و تمرکز روی هر لغت خودداری کنید.
- قدم چهارم: به جملات اول متن دقت کنید زیرا در بیشتر مواقع ایده و محتوای اصلی در همان یک یا دو جمله اول مطرح شده است.
- قدم پنجم: بار دوم سعی کنید نکات مهم را خیلی خلاصه گوشهای از برگه خود یادداشت کنید تا در صورت نیاز بتوانید از آن اطلاعات برای پاسخگویی استفاده کنید.
- قدم ششم: با آرامش به سؤالات پاسخ دهید و اگر در درک قسمتی از محتوا مشکل داشتید یا معنی لغتی را نمیدانستید، مضطرب نشوید و تمرکز خود را روی بخشهای دیگر بگذارید.
- قدم هفتم: بار آخری که فایل صوتی پخش میشود سعی کنید یکبار دیگر بادقت درستی جوابهای خود را بررسی کنید.
- قدم هشتم: از قدرت استدلال و منطق خود برای پاسخ به بخشی از سؤالات مطرح شده از موضوعات علمی بهره ببرید.
نکته بسیار مهم: به ترتیب پخش فایلهای صوتی دقت کنید تا متن و سؤالات مربوط به هر بخش را گم نکنید. معمولا هر متن سه بار تکرار میشود و سپس گوینده به سراغ متن بعدی میرود. دقت به همین نکته میتواند شما را از سردرگمی در جلسه امتحان نجات دهد.
چگونه مهارت لیسنینگ را تقویت کنیم؟
تقویت درک شنیداری، مهارتی نیست که یکروزه به دست بیاید. برای تقویت این جنبه از زبان، در وهله اول نیازمند زمان هستید و بعد از آن باید تا حد ممکن در معرض محتوای صوتی قرار بگیرید. گوش دادن به موضوعات مختلف شما را با لغات ضروری برای هر مبحث آشنا میکند و با شنیدن انواع لهجهها، بهراحتی میتوانید صحبتهای افراد بومی را درک کنید.
اینکه چگونه پادکست انگلیسی گوش دهیم؟ خودش راه و روش مخصوصی دارد. اما قبل از آن بهتر است پادکست موضوعی موردعلاقه خود را انتخاب کنید و بر اساس علایق خود شروع به یادگیری کنید. از طریق لینک زیر میتوانید انواع پادکست آموزشی انگلیسی را در موضوعات مختلف بهصورت رایگان دانلود کنید.
دانلود انواع پادکستهای آموزشی انگلیسی
اپلیکیشن زبانشناس، دنیایی از فیلم و پادکست
یکی از بهترین راههایی که میتوانید زبان انگلیسی خود بهویژه مهارت لیسنینگ را تقویت کنید، استفاده از انواع فیلم، انیمیشن، سریال، دوره و پادکست آموزش انگلیسی است. این منابع که توسط افراد بومی تهیه میشوند مؤثرترین روش برای بهبود مهارتهای زبانی شما است.
اپلیکیشن آموزشی زبانشناس بهدور از روشهای منسوخ، دنیایی از محتوای سرگرمکننده به زباناصلی را در خود گنجانده و شما با مراجعه به آن میتوانید موزیک موردعلاقه، فیلمهای روز، معروفترین دورههای آموزشی و... را ببینید و بشنوید تا بدون خستگی زبان بیاموزید.
مثلا وقتی یک پادکست آموزش زبان انگلیسی یا فیلم سینمایی در اپلیکیشن پخش میشود، میتوانید زیرنویس انگلیسی و فارسی را همزمان روشن کنید. هرجا احساس کردید معنای لغتی را نمیدانید روی آن کلیک کنید تا تمامی اطلاعات مربوط به معنا، تلفظ، نقش و مثالهای بیشتر برای شما نمایش داده شود. اگر خواستید لغت را بارها مرور کنید آن را به لایتنر هوشمند زبانشناس بفرستید تا هر چند روز یکبار بهصورت خودکار برای مرور مجدد نمایش داده شود.
مطالب پیشنهادی:
نحوه خرید انواع اشتراک زبانشناس
طرز استفاده از اپلیکیشن زبانشناس
سخن آخر
با رعایت نکات گفته شده در این بخش نهتنها میدانیم چگونه امتحان لیسنینگ را خوب بدهیم، بلکه میتوانیم درک شنیداری خود را بهقدری بالا ببریم که دیگر مشکلی برای فهمیدن محتوای انگلیسی نداشته باشیم.