بعد از کتاب‌های سامیت چه کتابی بخوانیم؟

آیا به اتمام رساندن کتاب‌های سامیت به معنای حرفه‌ای شدن شما در زبان انگلیسی است؟ خیر! این مقاله به ترسیم نقشه راه پس از اتمام کتاب‌های سامیت اختصاص دارد.

سامان شریفیان
سامان شریفیان
۱۴۰۱ اسفند آپدیت شد 
بعد از کتاب سامیت چه کتابی بخوانیم

یادگیری زبان انگلیسی یک کار تقریبا بلندمدت است و نیاز به صرف زمان زیادی دارد؛ اما صرف زمان به‌تنهایی کافی نیست. استفاده از منابع آموزشی غیراستاندارد یا استفاده از منابع آموزشی استاندارد در زمان نادرست، هر دو منجر به اتلاف زمان و انرژی شما می‌شوند و از همین جهت لازم است به‌خوبی درباره منابع آموزشی خود و زمان استفاده از آن‌ها تحقیق کنید و در هر مرحله به قدم بعدی خود آگاهی داشته باشید.

این مقاله به یک سوال مهم اختصاص دارد: بعد از کتاب سامیت چه کتابی است؟ این سوال از این جهت مهم است که اغلب کلاس‌های زبان ابتدا کتاب‌های تاپ‌ناچ و پس از آن کتاب‌های سامیت را تدریس می‌کنند و با اتمام این کتاب‌ها، دوره‌های آموزشی نیز به پایان می‌رسد. بسیاری از زبان‌آموزان پس از اتمام این دوره‌ها دچار سردرگمی می‌شوند و این مقاله آماده شده تا بخشی از این سردرگمی را برطرف کند. با ما باشید!

بعد از کتاب سامیت چه کتابی است؟

برای پاسخ به سوال «بعد از کتاب summit چه کتابی است؟» لازم است به یک سوال مهم پاسخ دهید: برای چه زبان می‌خوانید؟ اگر هدف شما آزمون آیلتس است، زمان آن می‌رسد که با منابع پیشرفته آیلتس درگیر شوید؛ و اگر هدف شما آزمون تافل است، می‌بایست مستقیم به سراغ منابع تافل بروید.

اما اگر هیچ‌یک از این دو مد نظر شما نیست و برای هدف‌های شغلی یا درسی زبان می‌خوانید، بعد از کتاب‌های سامیت می‌توانید منابع تخصصی حوزه خود را بررسی کنید و به اصطلاحات، عبارات و نکات اختصاصی آن حوزه‌ها مسلط شوید؛ در عین حال لازم است منابع فرعی را نیز مد نظر داشته باشید تا عضلات زبان‌خوانی شما گرم بماند!

آزمون‌های آیلتس و تافل تکنیک‌های خاص خود را دارند که برای دریافت نمره کامل، باید به این تکنیک‌ها مسلط شوید. شاید نیازی به کتاب‌های گرامر، ریدینگ، رایتینگ، لیسنینگ و اسپیکینگ مقدماتی و پیشرفته نداشته باشید؛ اما منابعی که به تکنیک‌ها پرداخته‌اند را حتما مطالعه کنید. در بخش‌های بعدی به این موارد خواهیم پرداخت.

۱. منابع آیلتس

اگر می‌خواهید آزمون آیلتس بدهید، پاسخ به سوال «بعد از کتاب سامیت چه کتابی است؟» شامل موارد زیر خواهد بود. البته به شما پیشنهاد جدی می‌دهیم که به سراغ مقاله بهترین منابع آزمون آیلتس بروید و درباره تمامی منابع آیلتس تحقیق کنید؛ چراکه ممکن است برخی منابع ضروری را جا بیندازید. منابع پیشنهادی ما برای زبان‌آموزان دوره پیشرفته‌ای که قصد دارند آزمون آیلتس بدهند عبارت است از:

۱. کتاب Objective IELTS Advanced: یکی از بهترین کتاب‌هایی که برای زبان‌آموزان سطح پیشرفته طراحی شده است و می‌تواند برای ۴ مهارت اصلی آن‌ها محتواهای بی‌نظیری را ارائه کند، همین کتاب است. اگر مطالب این کتاب برایتان سنگین است می‌توانید از کتاب Objective IELTS Intermediate شروع کنید و سپس کتاب پیشرفته آن را مطالعه کنید.

۲. کتاب Cambridge Vocabulary for IELTS Advanced: یک مورد که حتما پس از اتمام دوره‌های سامیت باید به آن توجه داشته باشید، افزایش دایره واژگان است و این کار هیچ پایانی نخواهد داشت. برای آزمون‌های آیلتس و تافل، ضروری است که به کتاب‌های اختصاصی واژگان این آزمون‌ها نگاهی داشته باشید و واژگانی را که نمی‌دانید بیاموزید.

بعد از کتاب summit چه کتابی بخوانیم

۳. کتاب English Collocations In Use: هم‌آیندها بخش بسیار مهمی از آزمون آیلتس را تشکیل می‌دهند و در صورتی که بدون آمادگی در این زمینه وارد آزمون شوید، احتمالا نمره شما افت شدیدی خواهد داشت. مطالعه این کتاب پس از کتاب‌های سامیت، به شما کمک خواهد کرد به هم‌آیندها و ترکیبات رایج زبان انگلیسی مسلط شوید.

۴. کتاب Common Mistakes At Ielts Advanced And How To Avoid Them: چه دام‌هایی در آزمون آیلتس وجود دارد؟ این کتاب به تفصیل سراغ این بحث رفته است. با خواندن این کتاب می‌توانید این دام‌ها را بشناسید و دچار آن‌ها نشوید؛ همچنین اشتباهاتی که زبان‌آموزان بسیاری به آن دچار می‌شوند را بشناسید و آن‌ها را در خود برطرف کنید.

۲. منابع تافل

حال بیایید برای داوطلبان آزمون تافل به سوال «بعد از کتاب سامیت چه کتابی است؟» پاسخ دهیم. اگر در حال آمادگی برای این آزمون هستید حتما سری به مقاله بهترین منابع آزمون تافل بزنید و با تفصیل بیشتر درباره منابع مناسب خود مطالعه کنید.

۱. کتاب TPO TOEFL:‌ این کتاب شبیه‌ساز آزمون تافل است. با کمک این کتاب و آزمون‌ها و تمرین‌های متعدد داخل آن می‌توانید به طور منظم خود را ارزیابی کنید و به نقاط قوت و ضعف خود مسلط شوید. می‌توانید پس از کتاب سامیت، شروع به تمرین کردن با این کتاب کنید؛ پاسخ‌های تفصیلی این کتاب می‌تواند مشکلات شما را برطرف کند.

۲. کتاب Mastering Skills for the TOEFL iBT: این کتاب هرچند روی تمامی مهارت‌ها تمرکز دارد، بیشتر زبان‌آموزان آن را برای تقویت مهارت‌های لیسنینگ و اسپیکینگ خود به کار می‌برند؛ چراکه در این دو زمینه بسیار بهتر از سایر زمینه‌ها عمل کرده است. می‌توانید با کمک این کتاب خود را برای لیسنینگ و اسپیکینگ‌های سخت آزمون تافل آماده کنید.

۳. کتاب دلتا: کتاب دلتا نیز از جمله مشهورترین کتاب‌ها برای آمادگی آزمون تافل است. این کتاب شامل ۳۵ درس در هر چهار مهارت اصلی، ۱۳۰۰ سوال تمرینی، پنج آزمون کامل و پاسخ‌نامه است.

۴. کتاب The official guide to the TOEFL: این کتاب را سازمان برگزارکننده آزمون تافل به بازار عرضه کرده و مهم‌ترین دستورالعمل‌ها و نکات برای موفقیت در این آزمون را در یک منبع ارائه کرده است. این کتاب را کتاب مقدس داوطلبان آزمون تافل نامیده‌اند؛ چراکه برای موفقیت در این آزمون لازم است بر تمامی نکات این کتاب مسلط باشید.

بعد از کتاب summit

۳. منابع عمومی

همان‌طور که گفتیم، مرحله پیشرفته یادگیری زبان هیچ انتهایی ندارد و شما باید همواره خود را به عنوان یک زبان‌آموز، در جریان مطالب جدید به زبان انگلیسی نگه دارید. اگر در کشور انگلیسی‌زبان زندگی می‌کنید این موضوع ناخودآگاه رخ می‌دهد؛ در غیر این صورت باید همواره منابع کمکی را در دسترس خود نگه دارید. در ادامه یک فهرست از منابع مناسب به شما معرفی می‌کنیم:

۱. اپلیکیشن زبان‌شناس: این برنامه با بهره‌مندی از سه بخش منابع آموزشی (صوتی، تصویری و متنی)، بخش کتابخانه و بخش فیلم و ویدئو، شما را به دریایی از محتواهای مختلف برای یادگیری زبان انگلیسی متصل خواهد کرد. امکانات متنوع آن نظیر جعبه لایتنر و ارائه آمارهای دقیق پیشرفت شما، زبان‌شناس را به برنامه‌ای حرفه‌ای برای یادگیری زبان تبدیل کرده است.

۲. فیلم‌: فیلم‌ها نیز منابعی عالی برای یادگیری نکات جدید در زبان انگلیسی هستند. در مقاله بهترین فیلم‌های انگلیسی برای تقویت زبان یک لیست جامع برای این کار برایتان تهیه دیده‌ایم.

۳. پادکست: پادکست‌ها در انواع فضاها از اتوبوس و مترو گرفته تا صف نانوایی می‌توانند به شما انگلیسی یاد دهند! مقاله بهترین پادکست‌ها برای تقویت زبان را مطالعه کنید و یک فهرست عالی برای این کار پیدا کنید!

۴. صحبت کردن با انگلیسی‌زبان‌ها: بهترین راه تقویت اسپیکینگ، این است که خود را در معرض مکالمات واقعی در خارج از فضاهای آموزشی قرار دهید. اگر در کشور انگلیسی‌‌زبان نیستید هم این کار برایتان غیرممکن نیست! در مقاله اپلیکیشن‌های مناسب تقویت اسپیکینگ با راه‌هایی که می‌توانید با انگلیسی‌زبان‌ها ارتباط برقرار کنید، آشنا شوید.

کمی درباره کتاب‌های تاپ‌ناچ و سامیت!

اگر نمی‌دانید کتاب سامیت چه مواردی را پوشش می‌دهد، در این قسمت با ما همراه باشید. کتاب‌های سامیت در اصل ادامه کتاب‌های تاپ‌ناچ است که برای دوره‌های متوسط تا پیشرفته طراحی شده‌اند. کتاب‌های تاپ‌ناچ و سامیت هم برای آموزش در کلاس درس و هم برای خودخوان مناسب هستند و یکی از معروف‌ترین منابع برای آموزش زبان مبتدی تا بالاتر از متوسط به حساب می‌آیند. اگر به دنبال یک مقاله جامع درباره این کتاب‌ها هستید، حتما نگاهی به راهنمای مجموعه‌ کتاب‌های تاپ‌ناچ و سامیت داشته باشید.

کتاب‌های تاپ‌ناچ (Top Notch)

کتاب‌های تاپ‌ناچ از سطح مبتدی تا سطح متوسط را پوشش می‌دهد؛‌ می‌توانید در طی ۴ دوره مختلف و با مجموعا ۸ کتاب از سطح مبتدی به سطح متوسط برسید. اولین دوره از این کتاب‌ها Top Notch Fundamental نام دارد که دو کتاب مختلف است.

این کتاب برای زبان‌آموزان سطح True beginner طراحی شده و با اتمام کتاب اول آن، شما خواهید توانست مباحث پایه‌ای گرامر شامل اسم‌های جمع و مفرد، wh questions، Yes/No question، افعال پایه‌ای شامل have، has، like، need، want و possessive nouns and adj را فرا بگیرید.

با اتمام کتاب دوم نیز بر مباحثی همچون اسامی قابل شمارش و غیر قابل شمارش، گذشته ساده و استمراری، حال ساده و استمراری، نحوه سوال پرسیدن با how much و how many و چند مبحث مهم دیگر مسلط می‌شوید. در عین حال لغات پایه‌ای زبان انگلیسی را خواهید آموخت و در سایر مهارت‌ها پیشرفت خواهید کرد.

کتاب‌های بعدی تاپ‌ناچ به ترتیب Top notch 1 و Top notch 2 و Top notch 3 نام دارند که هر یک از آن‌ها به دو کتاب A و B تقسیم می‌شوند. از لحاظ گرامری در طول این ۶ کتاب به مباحثی همچون there is و there are، اسامی و صفات مالکیت، اسامی جمع قابل شمارش و غیر قابل شمارش، گرامر زمان آینده، کاربرد should، have to، must، could، used to، صفات مثبت و منفی، همچنین could have، would have، adjective clauses خواهد پرداخت.

علاوه بر گرامرهای گفته‌شده، این کتاب در طول این ۳ دوره بر مهارت‌های اسپیکینگ و رایتینگ شما تمرکز کرده و تمرین‌های زیادی را در زمینه‌های متنوعی به شما ارائه خواهد داد؛ مواردی همچون: آب‌وهوا، سلامت و درمان، گردشگری، هنر (فیلم و سریال و موسیقی)، همچنین مکالمات روزمره‌ای نظیر بیان زمان و ساعت، ملاقات افراد، قبول و رد دعوت، معرفی کردن خود و ارائه اطلاعات شخصی و بسیاری موارد دیگر. در عین حال وجود ریدینگ و لیسنینگ‌های مختلف در این کتاب به شما کمک می‌کند تمامی مهارت‌هایتان را به موازات هم پرورش دهید.

بعد از سامیت چه کتابی بخوانیم

کتاب‌های سامیت (Summit)

کتاب‌های سامیت برای زمانی مناسب است که شما کتاب‌های تاپ‌ناچ را به اتمام رسانده‌اید و به مرحله High-intermediate رسیده‌اید. این کتاب‌ها در طی دو دوره و ۴ کتاب شما را از مرحله گفته‌شده به میانه راه مرحله Advanced خواهند رساند. کتاب‌های سامیت در دو دوره Summit 1 و Summit 2 عرضه شده‌اند؛ هر دوره از دو کتاب A و B تشکیل شده است.

وقتی به کتاب‌های سامیت می‌رسید، هم در زمینه گرامر و هم در سایر زمینه‌ها، بسیاری از مطالبی که قبلا خوانده‌اید شکل پیچیده‌تری به خود می‌گیرند و بدین ترتیب مهارت‌های زبانی شما وارد سطح جدیدی می‌شود؛ بنابراین لازم است دقت و زمان بیشتری را برای مطالعه این کتاب‌ها صرف کنید. پس از اتمام این چهار کتاب،‌ می‌توانید خود را یک زبان‌آموز سطح پیشرفته بنامید!

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا یک نقشه راه کامل به شما ارائه دهیم تا پس از اتمام دوره‌های عمومی زبان انگلیسی، بتوانید به مسیر یادگیری انگلیسی ادامه دهید و خود را برای آزمون‌های سخت آیلتس و تافل آماده کنید. اگر شما نیز تجربه موفقیت‌آمیزی در این زمینه داشتید، آن را با دوستان خود در قسمت کامنت‌ها به اشتراک بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید