کلمات و واژگان، راههای ارتباطی ما با جامعه اطرافمان هستند و بدون یادگیری لغات، امکان جملهبندی، مکالمه، نوشتار و... هم وجود نخواهد داشت. یادگیری لغات در هر زبانی از جمله در زبان فارسی یا حتی زبان دوتراکی (زبان ابداع شده برای سریال گیم آف ترونز)، کار پسندیدهای هست و باعث میشود بتوانید با دایرهی واژگان بیشتری با دنیای اطرافتان ارتباط بگیرید.
ما در تیم زبانشناس آگاه هستیم که یادگیری لغات زبان انگلیسی دغدغهی اصلی و مهم زبان آموزان هست و میدانیم که همه به دنبال بهترین روش یادگیری لغات زبان انگلیسی هستند. مطمئنا شما هم تا به حال روشهای مختلفی را از ساختن لایتنر گرفته تا استفاده از اپلیکیشنهای رنگارنگ و حفظ کردن طوطی وار واژگان انگلیسی، برای موفقیت در این بخش مهم زبان انگلیسی تست کردهاید؛ اما ما در این مقاله قصد داریم یکبار برای همیشه راههایی را به برای یادگیری لغات با اپلیکیشن زبانشناس به شما آموزش دهیم که شما را از هر رو و برنامهی دیگر بینیاز کند.
نگران نباشید، با خواندن این مقاله قول میدهیم دیگر بتوانید بهترین راه یادگیری لغات زبان انگلیسی را برای خودتان انتخاب کنید و با تلاش و استفاده از اپلیکیشن زبانشناس، از آن نتیجه بگیرید.
هشدار: این موارد را باید جدی بگیری!
قبل از این که به روشهای یادگیری لغات انگلیسی با اپلیکیشن زبانشناس بپردازیم، باید مواردی را بدانید و آنها را جدی بگیرید:
یک نسخه برای همه وجود ندارد:
اگر به دنبال فرمول طلائی برای یادگیری لغات زبان انگلیسی هستید که برای همه کاربرد داشته باشد، هیچ موقع نمیتوانید آن را پیدا کنید. پس دنبال نخود سیاه نگردید.
تمرین کنید:
باید برای یادگیری لغات زحمت بکشید و تلاش کنید. هیچ راه آسانی مثل یادگیری لغات انگلیسی در خواب وجود ندارد.
استمرار داشته باشید:
استمرار کلید موفقیت در هر زمینهای هست. یک ورزشکار با ۱۶ ساعت وقت گذاشتن در عرض یک روز، به یک اندام مناسب نمیرسد. اما با ۱۵ دقیقه وقت گذاشتن به طور متداوم و در مدت دو ماه ممکن است بدن ایدهآل خود را به دست بیاورد. پس تخته گاز شروع نکنید و سعی داشته باشید که به جای بالا بردن زمان، کیفیت یادگیریتان را بالا ببرید و استمرار داشته باشید. به همین خاطر توصیه میکنیم از ویژگی زنجیرهی زبانشناس استفاده نمایید. اگر نمیدانید ویژگی زنجیره چیست، کافیست که جملهی "ویژگی زنجیره چیست؟" را به پشتیبانی زبانشناس بفرستید تا راهنماییتان کنیم.
علایقتان را وارد فرایند یادگیری لغات انگلیسی کنید:
بهترین راه برای یادگیری لغات انگلیسی همیشه روبهرویتان هست! این شما هستید که تصمیم میگیرید بهترین راه برای یادگیری کلمات انگلیسی چیست و آن هم چیزی نیست جز روشهایی که باب میل خودتان هستند، نه نسخهای که یک فرد دیگر برایتان مینویسد! ما تمامی علایق و سلایق را در اپلیکیشن زبانشناس در نظر گرفتیم. به دیدن فیلم علاقه دارید؟ لغات انگلیسی را از طریق دستهبندی فیلم زبانشناس یاد بگیرید. رمان خواندن جزو سرگرمیهای شماست؟ لغات انگلیسی را از طریق بخش رمان زبانشناس فرا بگیرید. موسیقی دوست دارید؟ بخش موسیقی زبانشناس در اختیار شماست و...
روزانه ۱۰ لغت یا کمتر یاد بگیرید:
توصیه میشود که روزانه ۱۰ و یا کمتر از ۱۰ لغت یاد بگیرید. توجه کنید که فرایند یادگیری لغات انگلیسی فرایندی زمانبر است و نیاز به مرور مرتب دارد. اگر روزانه بیش از ۱۰ لغت جدید بخواهید یاد بگیرید، در بلند مدت لغات زیادی برای مرور تلنبار میشوند که به احتمال زیاد از پس یادگیری آنها بر نمیآیید. همچنین دقت کنید که اگر واقعا کمر همت ببندید که روزی ۱۰ لغت جدید یاد بگیرید، بعد از یک سال شما دقیقا ۳۵۶۰ لغت جدید یاد میگیرید که واقعا برای مکالمه و ارتباط با دیگران به زبان انگلیسی نه تنها کفایت میکند بلکه خیلی هم عالی است!
در ادامه برایتان ۱۰ روش از بهترین روش های یادگیری لغات انگلیسی با نرم افزار زبانشناس را معرفی خواهیم کرد تا بتوانید با استفاده از آنها روش مناسب خود را پیدا کنید. ممکن است بعضی از این روشها را نپسندید اما مطمئنا از بینشان روشهایی را پیدا خواهید کرد که بتواند به کارتان بیاید.
۱- هر جا هر لغت مهمی دیدی به زبانشناس اضافه کن
زبان انگلیسی زبان اول جهان است و طبیعتا تمامی منابع و وبسایتهای معتبر، مرجع، خبری و غیره، نسخهای از زبان انگلیسی را دارا هستند که گذرتان مطمئنا به آنها خورده است. ممکن است شما در هنگام مراجعه به این وبسایتها و هنگام خواندن مطالبشان، با کلمات ناآشنایی روبهرو شوید و اولین کاری که به ذهنتان بیاید این باشد که معنی آن را با گوگل ترنسلیت بررسی کنید. اما بعدش چه میشود؟ مطمئنا آن لغت به فراموشی سپرده خواهد شد. اما اپلیکیشن زبانشناس این مشکل را برایتان رفع کرده است. شما میتوانید به راحتی در هر کجای اینترنت به معنی کلمات از طریق زبانشناس نگاه کنید و اگر مایل بودید آن را وارد لایتنر زبانشناس نمایید. برای این کار کافیست که لغت مورد نظر را انتخاب نمایید، سپس روی سه نقطه بزنید و از منویی که برایتان باز میشود "زبانشناس" را انتخاب نمایید.
به همین سادگی شما یک دفترچه یادداشت خواهید داشت که هر لحظه همراهتان خواهد بود و هر لغتی را که خواستید به راحتی میتوانید وارد اپلیکیشن نمایید. اگر شما آن لغت را وارد لایتنر زبانشناس کنید، از آن موقع به بعد آن لغت در کل اپلیکیشن برایتان هایلایت خواهد شد. این موضوع باعث میشود تا توجهتان به لغاتی که در حال یادگیریشان هستید بالاتر برود. از طرف دیگر ،در داخل خود اپلیکیشن هم میتوانید به سادگی لغات را با یک کلیک وارد لایتنر نمایید.
۲- از مثالهای لایتنر زبانشناس نهایت بهره را ببر
یادم میآید یک زمانی درگیر لغات کتاب ۵۰۴ شده بودم و با دهها روشهای گوناگون مانند کدگذاری سعی در حفظ کردنشان داشتم. بالاخره از ابتدا تا آخر کتاب را حفظ کردم اما در نهایت هیچ چیزی به زبان انگلیسیام اضافه نشد. هنوز نمیتوانستم به خوبی مکالمه داشته باشم. حتی فکر کردم مشکل از خودم هست. به همین خاطر سراغ کتاب ۱۱۰۰ رفتم و تا جایی که در توان داشتم، آن را هم مثل کتاب ۵۰۴ پیش بردم. باز هم نتیجهای نداشت. اگر مرا از برق بیرون نمیکشیدند، به سراغ کتاب ۴۰۰۰ لغت، ۱۰۰۰۰ هزار لغت و... هم میرفتم. بنده از راه سخت فهمیدم که یادگیری لغات زبان انگلیسی از طریق حفظ کردنشان، هیچ سودی ندارد.
دیگر دوران حفظ کردن طوطیوار لغات زبان انگلیسی تمام شده است و کسی حفظ کردن لغات را به تنهایی توصیه نمیکند. برای یادگیری لغات بایستی آنها را همراه با کاربردهای مختلفشان یاد بگیرید. برای این کار میتوانید از بخش "مثال" در لایتنر زبانشناس استفاده کنید. به طور نمونه برای یادگیری فعل "Make"، کاربردهای مختلف آن را یاد بگیرید. مانند:
• Make a mistake
• Make an offer
• Make a choice
• و...
در این حالت شما لغات را در کنار افعالشان، اسمشان و حرف اضافهشان یاد میگیرید و این خیلی عالیتر از این است که لغات را به تنهایی یاد بگیرید.
۳- برای کلمات مهم یادداشت بگذار
گاهی وقتها یک سری نکات از کلمات را یاد میگیریم که اگر همان لحظه آنها را یادداشت نکنیم، ممکن هست برای همیشه فراموششان کنیم. نکاتی مثل حروف اضافهای که با آن کلمه میآید یا شکلهای مختلف یک لغت. به همین خاطر بهتر است که هر نکتهی مهمی که از کلمه بلد هستیم را یادداشت نماییم تا بعدا بتوانیم آنها را مرور کنیم. اما نگارش نکات کلمات به طور سنتی ممکن است دردسرهایی مثل گم شدن اطلاعات، جامع نبودن و... داشته باشد.
زباشناس این مشکل را برایتان حل کرده است. شما میتوانید با کلیک روی کلمه دلخواهتان و وارد شدن به بخش "یادداشت"، نکات مد نظر خود را راجع به آن کلمه بنویسید و دیگر نگران گم شدن یادداشتهای خود نباشید چون هر جایی که آن کلمه را در داخل اپلیکیشن زبانشناس ببینید، میتوانید به نکات خود رجوع کنید. توصیهی ما به شما این است که اگر میخواهید نکات مهم را فراموش نکنید، حتما آنها را یادداشت نمایید.
۴- یادگیری لغات انگلیسی از طریق داستان
ما انسانها به طور ذاتی عاشق شنیدن داستانها هستیم و همین باعث میشود که اگر بخواهیم چیزی را از طریق داستان یاد بگیریم، برایمان جذابتر شود. یادگیری لغات انگلیسی از طریق داستان هم از این قائده مستثنی نیست. داستانها منبع خوبی از لغات پرکاربرد انگلیسی هستند و اگر میخواهید از داستانها نهایت بهره را ببرید، به نکات زیر دقت کنید:
- داستانها را بر اساس سطحتان انتخاب کنید. اگر سطح شما خیلی پایین است، از انتخاب داستانهای کودکانه خجالت نکشید. مطمئن باشید که پس از مدتی تلاش، کم کم خواهید توانست داستانهای مورد علاقهتان را بخوانید.
- خودتان را به چالش بکشید. درست است که میگوییم کتاب را بر اساس سطحتان انتخاب کنید اما هر از چندگاهی از محدودهی راحتی خود خارج شوید و سعی کنید خودتان را با خواندن کتابهایی که مقداری از سطح شما بالاتر است، به چالش بکشید.
در ادامه چند مورد از بهترین داستانها را برایتان معرفی کردهایم تا بتوانید به کمک آنها یادگیری لغات زبان انگلیسی از طریق داستان را شروع نمایید.
داستانهای انگلیسی سطح مبتدی برای یادگیری لغات
من کفشهای سفیدم رو خیلی دوست دارم
داستانهای انگلیسی سطح متوسط برای یادگیری لغات
داستانهای انگلیسی سطح پیشرفته برای یادگیری لغات
برای این که به داستانهای بیشتری دسترسی داشته باشید، توصیه میکنیم وارد صفحه داستان کوتاه انگلیسی شوید یا از دورههای زیر در داخل برنامه زبانشناس استفاده کنید:
- داستانهای بچگانه
- داستانهای مصور صوتی
- داستانهای واقعی
- نیمچه داستانها
۵- از کتابهای صوتی غافل نشو
وقتی میتوانید با یک تیر دو نشان بزنید، چرا این کار را انجام ندهید؟ به کمک کتابهای صوتی و گوش دادن به کتاب مورد علاقهتان میتوانید هم لغات انگلیسی را یاد بگیرید و هم مهارت لسینینگ خود را تقویت کنید. البته بهتر است که هنگام گوش دادن به کتاب صوتی، متن آن را نیز با چشمانتان دنبال کنید تا بتوانید واژگان انگلیسی را بهتر یاد بگیرید. اپلیکیشن زبانشناس یک کتابخانهی بزرگ از کتابهای صوتی دارد که متنشان نیز به طور هماهنگ با صوت داخلشان قرار گرفته است. از جمله کتابهای صوتی مشهور که در این اپلیکیشن قابل گوش دادن هستند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هری پاتر
- ملت عشق
- خودت را به فنا نده
- مزرعه حیوانات
- مریخی
- باشگاه مشتزنی
- من پیش از تو
- و...
راستی اگر پیشنهاد اضافه شدن کتابی را دارید، میتوانید آن را در تالار زبانشناس مطرح نمایید.
۶- لغات جدید را از طریق موسیقی یاد بگیر
موسیقی را نمیتوان یک روش کامل و جامع برای یادگیری زبان انگلیسی قلمداد کرد و هر کسی ادعا دارد که میتواند زبان انگلیسی را از طریق موسیقی یا آهنگ آموزش دهد، بایستی به ادعای او شک کرد. اما البته موسیقی میتواند روش مناسبی برای یادگیری کلمات زبان انگلیسی باشد به شرطی که بتوانید آهنگ مناسبی را انتخاب کنید و به متن آهنگ هم دسترسی داشته باشید. برای یادگیری لغات انگلیسی از طریق آهنگ، مراحل زیر را پیش ببرید:
- در ابتدا سعی کنید یک آهنگ از خوانندهی محبوبتان داخل اپلیکیشن زبانشناس انتخاب نمایید
- همراه با متن به موسیقی گوش دهید
- بار دیگر به موسیقی گوش دهید اما این بار با آن تکرار کنید
- کلماتی که برایتان جدید هستند را هایلایت نمایید
- در فاصههای چند روزه به آهنگ گوش کنید و تا زمانی که مطمئن نشدهاید تمام کلمات داخل آن را یاد گرفتهاید، وارد آهنگ جدید نشوید
اپلیکیشن زبانشناس آرشیو جامعی از بهترین آهنگهای انگلیسی دارد که میتواند شما را در مسیر یادگیری لغات زبان انگلیسی کمک نماید. در بخش موسیقی زبانشناس، آهنگهایی از خوانندههایی مثل:
- جاستین بیبر
- زین مالیک
- مایکل جکسون
- امینم
- دریک
- و...
وجود دارد.
نکتهی جالب این بخش این است که تقریبا تمامی آهنگها در داخل زبانشناس به همراه ترجمهی فارسی هستند.
۷- از دیکشنریهای زبانشناس به خوبی استفاده کن
دیکشنریها همیشه یک منبع مطمئن برای چک کردن معانی لغات هستند و اکثر افراد فکر میکنند کاربردشان فقط همین است اما کاربردهای دیگری نیز دارند که ممکن است تا به حال با آنها آشنا نشده باشید. به طور مثال میتوانید با کلمات متضاد لغت مورد نظرتان نیز آشنا بشوید و آن را یاد بگیرید. برای اینکه بتوانید دایرهی لغات خود را به خوبی تقویت کنید، توصیهی ما به شما این است که از دیکشنریها به طور کامل استفاده نمایید. از دیگر کاربردهای دیکشنریها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- گوش دادن به تلفظ بریتیش و امریکن لغات
- دسترسی به چندین مثال از لغت مورد نظر در داخل جملات
- شکلهای مختلف لغت
- مترادفهای لغت
- کالوکیشنهای لغت
بهترین دیکشنریهای انگلیسی به انگلیسی و انگلیسی به فارسی جهان در اپلیکیشن زبانشناس برایتان قرار داده شده است که میتوانید با یک کلیک و به سادگی به آنها دسترسی پیدا کنید. دیکشنریهایی مثل:
دیکشنری کمبریج
دیکشنری گوگل ترنسلیت
دیکشنری کالینز
دیکشنری لانگمن
۸- از لایتنر زبانشناس استفاده کنید
فلش کارتها و لایتنر از قدیم الایام یکی از روشهای یادگیری لغات محسوب میشوند و احتمالا شما هم نیز جزو افرادی باشید که حداقل برای یک بار هم که شده از فلش کارتها استفاده کردهاید. البته امروزه دیگر نیاز نیست که لغات را بر روی فلش کارتها بنویسید کافیست که از اپلیکیشن زبانشناس استفاده نمایید تا لغات را روزانه مرور کنید. از آن جایی که لایتنر زبانشناس هوشمند است، دقیقا میداند که شما با کدام کلمات مشکل دارید و به همان خاطر آن کلمات را بیشتر به شما نشان میدهد! کافیست روزانه 10 دقیقه وقت بگذارید و لغاتی که وارد لایتنر کردهاید را مرور کنید.
۹- از افراد بومیزبان تقلید کنید
افراد بومیزبان با زبان انگلیسی بزرگ شدهاند. شما نمیتوانید کسی را پیدا کنید که از آنها بهتر بتواند لغات زبان انگلیسی را برای مکالمه انتخاب کند. به همین خاطر شما با تقلید از افراد بومی زبان، با پرکاربردترین لغات انگلیسی آشنا خواهید شد. همچنین شما با تقلید کردن از افراد بومیزبان، مهارت تلفظ و لهجهی خود را نیز تقویت میکنید. با پیشرفت تکنولوژی و اینترنت، شما نیازی به سفر کردن به خارج از کشور برای پیدا کردن افراد بومیزبان ندارید. کافیست که نگاهی به مقالهی پارتنر زبان انگلیسی بیندازید تا بدانید که چطور میتوانید برای خودتان یک پارتنر بومیزبان پیدا کنید. البته نیاز نیست که حتما یک پارتنر داشته باشید زیرا به کمک تکنیک سایه میتوانید از تمامی شخصیتهای داخل فیلم، سریال، انیمیشن و... به عنوان یک بومیزبان بهره ببرید.
۱۰- یک قدم فراتر برو!
فرض کنید که یک فوتبالیست هستید و یک سال به طور مداوم هر روز به شدت تمرین میکنید اما حاضر نیستید در مسابقات شرکت کنید چون از بازی کردن میترسید! با این حال انتظار دارید که بهترین فوتبالیست دنیا شوید. غیر منطقی به نظر میرسد مگر نه؟
یادگیری لغات زبان انگلیسی هم دقیقا به همین شکل است. شما هر چقدر هم که لغات جدیدی را یاد بگیرید، از یک جایی به بعد نیاز هست که تمرینها و مواردی که یاد گرفتید را به طور عملی اجرا کنید تا به نقاط ضعف خود بیشتر پی ببرید. همه از پشت تلویزیون میتوانند به یک فوتبالیست بگویند که چطور ضربه را باید میزد اما در عمل، همه چیز سختتر از آن چه هست که ما تصور میکنیم. اگر سطح شما بالاتر از متوسط هست، بهتر است که تا میتوانید لغاتی که یاد گرفتید را در مکالمات و نوشتار به کار ببرید. صرفا به دانستن معنی لغت بسنده نکنید و آن را در عمل چندین بار استفاده نمایید تا ملکهی ذهنتان شوند.
اگر کسی را ندارید که با آن تمرین کنید، از تالار زبانشناس میتوانید هم برای نگارش مطالب انگلیسی، هم برای پیدا کردن هم کلام و هم برای رفع اشکالات انگلیسی استفاده نمایید. برای ورود به تالار زبانشناس از لینک زیر استفاده نمایید:
کلام آخر
اگر تا به اینجای مقاله را خوانده باشید، مطمئنا روشهای زیادی را برای یادگیری لغات زبان انگلیسی با زبانشناس یاد گرفتهاید. همه چیز از این به بعد به شما و تلاشتان بستگی دارد. لطفا بر این موضوع دقت داشته باشید که نیاز نیست از همهی روشهایی که در بالا گفته شد به طور همزمان استفاده کنید. کافیست چند مورد را که برایتان مناسب است انتخاب نمایید و سپس بر روی آن وقت بگذارید. هر زمان که از یکی از روشها خسته شدید، میتوانید به راحتی آن را با روش دیگری جایگزین کنید.
امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم شما را به طور کامل و جامع به پاسخ سوالهایتان برسانیم و جامهی عمل به قولی که در ابتدای مقاله دادیم بپوشانیم. اما حتی اگر یک سوال کوچک دربارهی یادگیری لغات انگلیسی با زبانشناس در گوشهی ذهنتان مانده باشد، در بخش کامنتها بپرسید. حتما پاسخگویتان خواهیم بود. این مقاله را با دوستانتان به اشتراک بگذارید. بعدا از شما تشکر خواهند کرد.