زبانشناس یا لرنیت؟ اشتراک کدام را بخریم؟

زبانشناس و لرنیت دو پلتفرم موفق آموزش زبان، گزینه‌های خوبی برای یادگیری خودخوان انگلیسی محسوب می‌شوند. در این مطلب این دو پلتفرم را با هم مقایسه می‌کنیم.

زهرا بهنیا
زهرا بهنیا
۱۴۰۲ خرداد آپدیت شد 
 زبانشناس یا لرنیت؟ اشتراک کدام را بخریم؟

زبانشناس و لرنیت دو پلتفرم موفق آموزش زبان، گزینه‌های خوبی برای یادگیری خودخوان انگلیسی محسوب می‌شوند. این دو مجموعه روش و ویژگی‌های خاصی را برای آموزش به کار می‌گیرند که هر کدام می‌تواند برای گروهی از زبان‌آموزان کارایی داشته باشد. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی امکانات و ویژگی‌های این دو پلتفرم بپردازیم تا افراد مشتاق به یادگیری، به‌راحتی تشخیص دهند چه مجموعه‌ای برای آن‌ها مفیدتر است؛ زبانشناس یا لرنیت؟

زبانشناس و لرنیت برای چه سطحی مناسب‌اند؟

هر دو مجموعه آموزشی دارای دروس مناسب برای تمامی سطوح مبتدی تا پیشرفته‌اند. دروس و منابع موجود در اپلیکیشن زبانشناس در سطوح زیر طبقه‌بندی شده‌اند:

زبانشناس و لرنیت برای چه سطحی مناسب‌اند

  • سطح A1: مبتدی
  • سطح A2: فرامبتدی
  • سطح B1: متوسط
  • سطح B2: فوق متوسط
  • سطح C1: پیشرفته
  • سطح C2: فوق پیشرفته

بر اساس استاندارد تعیین سطح CEFR دروس موجود در اپلیکیشن لرنیت برای سطوح مختلف زیر مناسب است:

  • سطح A1: مقدماتی ۱
  • سطح A2: مقدماتی ۲
  • سطح B1: متوسط ۱
  • سطح B2: متوسط ۲
  • سطح C1: پیشرفته ۱
  • سطح C2: پیشرفته ۲

مقایسه روش آموزشی زبانشناس و لرنیت

سطح زبانشناس و لرنیت برای چه سطحی

انتخاب اینکه با آموزش کلاسیک لرنیت ارتباط بیشتری برقرار می‌کنید یا با روش سرگرم‌کننده اپلیکیشن زبانشناس، بستگی به روحیه و سبک یادگیری شما دارد. چراکه سبک آموزشی نرم‌افزار لرنیت به‌صورت کلاسیک طراحی شده و شباهت زیادی به کتاب‌های سطح‌بندی‌شده و کلاس‌های زبان دارد. سازندگان این برنامه باور دارند به‌کارگیری چنین روشی، حس حضور در کلاس درس برای زبان‌آموزان زنده می‌شود.

اما سازندگان اپلیکیشن زبانشناس معتقدند باتوجه‌به آمار پایین سطح تسلط ایرانیان به زبان انگلیسی بهتر است به‌جای این روش‌ها، زبان‌آموزان در یک محیط پویا و سرگرم‌کننده زبان را یاد بگیرند. به همین خاطر آن‌ها در تمامی بخش‌های اپلیکیشن سعی کرده‌اند تا زبان‌آموز حین مطالعه احساس آزادی عمل داشته باشد و بدون احساس کسالت به یادگیری بپردازد و سرگرم شود.

آموزش غیرمستقیم در زبانشناس

آموزش مستقیمِ لرنیت یا آموزش غیرمستقیم در زبانشناس

روش یادگیری زبان انگلیسی از طریق کلاس و کتاب‌های درسی در اپلیکیشن لرنیت، سبک مستقیم و رویکرد Grammar-translation Method را دنبال می‌کند. در این روش محتوای آموزشی به زبان اول زبان‌آموزان تدریس می‌شود و زبان‌آموزانی که به چنین روش‌هایی علاقه دارند می‌توانند آن را انتخاب کنند.

آموزش مستقیمِ لرنیت

رویکرد آموزش زبان در اپلیکیشن زبانشناس انعطاف بیشتری دارد. علاوه بر وجود محتوای آموزشی مستقیم، دوره‌های آموزشی غیرمستقیم و بسیار مؤثری در نرم‌افزار وجود دارد. مثلا با کمک دوره‌های آموزشی انگلیسی بدون تلاش، با یک مدرس معروف به نام ای جی هوگ آشنا می‌شوید که به شما یاد می‌دهد به‌جای فکر کردن به گرامر و پیدا کردن واژه مناسب در هنگام مکالمه، مانند کودک، ناخودآگاه زبان را بیاموزید.

دوره انگلیسی بدون تلاش در زبانشناس

تفاوت فراگیری و یادگیری در زبانشناس یا لرنیت

به نظر شما این دو واژه چه تفاوتی با هم دارند؟ اگرچه دو واژه یادگیری (learning) و فراگیری (acquisition) اغلب تحت عنوانی مشترک به کار می‌روند؛ اما باهم متفاوت دارند.

فراگیری در زبان به نحوه آشنایی و فراگرفتن زبان اشاره دارد، مثل وقتی که به‌عنوان یک کودک در محیط قرار گرفتیم و زبان مادری را بدون کتاب و دفتر آموختیم. هر وقت هم که می‌خواهیم صحبت کنیم بدون فکر کردن به قواعد و کلمات، به‌صورت ناخودآگاه و اتوماتیک‌وار صحبت می‌کنیم بدون اینکه نگران سرهم کردن جملات باشیم.

اما یادگیری زبان وقتی انجام می‌شود که به مدرسه می‌رویم و تازه باید سازوکارهای جمله و ساختارها را یاد بگیریم تا اصولی‌تر بنویسیم و از زبان استفاده کنیم.

زبانشناس اپلیکیشنی است که بیشترین تأکید خود را روی فراگیری زبان گذاشته است و تلاش می‌کند تا فرد در محتوای انگلیسی‌زبان غرق شود. او این امکان را دارد در این نرم‌افزار بر اساس علاقه خود انتخاب کند، به‌مرورزمان و با کمک ناخودآگاه خود انگلیسی را فرابگیرد.

اما نرم‌افزار لرنیت در نقطه مقابل قرار می‌گیرد و درست مانند یک کلاس درس پیش می‌رود. واژه‌های جداگانه و آموزش ساختارمند گرامر و سایر محتوای درسی موجود در لرنیت موجب یادگیری زبان می‌شوند.

پس در انتخاب زبانشناس یا لرنیت باید نیاز و هدف آموزشی خود را بسنجید؛ اگر می‌خواهید به‌صورت کاربردی زبان را فرابگیرید که در لحظه بتوانید از آموخته‌های خود به‌راحتی استفاده کنید، زبانشناس بهترین گزینه است. اما اگر می‌خواهید مثل مدرسه و کلاس‌های آموزشی به یادگیری بپردازید، لرنیت برای شما مفید خواهد بود.

محتوای طبقه‌بندی‌شده و کلاسیک لرنیت

در اپلیکیشن لرنیت محتوای هر سطح آموزشی به‌صورت درس به درس طراحی شده است. هر سطح دارای ۲۰ درس است که هر یک از درس‌ها بخش‌های جداگانه‌ای برای تقویت جنبه‌های مختلف زبان دارند:

محتوای طبقه‌بندی‌شده و کلاسیک لرنیت

بخش واژگان: این بخش شامل کلمات جدید هر درس، تلفظ صوتی، تعریف و مثال هر واژه است که هر واژه به همراه تصویر آن به نمایش در می‌آید و در ادامه نیز تمریناتی برای یادگیری بهتر در نظر گرفته شده است. همچنین با انتخاب گزینه افزودن به لایتنر می‌توان واژه موردنظر را بارها مرور کرد.

بخش گرامر: توسط یک گوینده گرامر به فارسی توضیح داده می‌شود و بر اساس گرامر آموزش‌داده‌شده چند تمرین ارائه می‌شود.

بخش مکالمه: یک مکالمه کاربردی از واژه‌ها و گرامر آموزش‌داده‌شده و تمرین، محتوای این بخش را تشکیل می‌دهند.

بخش داستان: داستانی بر اساس مباحث آموزش‌داده‌شده مطرح می‌شود که برای تقویت درک‌مطلب مهارت خواندن مفید است.

بخش گفتار: در این بخش زبان‌آموز می‌تواند از طریق میکروفون، گفتار خود را ضبط کند تا اپلیکیشن میزان درستی آن را مشخص کند.

بخش شنیدار: در این بخش مهارت شنیداری زبان‌آموز تقویت می‌شود چون با پخش محتوای صوتی از او خواسته می‌شود به تمرین پاسخ دهد و کلمات را بر اساس آنچه شنیده است، مرتب کند.

بخش مرور واژگان: این بخش برای یادگیری بهتر و ماندگاری واژگان در نظر گرفته شده است.

انتخاب سبد مطالعه اختصاصی در زبانشناس

اما برنامه‌ریزی و روش انتخاب دروس در اپلیکیشن زبانشناس کاملا متفاوت است و هر زبان‌آموز می‌تواند از بین دریایی از محتوای سطح‌بندی شده، سبد آموزشی روزانه خود را از بخش کاوش اپلیکیشن انتخاب کند. منابع زیر بخشی از این محتوای بی‌نظیر را تشکیل می‌دهند که هر زبان‌آموز بر اساس نقاط ضعف و قوت خود از این منابع استفاده می‌کند.

انتخاب سبد مطالعه اختصاصی در زبانشناس

مثلا زبان‌آموزی که در بخش واژگان ضعیف است و دوست دارد از همان ابتدا به یکی از دو لهجه بریتیش یا امریکن این مبحث را یاد بگیرد. با انتخاب دسته‌بندی واژگان و دروسِ هر یک از دو لهجه، می‌تواند عنوانی را انتخاب کند که محتوا را بر اساس سطح و لهجه موردنظر او آموزش می‌دهد.

انتخاب لهجه در زبانشناس

زمانی هم که فرد، محتوای موردنظر خود را به سبد مطالعاتی خود اضافه کرد با کلیک کردن روی هر درس، یک گوینده بومی درس را برای او می‌خواند تا با تلفظ درست آشنا شود و مهارت شنیداری او بهبود پیدا کند. اگر این سرعت تلفظ برای او مناسب نیست می‌تواند آن را در حالت آهسته یا سریع‌تر تنظیم کند.

محتوای صوتی در زبانشناس

همچنین اگر زبان‌آموز در درک بخشی از محتوا دچار مشکل شد، می‌تواند با انتخاب گزینه ترجمه فارسی، تمامی مطلب را به‌درستی درک کند.

در طول شنیدن هر محتوا، زبان‌آموز قادر است روی کلمه کلیک کند تا تمامی اطلاعات مربوط به آن شامل تلفظ دقیق به دو لهجه امریکن، بریتیش، معنی فارسی، مثال و نقش جمله نمایش داده شود.

اگر فرد احساس کرد برای یادگیری بیشتر، نیاز به تمرین و تکرار بیشتری دارد کافی است با انتخاب گزینه مرور با لایتنر، آن را به لایتنر هوشمند زبانشناس بفرستد تا در فاصله‌های زمانی استاندارد برای مرور به نمایش در بیاید.

نحوه برنامه‌ریزی در اپلیکیشن زبانشناس و لرنیت

برنامه‌ریزی در مسیر یادگیری زبان یکی از مهم‌ترین قدم‌هایی است که هر زبان‌آموز باید در آن هوشمندی به خرج دهد. تنظیم برنامه آموزشی در این دو نرم‌افزار با هم متفاوت است که در ادامه به آن نیز خواهیم پرداخت.

برنامه‌ریزی منعطف در اپلیکیشن زبانشناس

بهترین کسی که می‌تواند برای زبان‌آموز برنامه درستی تدوین کند، خود اوست. چون زبان‌آموز بیش از هر کسی نسبت به زمان آزاد، سبک یادگیری، نقاط قوت و ضعف خود آشنایی دارد. زمانی که زبان‌آموز با چم‌وخم نقشه راه یادگیری زبان آشنا شد، بهتر است به‌صورت واقع‌بینانه‌ای یک برنامه‌ریزی روزانه برای تسلط به انگلیسی طراحی کند.

پس از مشخص شدن این مسیر زبان‌آموز می‌تواند در بخش تنظیمات و مدیریت هدف روزانه، برنامه مطالعاتی خود را بر اساس مدت‌زمان آزاد خود و به حالت‌های زیر در اپلیکیشن زبانشناس مشخص کند:

  • آهسته و پیوسته (۱۰ دقیقه در روز)
  • متعادل (۲۰ دقیقه در روز)
  • جدی (۳۰ دقیقه در روز)
  • سخت‌کوش (۴۵ دقیقه در روز)
  • سایر (بر اساس زمان دلخواه زبان‌آموز)

زمانی که فرد هدف روزانه خود را برای مطالعه مشخص کرد، انتظار می‌رود بتواند هر روز به میزان مشخص شده از محتوای اپلیکیشن استفاده کند و به یادگیری خود کمک کند.

برنامه‌ریزی تنظیم شده در لرنیت

در اپلیکیشن لرنیت برنامه درسی زبان‌آموز و محتوای آن از قبل تعیین شده است و زبان‌آموز باید مطابق آن دروس و تمرینات را انجام دهد.

لرنیت

زنجیره یادگیری زبانشناس، ابزار جادویی برای حفظ انگیزه

زنجیره یادگیری زبانشناس

اغلب زبان‌آموزان بارها برنامه‌های آموزشی خود را رها کرده‌اند و نتوانسته‌اند پایبندی خود را به این برنامه حفظ کنند. زبانشناس با طراحی زنجیره یادگیری، حتی برای این موضوع هم فکر چاره‌ای کرده؛ زمانی که زبان‌آموز برنامه روزانه خود را در اپلیکیشن تنظیم کرد، باید میزان مطالعه خود را تا ساعت ۱۲ بامداد به هدف زمانی موردنظر برساند. چنانچه موفق به این کار شود یک عدد به زنجیره او اضافه می‌شود.

به‌مرورزمان و با افزایش عدد زنجیره، یادگیری روزانه تبدیل به عادت همیشگی می‌شود و زبان‌آموز به یادگیری مستمر تشویق می‌شود. چراکه اگر کاهلی به خرج دهد عدد زنجیره او صفر می‌شود، البته بخشی به نام نجات‌دهنده زنجیره برای اتفاقات غیرقابل‌پیش‌بینی در نظر گرفته شده است.

نمودار پیشرفت درسی در زبانشناس

تقویم یادگیری در اپلیکیشن زبانشناس دیگر امکان ویژه این نرم‌افزار است که زبان‌آموز می‌تواند بر اساس آن استمرار و پیوستگی مطالعاتی خود را به‌صورت تصویری ببینید و انگیزه بیشتری برای مطالعه مستمر پیدا کند.

در سایر قسمت‌های بخش شامل «می‌دانم، در حال یادگیری، شنیدم» هم زبان‌آموز می‌تواند میزان مطالعه روزانه خود را از طریق آن پیگیری کند و بر اساس امتیاز کسب شده روزانه، هر روز تلاش کند تا بهتر از روزهای قبل عمل کند.

زنجیره یادگیری در اپلیکیشن زبانشناس

در زبانشناس یا لرنیت چگونه رفع اشکال کنیم؟

زمانی که زبان‌آموز تصمیم به یادگیری می‌گیرد با اشکالات و سؤالاتی مواجه می‌شود. اگر یادگیری به‌صورت خودآموز باشد این یک چالش اساسی برای زبان‌آموز است. این دو اپلیکیشن راه‌هایی را برای غلبه بر این مشکل در نظر گرفته‌اند.

تالار زبانشناس و جمعی از خوبانِ زبان‌آموزی

در اپلیکیشن بخشی به نام تالار زبانشناس وجود دارد که زبان‌آموزان با مراجعه به آن در جمعی از زبان‌آموزان و اساتید زبان قرار می‌گیرند. در این تالار می‌توانند سؤال بپرسند و دیگر زبان‌آموزان و اساتید به آن‌ها پاسخ دهند. تجربیات خود را در مورداستفاده از منابع و مسیر یادگیری به اشتراک بگذارند. حتی در بخش تالار بخش‌های سرگرم‌کننده‌ای مثل چالش‌های رایتینگ و اسپیکینگ و... وجود دارد که زبان‌آموزان را در یک محیط رقابتی سالم قرار می‌دهد.

تالار زبانشناس

از دیگر مزیت‌های تالار زبانشناس، این است که می‌توانید در آن درخواست پارتنر هم‌سطح بدهید تا از بین زبان‌آموزان، فرد مناسبی را برای تمرین بیشتر و مداوم پیدا کنید. با چنین کاری بر یکی دیگر از نقاط ضعف خودآموزی به‌راحتی غلبه خواهید کرد و اعتمادبه‌نفس خوبی برای مکالمه کردن پیدا خواهید کرد.

علاوه بر این پشتیبان‌های زبانشناس، در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی سوالات زبان‌آموزان‌اند و افراد می‎‌توانند مشکلات نرم‌افزار یا سوالات خود را با آن‌ها مطرح کنند.

مقاله پیشنهادی:

چگونه دوست انگلیسی‌زبان پیدا کنیم؟

استاد راهنما و کوییزهای رقابتی در لرنیت

زبان‌آموزان در لرنیت هم می‌توانند سؤالات خود را از استاد راهنما بپرسند و از این طریق مسیر هموارتری برای یادگیری داشته باشند. از طرفی کوییزهایی برای زبان‌آموزان در نظر گرفته می‌شود که زبان‌آموزان با شرکت در این رقابت، ضمن سنجیدن دانش خود در یک محیط سرگرم‌کننده با سایر زبان‌آموزان رقابت می‌کنند و امتیاز کسب می‌کنند.

پشتیبانی زبانشناس

هزینه اشتراک زبانشناس یا لرنیت

می‌توان گفت هر دو اپلیکیشن باتوجه‌به امکانات و ابزارهایی که در اختیار زبان‌آموزان قرار می‌دهند، هزینه اشتراک به‌صرفه‌ای را برای ارائه خدمات در نظر گرفته‌اند. مثلا با تهیه انواع اشتراک زبانشناس به بسیاری از کتاب‌های معروف و زبان‌اصلی، موسیقی، فیلم، سریال، انیمیشن، دوره‌ها، پادکست‌ها و... دسترسی خواهید داشت که تهیه هر یک از آن‌ها به‌تنهایی نیازمند صرف هزینه بسیار زیادی است.

امکانات آموزشی رایگان در زبانشناس یا لرنیت

علاوه بر تهیه اشتراک، بخشی از امکانات آموزشی این دو پلتفرم به‌صورت رایگان در اختیار زبان‌آموزان قرار می‌گیرد تا زبان‌آموز پس از پسندیدن سبک آموزشی و محیط برنامه اقدام به خرید اشتراک کند.

علاوه بر این در دو بخش مقالات آموزشی زبانشناس و آموزش رایگان زبان انگلیسی محتوای آموزشی کاملا رایگانی وجود دارد. در این بخش‌ها ضمن آموزش گرامر، واژگان و روش‌های خواندن زبان، به معرفی انواع کتاب، پادکست، فیلم، انیمیشن، سریال و... پرداخته می‌شود و امکان دانلود رایگان آن‌ها نیز وجود دارد.

اپلیکیشن زبانشناس

بالاخره زبانشناس یا لرنیت؟

دو اپلیکیشن زبانشناس و لرنیت می‌توانند به‌عنوان منبع مکمل یا اصلی مسیر زبان‌آموزی را هموارتر کنند. حالا که تفاوت‌های این دو اپلیکیشن آموزشی را بررسی کردیم، به ما بگویید ترجیح شما برای یادگیری انگلیسی کدام یک از این دو مجموعه است؟ به‌عنوان زبان‌آموز دوست دارید با برنامه‌ای سرگرم‌کننده مثل زبانشناس، به صورت ناخودآگاه زبان یاد بگیرید یا دوست دارید با اپلیکیشن لرنیت، باز هم با روش‌های آموزشیِ مشابه با کلاس‌های زبان و مدرسه دست‌وپنجه نرم کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید